Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
26/09/2017 09:53
Konu Sahibi
aliyuzen
Yorumlar
6
Okunma
652
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 153
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 09/05/2019,17:03
Çözüldü 
Merhaba,

personel_t_f formunda
maaş sekmesinde
Toplam Pers. Maliyeti alanı bir hesaplamadan oluşmaktadır.
Bu hesaba ekstra haklar sekmesindeki ve yine
kritersiz ortalama sekmesindeki
ortalama tutarı alan bilgisini ekleyemiyorum.
 
Önemli Not: Hangi yıldaysak o yılın kritersiz ortalama değerini getirmesi (toplaması) gerekiyor.

Not. verilere verilen değeri bildiğim için veritabanındaki değerler, örnek değerlerdir.

 
Bu konuda yardımlarınızı rica ederim. Teşekkürler.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Ekleyeceğiniz metin kutusunun denetim kaynağına aşağıdaki kodu ekleyerek deneyiniz.

SQL Code
=DSum("toplam_tutar";"sorgulama_23_1";"[sicil_no_sirket] = '" & [sicil_no_sirket] & "' And [yil] = Year(Date())")


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 153
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 09/05/2019,17:03
Hocam, ellerinize sağlık. Teşekkür ederim. 

Kod çalışıyor ancak, bir kriteri atlamışım. Şayet, sorgu da o kişiye ait bir veri yoksa toplama sonucu null geliyor.
bir if deyimi vs ile döndü kurabilir miyim? Beceremedim de...

Yani, sorguda veri varsa toplama işlemi sonucu geliyor.
sorguda veri yoksa, toplama işlemi sonucu null geliyor. 

bu şekli ile kodu güncelleyebilir misiniz?

teşekkürler.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
(26/09/2017 13:25)aliyuzen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam, ellerinize sağlık. Teşekkür ederim. 

Kod çalışıyor ancak, bir kriteri atlamışım. Şayet, sorgu da o kişiye ait bir veri yoksa toplama sonucu null geliyor.
bir if deyimi vs ile döndü kurabilir miyim? Beceremedim de...

Yani, sorguda veri varsa toplama işlemi sonucu geliyor.
sorguda veri yoksa, toplama işlemi sonucu null geliyor. 

bu şekli ile kodu güncelleyebilir misiniz?

teşekkürler.

Keşke veri yok ise ne olmasını istediğinizi yazsaydınız.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 153
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 09/05/2019,17:03
Veri varsa;
=[resmi_maas]+([resmi_maas]/2)+([net_maas]-[resmi_maas])+IIf(IsNull([HAKLAR].[Form]![toplam_bedel]);0;[HAKLAR].[Form]![toplam_bedel])+DSum("toplam_tutar";"sorgulama_23_1";"[sicil_no_sirket] = '" & [sicil_no_sirket] & "' And [yil] = Year(Date())")

bold yaptığım yeri siz yazmıştınız.

Veri yoksa;
=[resmi_maas]+([resmi_maas]/2)+([net_maas]-[resmi_maas])+IIf(IsNull([HAKLAR].[Form]![toplam_bedel]);0;[HAKLAR].[Form]![toplam_bedel])

bu olmalı.  yani bold olmayan formül. yazmayı denedim, ama çalıştıramadım. 
çünkü sorgu boş gelmediği için if ve null ı kullanamadım.
sorguda hiç kayıt yoksa için bir formül bilmediğimden çalıştıramadım.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Merhaba

Visual Basic Code
IIf(IsNull([HAKLAR].[Form]![toplam_bedel]);0;[HAKLAR].[Form]![toplam_bedel])


şeklindeki kodu


Visual Basic Code
nz([HAKLAR].[Form]![toplam_bedel]);0)


olarak da kullanabilirsiniz.

Metin62'nin denetim kaynağı


Visual Basic Code
=[resmi_maas]+([resmi_maas]/2)+([net_maas]-[resmi_maas])+Nz([HAKLAR].[Form]![toplam_bedel];0)+Nz([prim_mesai_t_f].[Form]![ortalama_tutar];0)+Nz(DSum("toplam_tutar";"sorgulama_23_1";"[sicil_no_sirket] = '" & [sicil_no_sirket] & "' And [yil] = Year(Date())");0)


şeklinde olmalı.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Gruba Göre Form Çağırıp, Forma Ekleme magmar 8 206 21/05/2019, 12:28
Son Yorum: magmar
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 328 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü EXCEL e Access Tablosundaki İstediğimiz alanları ve veriyi atma blacksir 4 3.715 16/04/2019, 21:49
Son Yorum: next
Çözüldü Sayısal Boş Veriyi Yayma prtkl 4 395 02/04/2019, 09:21
Son Yorum: prtkl
Çözüldü İki Tarih Arası Ay Bazında Satır Ekleme fkilic76 6 293 06/03/2019, 09:13
Son Yorum: haliliyas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.