Skip to main content

AccessTr.neT M.

Konu

Çözüldü #1
Son Düzenleme: 26/01/2019, 23:42, Düzenleyen: Oğuz Türkyılmaz.
Merhabalar. Uygulamamda yapmak istediğim işleyiş senaryoma göre

1-PortfoyTanımlama ekranı açıldığında F7 tuşuna basıyorum ve ekrana Müşteri listesi formu geliyor. Listede arama yapıp istediğim kişiyi buluyorum. ( İşleyişde yapmak istediğim ENTER tuşuyla ilgili kişiyi seçmek ama yöntemi bilmediğimden şu anda clik tuşu yordamına yazdığım kodla bilgileri çekmeye çalıştım. Yazdığım kod normalde forumda yaptığım aramalardan bulduğum liste kutusundan tek bir alandan veri çeken bir koddu. Ben bunu Müşteri listesi altformundan  birden fazla alandan verileri çekerek PortföyTanımlama formundaki ilgili alanlara yazdırma şeklinde uygulamaya çalıştığımda, resimde görülen hatayı aldım.  Yardımlarınız için teşekkürler. 

[Resim: do.php?img=8775]

[Resim: do.php?img=8772]

[Resim: do.php?img=8774]

.rar F7 Arama Enter.rar (Dosya Boyutu: 92,13 KB | İndirme Sayısı: 0)
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#2

Visual Basic Code
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.txtAdiSoyadi = Me.lstMusteriAF.Column(0)
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.txtTcNo = Me.lstMusteriAF.Column(1)
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.tctGsmNo1 = Me.lstMusteriAF.Column(2)


Şeklinde kod mevcut, ancak srg_musteriaf isimli formda lstMusteriAF adında liste kutusu yok, liste kutusu olmadığı için Column ile veri alamazsınız, adı soyadı için, srg_musteriaf isimli formdaki adi alanını kullanmalısınız,

Ayrıca DoCmd.CloseForm şeklinde bir kod  yazılım dilinde yok.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
#3
İyi Akşamlar Ozan bey

Yazım dilinde olmayan dediğiniz kodu forumda çalışan depo takip programı diye bir örnekten aynen aldım çalışıp çalışmadığını merak ettim. Demek çalışmayacakmış. Asıl konumuzda ise ben kodu yazarken direk Müşteri listesindeki alt formun adından hareket ettim. Burayı liste kutusu şeklinde dizayn etseydim kodu rahatlıkla çalıştıracaktım ama alt form olduğu için iş değişiyor ve bende bu bölümden yola çıkmanın yanlış olmayacağını düşündüm. Sonuçta burasıda SRG_MusteriAf diye düşündüm.




[Resim: do.php?img=8777]

Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#4
Merhaba, alt formun ismini lst.... şeklinde yazarak liste kutusunun özelliklerini kullanamazsınız.


Visual Basic Code
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.txtAdiSoyadi = Me.lstMusteriAF.Column(0)



şeklindeki kodu


Visual Basic Code
Formlar![F_006_PortfoyTanimlama]![txtAdiSoyadi] = Me.adi



olarak kullanmalısınız.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
#5
Ozan bey teşekkür ederim. Özelliklerini kullanamayacağımı biliyorum sadece isimlendirme olarak müşteri listesinin,  listesi kısmından feyz aldım diyeyim. Yazdığınız kodu hemen deniyorum yalnız satırı seçerken klavyeden ENTER tuşu ile seçme seçeneği uygulanabilirmi yoksa yine F5, F6 gibi fonksiyon tuşlarınamı başvurmalıyım.

Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#6
F7 ile müşteri listesini açtığınızda imleç txtArama isimli metin kutusunda. Bu alana veri girip enter'a bastığınızda alt formdaki adı soyadı alanı seçili olur. Buradan klavyenin alt ok veya üst ok tuşları ile alt formdaki kayıtlara gidebilirsiniz. Herhangi bir satırda iken tekrar Enter'a bastığınızda o veri forma aktarılır.

.rar F7 Arama Enter_sld.rar (Dosya Boyutu: 84,96 KB | İndirme Sayısı: 3)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task