Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
06/08/2016 14:43
Konu Sahibi
IceMan7
Yorumlar
11
Okunma
2018
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
akd

akd

Aktif Üye
231
 Belirtilmemiş
 61
 273
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02

Visual Basic Code
Me.yilk = DLookup("yagilk", "dbo_arackasko", "[aracno]= [Formlar]![FRM_ARACLAR].[aracno]")



bu formülü yanlış yazıyorsunuz,


Visual Basic Code
Me.yilk = DLookup("yagilk", "dbo_arackasko", "[aracno]='" & [Formlar]![FRM_ARACLAR].[aracno])


yagilk
sayısal bir değerse böyle yapmanız gerek

eğer metinsel bir değerse,


Visual Basic Code
Me.yilk = DLookup("yagilk", "dbo_arackasko", "[aracno]='" & [Formlar]![FRM_ARACLAR].[aracno]&"'")


böyle yazmanız gerek...

Mesajı yazarken çift ve tek tırmaklar düzgün görünüyor, mesaj yayınlanınca neden bozuluyor acaba.?




atoz112

atoz112

Onursal Üye
8839
 49
 9
 5.716
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
Sayın akd,

Yazdığınız kodlara yönelik olarak;
Konunun gidişatını değiştirmemek fakat gerek konu sahibinin ve gerekse de tarafınızdan yazılan bu kodlar üzerine bir düzeltmede bulunmak gerektiği düşüncesi ile dahil olmak adına,

DLOOKUP Fonksiyonu kullanımında yer alan ve dbo_arackasko adlı tablodaki aracno adlı alan adının Veri Türü,SAYI dır.Dolayısı ile de,bu kod satırının doğru yazılma şekli,


Visual Basic Code
Me.yilk = DLookup("yagilk", "dbo_arackasko", "[aracno]=" & [Forms]![FRM_ARACLAR]![aracno])


şeklinde olmalıdır.ilgili kod satırında yapılan yazım hatası,

"[aracno]=" & [Forms]![FRM_ARACLAR]![aracno])

satırında mevcuttur.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.



...........
atoz112

atoz112

Onursal Üye
8839
 49
 9
 5.716
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
sayın akd,

Alıntı:Mesajı yazarken çift ve tek tırmaklar düzgün görünüyor, mesaj yayınlanınca neden bozuluyor acaba.?

ifadenize yönelik olarak;

mesajınızda gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

1) tümünü BOLD (Koyu) olarak seçmeyiniz.

2) yazı rengini,gerekmedikçe SİYAH olarak tercih ediniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.



erkan2559

erkan2559

Üye
90099
 Belirtilmemiş
 0
 2
 18/05/2017
0
 
 
 
 18/05/2017,13:40
kullanıcı adı ve şifre isityor




...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:59
(18/05/2017 12:52)erkan2559 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kullanıcı adı ve şifre isityor

Uygulamayı shift tuşuna basılı tutarak aç. Şifre "tblsifre" isimli tabloda yazıyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Cüneyt Beyazsu

Cüneyt Beyazsu

Üye
100841
Cü.... Be....
 23
 0
 1
 04/12/2018
0
 
 
 
 18/04/2019,17:36
araç takip veritabanı diyagramını atabilir misiniz ?



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İki Tarih Arası Sorgulma Sorunu HORZUM 4 320 05/07/2019, 19:25
Son Yorum: halily
Çözüldü Alt Form Toplamında #hata Ve #boyut! Sorunu donepezil 2 108 04/07/2019, 11:57
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Rapor Sorunu metınaycıcek 26 561 03/07/2019, 23:35
Son Yorum: metınaycıcek
Çözüldü Araç Takip Programı Yardım!!! IceMan7 5 296 22/06/2019, 11:21
Son Yorum: IceMan7
Çözüldü Her Yeni Kayıta Bastığımızda Sayı Verme Sorunu. prestij06 7 282 15/06/2019, 21:24
Son Yorum: halily

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.