Skip to main content

AccessTr.neT


Arka Plan Karartma

Arka Plan Karartma

Photo #1
Merhaba Arkadaşlar,
Eklediğim uygulama, bir formun arka planını karartarak bir mesaj vermektedir. Uygulama hem 32 bit ve hemde 64 bit ofis versiyonlarında çalışacak şekilde düzenlenmiştir. Tasarım kodları açıktır, Uygulamalarınıza adapte edebilirsiniz. Ayrıca farklı bir mesaj kutusu görüntüsü içermektedir.

İyi çalışmalar dilerim...
.rar ArkaPlanKarartma.rar (Dosya Boyutu: 40,26 KB | İndirme Sayısı: 17)
 İyi olan tek şey bilgi ve kötü olan tek şey de cehalettir. (Sokrates)
Cevapla
#2
emeğine sağlık
Cevapla
#3
Sayın Hocam
emeğine sağlık.
Cevapla
#4
Güzel bir örnek Sayın @onur_can Hocam elinize sağlık.
Basic veya çok yoğun işlemler yapmayan uygulamalar için örneğiniz UX açısından geliştirici arkadaşlarımıza bir fark yaratma noktasında perspektif sunuyor ancak yoğun ve gelişmiş uygulamlar için ufak tefek uyarılar ekleyeyim müsadenizle
  • SetAccessWindow kullanımı kompleks kodlar, yoğun ilişkiler ve gelişmiş sorgulamalar içeren Access uygulamalarında pencere yönetiminde çok daha yüksek oranla hatalı davranışlar ortaya koyabilir. Örneğin ekranı kaplamış yerine boyutlandırılmış pencere olarak yüklenmesi gibi. Bu tip uygulamalarda DoCmd.RunCommand acCmdAppMinimize, DoCmd.RunCommand acCmdAppRestore gibi komutlar kullanmak hem stabilite, hem efektiflik hem de işlem zamanları açısından daha doğru bir yaklaşım olur.
  • Early ve Late binding kriterlerine, form kodların işlem zamanlarına, hatta sistem kaynaklarının durumuna göre minimize - maximize işlemleri arasında DoEvents kullanarak işlemlerin arka planda devam etmesine izin vermeyi göz önüne almak önem arz eder.
  • Application.Echo ekran güncellemelerini kapatıp açar. Performans artışı sağlayabilir ancak form, rapor vb repaint edilmesi gerektiği durumlarda Application.Echo False kullanmak daha yerinde olacaktır.
  • Mesaj kutusu işlemi sırasında diğer tüm olayların durmasını sağlamak için modal bir form yerine doğrudan MsgBox fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Bu performans sorunları yaşamanızın önüne geçebilir.
  • Mesaj gösterilirken ekranı karartma işlemi için birçok işlem arasında geçiş yapmak için yoğun kod kullanmak yerine bu işlemi çok daha basit bir yöntem olarak uyguladığımız shadowing diye tabir ettiğimiz yöntemi kullanmak sureti ile form üzerine bir maske form getirerek msgbox görüntülemek ve onay sonrası msgboxı ve maske formu kapatarak planlanan şekilde normal formlarınız üzerinden işleme devam etmek daha efektif olabilir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task