Skip to main content

AccessTr.neT


arşive gönderme

arşive gönderme

Çözüldü #1
Arkadaşlar ekte gönderdiğim örnekte Musteri ve Mst_alt formları var. Yapamadığım hem musteri ve Mst_alt ki verileri arşive göndermek istiyorum. Arşive gönderme kriteri Mst_alt taki taksitlerin bitmesinden sonra hem müşteri bilgileri hemde taksit bilgileri arşivlemek isitiyorum. Teşekkür ederim.
.rar Oto.rar (Dosya Boyutu: 59,75 KB | İndirme Sayısı: 12)
Cevapla
Çözüldü #2
Arşiv olduğunu anlamanız için her iki tabloda da bir alan eklemelisiniz:

Alan Adı : Arsivmi
Veri Türü : Sayı
Alan Boyutu : Bayt
Ondalık Basamaklar : 0
Varsayılan Değer : 0

Bir buton ekleyin:

Adı : btnArsiveGonder

Butonun 'Tıklanma Olayı' kodları şu şekilde olacak:


Private Sub btnArsiveGonder_Click()
Dim kacTane As Integer

kacTane = DCount("*", "Mst_Alt", "Knd=" & Me.Sr & " AND IsNull([Od_T])")

If (kacTane = 0) Then

DoCmd.SetWarnings False

DoCmd.RunSQL "UPDATE Mst_Alt SET Arsivmi=1 WHERE Knd=" & Me.Sr
DoCmd.RunSQL "UPDATE Musteri SET Arsivmi=1 WHERE musteriid=" & Me.Sr

DoCmd.SetWarnings True

MsgBox "Bilgiler arşive taşındı.", vbInformation, "AccessTr.Net - alpeki99"
Else

MsgBox "Şu anda taksitleri bitmediğinden arşive taşınma işlemi yapılamaz.", vbInformation, "AccessTr.Net - alpeki99"

End If

End Sub

Müşteri tüm ödeme tarihleri dolu ise yani ödeme yaptıysa arşive gönderecek şekilde yaptım ama elbette bu yanlış. Normalde Borcu = Ödediği Taksitlerin Toplamı şeklinde yapmanız lazım.

Tavsiyeler :
Bu şekilde tablo yapısı yanlış bunu düzeltmeniz lazım. Mesela müşteri iki veya daha fazla mal aldığı zaman sizde bunları ayrı ayrı takip etmek istediğinizde bu tablo yapısı size yardımcı olmaz. Eğer bana toplam borç = tahsilat toplamı olsa yeter derseniz birşey diyemem.

Tavsiyeler :
.rar Erciyes_Oto 32 Bit.rar (Dosya Boyutu: 62,73 KB | İndirme Sayısı: 17)
.rar Erciyes_Oto 64 Bit.rar (Dosya Boyutu: 61,31 KB | İndirme Sayısı: 10)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
Sayın alpeki99 bana bu konuda yol gösterirseniz sevinirim. Nasıl bir tablo yapısı yapmam lazım. zaten hala taslak halinde. Tablolar konusunda yardimci olutsaniz cok sevinirim böyle olursa sorgularda da sikinti yssamam. Sizden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Son Düzenleme: 31/05/2014, 00:09, Düzenleyen: hegu.
Cevapla
Çözüldü #4
1- Tabloda alanların adları yaptığı iş ile ilgili olsun. Mesela Mst_Alt tablosunda MüşteriId si saklanan alanın adı Knd olması yanlış. Musteri tablosunda MusteriId ise bunda da aynısı olması işinizi kolaylaştırır.

2- Bir müşterinin (Zehra) detaylarına bakıyorum. Bu müşteri bir araç (Kia Rio 2006) almış. Bunun için borçlandırmışsınız. Aynı müşteri bir tane daha araç alacak olsa aynı kişiye bir daha hesap açıp yeni araç satmanız lazım. Bu durumda aynı kişinin ne kadar borcu var, hangi aracı almış vs. sizi uraştıracak. Müşteri -> MüşteriAlt şeklinde bir tablo yerine Müşteri->AracSatis->Odemeler şeklinde bir sistem daha iyi olacaktır. Böylece o müşteriyi seçince tek bir ekranda bu zamana kadar kaç araç almış, araçların fiyatları ayrı ayrı ve toplamda ne kadar, ödemeleri, tahsilatları vs. görebilirsiniz.

3- Satış tarihi, Aldığı Araç,Satış Bedeli gibi alanlar Musteri tablosunda değil AracSatis tablosunda olmalı.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
Kafam durdu bütün tabloları birbirine karıştırdım.Biz şimdi önce kendimiz bir araç alıyoruz ve buna belirli masraflar yapıyoruz. Ben bunu arac ve arac_alt olarak halletmeye çalıştım. Bir bu aracı bir müsteriye taksitli satıyorum. Bunuda müsteri ve müsteri alt olarak halletmeye çalıştım. Sizin söylediğiniz gibi yapmaya çalıştım. fakat kafam durdu. Sizin dediğiniz mantık doğru. sizce ben kaç tablo oluşturmam lazım ve bunların hangi alanlarını bağlamam lazım
çok teşekkür ederim ilginize.
Cevapla
Çözüldü #6
Sn. hegu,
Konu başlığınız "arşive gönderme", bu konu dışında sorularınız varsa yeni konu açarak sorunuz.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task