Skip to main content

AccessTr.neT


Aşağı Yukarı Sıralamak

Aşağı Yukarı Sıralamak

Çözüldü #1
merhaba arkadaşlar,
eklediğim örnekte liste kutusundaki veriyi seçip sağ taraftaki aşağı ve yukarı ok ile sıra numarasını değiştirmek istiyorum.
methot or data member not found
hatası alıyorum.
nerede hata yaptım acaba?
.rar veriyi aşağı yukarı sırala.rar (Dosya Boyutu: 18,29 KB | İndirme Sayısı: 3)
husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.
Cevapla
#2
dao. ekleyerek dener misiniz, database ve recordsetin başına?
yanılmıyorsam güncel sürümlerde hem dao hem de ado olduğundan başına hangisi olduğunu belirten tanımlayıcı getirilmeli
Visual Basic Code
Dim db As dao.Database
Dim rs As dao.Recordset
Cevapla
#3
(17/10/2019 23:40)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: dao. ekleyerek dener misiniz, database ve recordsetin başına?
yanılmıyorsam güncel sürümlerde hem dao hem de ado olduğundan başına hangisi olduğunu belirten tanımlayıcı getirilmeli
Visual Basic Code
Dim db As dao.Database
Dim rs As dao.Recordset
Hatayı bidaha vermedi. 
Fakat aşağı yukarı sıralarken tek tek yapacağına bazen 2 bazen de tek aşağı yukarı götürüyor.
En alttaki kaydı da taşımıyor.
husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.
Cevapla
#4
neden 1.5 yazılmış?
alanınız uzun tamsayı olduğu için 1.5 u tam sayıya çevirmeye çalışıyor bir 2 bir 1 olması bundan kaynaklanıyor olabilir
Cevapla
#5
(17/10/2019 23:54)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: neden 1.5 yazılmış?
alanınız uzun tamsayı olduğu için 1.5 u tam sayıya çevirmeye çalışıyor bir 2 bir 1 olması bundan kaynaklanıyor olabilir
Dim db As dao.Database
Dim rs As dao.Recordset

database'nin önüne dao. koydum.

tablodaki listesira alan adını çift yaptım,  düzeldi.

yardımınız için teşekkür ederim sayın hocam.

dosyanın son hali ektedir.
.rar veriyi aşağı yukarı sırala.rar (Dosya Boyutu: 21,49 KB | İndirme Sayısı: 4)
husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.
Cevapla
#6
iyi çalışmalar
kolay gelsin
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task