Skip to main content

AccessTr.neT


aynı 8 tabloyu sorgu ile toplayıp raporda gösterememe

saglikci_salih
saglikci_salih
4
2519

aynı 8 tabloyu sorgu ile toplayıp raporda gösterememe

Çözüldü #1
arkadaşlar kolay gelsin kusur bakmayın dvit formunda takıldığım bir yer var ve yine siz ustalarıma sormak istedim.
8 aile hekimim var ve bu 8 aile hekimine ait 8 tane tablom var.Devirli olduğu için.8 tabloda bire bir aynılar ben bu sekiz tablodan mart dönemini toplayıp raporda sunmak istiyorum. ama gel gelelim bu 8 tabloyu ne yaptım ise toplayamadım. 8 tablodan bir tabloda yapsam olur. raporda önce 8 tabloyu toplayıp bir tablo yapan sonrada bu tablo icinde sadece benim istemiş olduğum dönemdeki verileri toplayıp gösteren bir rapor nasıl yapabilirim.nasıl bir sorgu oluşturabilirim. yardımcı olursanız sevinirim.
.rar gebe dvit programı.rar (Dosya Boyutu: 89,05 KB | İndirme Sayısı: 10)
saglikci_salih, 28-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Visual Basic Code
select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit1
union
select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit2
union
select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit3
union
select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit4
union
select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit5
union
select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit6
union
select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit7
UNION select donem, dvitgebe, dvitanne, dvitrecete, dvitdevreden, dvitgelen, dvitdagitilan, dvitkalan, toplam  from tbl_dvit8;
onion formülü ile 8 tabloyu birleştirdim. burayı çözdüm ama bu seferde misal ben sadece mart ayını istiyorum. frm_dvitrp formunda açılan kutuda hangi dönem varsa toplayıp vermesini istiyorum nasıl yapabilirim.
.rar gebe dvit programı.rar (Dosya Boyutu: 92,05 KB | İndirme Sayısı: 3)
saglikci_salih, 28-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Son Düzenleme: 01/04/2013, 16:30, Düzenleyen: saglikci_salih.
Cevapla
Çözüldü #3
Örnekteki iki sorguyu inceleyiniz.
.rar gebe dvit programı_cvp.rar (Dosya Boyutu: 54,5 KB | İndirme Sayısı: 17)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #4
teşekkür ederim bu kadar pratik bir cevabı olduğunu tahmin edemedim. cok teşekkür ederim.
saglikci_salih, 28-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #5
Pekala

bu tablolarda en fazla kaç adet sutün olabilir....


1-malum yıllardan beri dev ana tabloma 10 konuya böleceğim
2-ve bu tabolara başka veritebanlarına göndereğim
3-orada her tabloya bilgi yükleyeceğim
4-ve tekrar yeniden bir ana tablo da toplayacağım diyordum ya hani...

evet kafamda şimşekler çaktı...

bu sayede teşekkürler ozan kardeşim..
Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task