Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
06/11/2008 18:13
Konu Sahibi
nihatkr
Yorumlar
5
Okunma
3228
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nihatkr

nihatkr

Onursal Üye
4
 89
 814
 29/10/2008
272
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Arkadaşlar.
Bana bağlı değer sayın karşılığı Access formülü lazım.

Tablomun adı muhasebe dıyelım
açılan kutunun karşılığı sayılacak alanın adı hesap olsun diyelim
Sartımda açılankutu1 olsun.

Buna nasıl bir işlem yapmalıyımki açılan kutudan seçtiğim değeri muhasebe tablosunda bulup saysın.
örneği anca gece ekleyebilirim. bu saygısızlığım yüzündende özür ilerim. Ozur Fur
Bazan kafa basmıyor. Bugünde onlardan.




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Çözüldü 
Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
nihatkr

nihatkr

Onursal Üye
4
 89
 814
 29/10/2008
272
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(06/11/2008 18:25)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?


doğru anlattında. ben sorguda ıstemıyorum. formda bu işlemi yapmak istiyorum. DCount olayı



Bilgisayarcı

Bilgisayarcı

Aktif Üye
2
 Belirtilmemiş
 34
 658
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 22/04/2019,15:45
Çözüldü 
Örnek lazım sayın Nihat, tam anlayamıyorum. bir alandaki belirli bir koşula uyan kayıtların sayısını istiyorsunuz sanırım. Bunun için alanın metin,tarih,sayı... gibi tipini de bilmek gerekir.
Siz istediğiniz örneği ekleyin üzerine konuşalım



Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



...........
nihatkr

nihatkr

Onursal Üye
4
 89
 814
 29/10/2008
272
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 03/09/2016,04:40
Çözüldü 
bendemiştim zaten.
örneksiz olmaz diye Img-grin
hocam ben muhasebe fiş alanındaki aynı hesap ismi, nosu her neyse onu saydırmak istiyorum. daha doğrusu diyelimki kackere hareket gördüğünü saydırmak istiyorum. ama formda. sorgudaki işime yaramıyor.

Tamam söz kodu burdan aldım dıye de not dusecem Roflmao



nihatkr

nihatkr

Onursal Üye
4
 89
 814
 29/10/2008
272
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Sayın Bilgisayarcı verdiğin ilham için teşekkürler.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bağımlı Değer Girişi dgnlrmehmet 6 237 12/04/2019, 17:57
Son Yorum: dgnlrmehmet
Çözüldü Benzer Değer Hk. serkan1985 2 170 29/03/2019, 14:22
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Seçeneğe bağlı yan yana yazdırma dioxi 6 426 19/03/2019, 22:33
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Bağlı Tabloda Sorgu İşlemleri prtkl 7 381 13/02/2019, 16:32
Son Yorum: prtkl
Çözüldü Dlookup İşlevi İle Değer Getirmek adnan 4 318 09/02/2019, 18:56
Son Yorum: adnan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.