Skip to main content

AccessTr.neT


bağlı tablo sihirbazı ile ayrı veritabanlarındaki tablolara bağlanma

bağlı tablo sihirbazı ile ayrı veritabanlarındaki tablolara bağlanma

Çözüldü #1
aşağıdaki bağlı tablo sihirbazı ile DATA-1 de ki tablolara bağlana biliyorum fakat benim istediğim 2 ayrı veri tabanına bağlanmak aynı anda DATA-1 de ki 3 TABLOYA DATA-2 deki 2 TABLOYA nasıl bağlanabilirim acaba.
yardımlarınız için şimdiden teşekürler....
.rar Trz-Arsiv-Geri_Yukleme.rar (Dosya Boyutu: 64,5 KB | İndirme Sayısı: 14)
Son Düzenleme: 18/08/2014, 09:13, Düzenleyen: hedefkaya.
Cevapla
#2
Sayın hedefkaya,

Sayın Taruz hocamın hazırladığı örneği kullanmak yerine bağlanmak istediğiniz tabloları Dış Veri Sekmesinden Access'i seçerek " Bağlı tablo oluşturarak veri tabanına bağla " seçeneğini işaretleyerek her iki tablonuzuda bağlayabilirisiniz. Bunu yapmanız sizi zaman açısından dahada rahatlatacaktır.

Saygılarımla...


(18/08/2014 09:12)hedefkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: aşağıdaki bağlı tablo sihirbazı ile DATA-1 de ki tablolara bağlana biliyorum fakat benim istediğim 2 ayrı veri tabanına bağlanmak aynı anda DATA-1 de ki 3 TABLOYA DATA-2 deki 2 TABLOYA nasıl bağlanabilirim acaba.
yardımlarınız için şimdiden teşekürler....
İnna Lillâhi Ve İnnâ İleyhi Raciûn " Şüphesiz Biz Allah'tan Geldik ve O'na Döneceğiz "
Cevapla
#3
(18/08/2014 09:12)hedefkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın hedefkaya,

Sayın Taruz hocamın hazırladığı örneği kullanmak yerine bağlanmak istediğiniz tabloları Dış Veri Sekmesinden Access'i seçerek " Bağlı tablo oluşturarak veri tabanına bağla " seçeneğini işaretleyerek her iki tablonuzuda bağlayabilirisiniz. Bunu yapmanız sizi zaman açısından dahada rahatlatacaktır.

Saygılarımla...

İLGİN İÇİN TEŞEKÜRLER FAKAT Access RUNTİME İLE ÇALIŞAN BİR BİLGİSAYARDA SİZİN YÖNTEM İŞE YARAMAZ. BİRAZDA HA KABUĞUMUZU KIRMANIN ZAMANI GELDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
TEKRAR TEŞEKÜRLER...
Cevapla
#4
1- ADO ile sayısız veritabanı ve tabloya bağlanıp işlem yapabilirsiniz.
2- Runtime ile işe yaramaz demişsiniz. Ben denemediğim için bilmiyorum. Bağlı tablo işlemi Runtime'da yapılamıyor mu? Eğer "Access penceresi yok, ayar yapacak yer olmaz" diyorsanız zaten bu işi el ile değil kod ile yapıyoruz. Dolayısıyla Runtime'da da olması gerek.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task