Skip to main content

AccessTr.neT


Barkod Basımı Hakkında

Barkod Basımı Hakkında

Çözüldü #1
İyi günler, bir sorum olacak.
barkod konusunda daha çok yazılımsal değil de donanımsal bir soru. firmaya yaptığım programda barkod denemelerimi hep akıllı telefonumdaki barkod okuyucu programı kullanarak yapmıştım, bir sıkıntı yaşamıyordum. uygulamaya geçelim dediğimde patron 2. el bir barkod okuyucu buldu getirdi. benim lazer yazıcıdan çıkardığım etiketleri bir türlü okumuyor. odadaki başka ürün etiketlerini okutuyorum, okuyor ancak benim code 128 bazlı barkodu okumuyor. (bu arada cihazın marka modeli Metrologic MI9535-547-3 bluetooth özellikli)
bu yazıcıdan kaynaklı bir durum mudur?
barkodlu etiketleri lazer yazıcıdan ziyade barkod yazıcılardan mı çıkarmak gerekir?
ayrıca ben hep rapor tasarımlarımı A4'e göre yapmıştım. eğer rulo halinde etiket basan bir barkod yazıcıdan seri halinde çıktı alabileceğim Access'te bir rapor formatı mevcut mu? Access rapor formatında barkod yazıcıdan çıkarılacak etiketlerin boyutunda bir rapor tasarlasam bunu seri halinde barkod yazıcıdan çıkarabilir miyim? yoksa kaçarı göçeri yok ücretli barkod etiket programı satınalıp veritabanından alacağı bilgiyle mi barkod basmam gerekir?
Aydınlatıcı fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Cevapla
#2
Merhaba,
Oluşturduğunuz barkod, barkod okuyucu tarafından destekleniyor mu? Code 128 ile ean13 arasında büyük farklılıklar var, okuyucunuz oluşturduğunuz barkodu okumuyor olabilir.

Cvp: win7 64 bit sistemde ocx kaydetme - 10 bağlantısındaki örnek uygulamayı inceleyiniz. Bu uygulama ean13 barkod üretir. Bu uygulamadan çıkan barkodu okutmayı deneyiniz.

Rapor çıktısı için sayfa ayarlarından düzenleme yapabilisiniz.
Cevapla
#3
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.
cihazın code-128'i okuyamama ihtimaline binaen cihazın okuyabildiği EAN-13 kod bazında bir çalışma yapma ihtiyacı doğuyor gibi. Code-128'in güzel tarafı hane sayısı kısıtlaması yapmıyordu, ondan dolayı programımda tüm sipariş üretim stok-sevk hareketlerini sistemin otomatik ürettiği sipariş_id numarası üzerinden halletmeyi planlıyordum. bu düşünceden ayrılmadan bu sipariş_id numarasını 12 haneye nasıl tamamlarım diye düşünmem gerekti. EAN13'ün asıl mantığına ters olsa da bu noktada en akıllıca olan sipariş_id numarasının önüne (12-Len(Me.sip_id)) kadar 0 eklemekten geçiyor. bunu nasıl yapabilirim acaba.
Ekteki ufak örnek üzerinden gidecek olursak, material alanı güncelleme sonrası ean13 bölümü otomatik nasıl tamamlanır. örneğin sip_id=5 olduğunda ean13=000000000005 olmalı, sip_id=12345 olduğunda ean13=000000012345 olmalı.
.rar ean13 deneme.rar (Dosya Boyutu: 34,61 KB | İndirme Sayısı: 4)
Cevapla
#4
Uygulamanızın düzenlenmiş hali ektedir. Butonu her tıkladığınızda siparis_id'e göre barkod oluşturur.
.rar ean13 deneme_sld.rar (Dosya Boyutu: 35,67 KB | İndirme Sayısı: 7)
Cevapla
#5
hocam Şöyle bir problemimiz var, örneğin, sip_id bölümünü otomatik sayı yerine sayı yaptığımızda, formda 4 haneli rakamlara kadar bir sorun çıkmıyor ama 5 ve üzeri haneli bir sayı girdiğimizde o zaman hatalı sayılar üretmeye başlıyor. ayrıca hocam önceki rakamları random basamaklar yerine hepsini 0 yapmamız mümkün değil mi? öyle yaparsak ilerine başka problemlerle mi karşılaşırız?
Cevapla
#6
sip_id numarası öncesine hep sıfır eklemek istememdeki sebep, barkod cihazı arızalandığı veya okumakta güçlük çektiği zaman veri girişi yapan eleman uzun uzadıya tüm numaraları teker teker yazmak yerine sip_id numarasını yazarak veri girişi yapabilsin istiyorum.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task