Skip to main content

AccessTr.neT


Barkod okutmada sıralama

Barkod okutmada sıralama

Çözüldü #1
Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki resimde bir sorgumu görüntüledim. Bu sorgu ile üretim iş emri mantığı ile sıralı bazı atölyelere uğrayan işi her atölyede barkod okuyucu ile giriş ve çıkış yaptırıyorum. Tek yapamadığım konu şu; Aşağıda bir örnekle açıklamak istiyorum,

İş aşağıdaki sıra ile ilerliyor

Tasarım yapmak
Deri İşlemek
Kaplama Yapmak
Fasona Göndermek
Paketlemek

Süreç bu 5 adımdan oluşuyor. İstediğim şu kullanıcı Tasarımı okutmadan Deriye işlemeye geçememeli. Veya Deriyi işlemeden atölye atlayamamalı. Veya deriyi okuttuktan sonra Kaplamayı okutmadan fasona gönderememeli.

Bu konuda bana fikir veren olursa çok sevinirim. Nasıl yapmalıyım. Sıralamayı takip etmesi için nasıl bir kodlama yapmalıyım. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

[Resim: do.php?img=4726]

Saygılarımla
Son Düzenleme: 13/12/2014, 21:41, Düzenleyen: mengene2.
Cevapla
#2
Var mı arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak olan?
Cevapla
#3
Bununla ilgili yıllar önce böyle bir üretim takip yazılımı hazırlamıştım. Kafamın bayaa karıştığını hatırlıyorum. Sağolsun arkadaşım Eşref bir küçük fikir vermiş, hatta çok küçük bir uygulama göndererek bir yol açmıştı bana. Burada aslında sizin probleminiz benim takıldığım yerden çok daha basit görülüyor. İşlemin aşamaları olmalı ve her birim kendi işlemini bitirdiğinde bir alana check koymalı. Diyelim "deri işleme"den sonra materyal "kaplama yapma" işlemine girecekse ya da kaplamacının ekranına düşecekse bu durumda mutlaka o alanın check edildiğine bakılmalı. Başka bir deyişle kaplamacının çalışacağı veriler çağırılırken sorguda "deri işleme" alanındaki onaya bakmalı. Bunun dışında olan işlemleri görememeli. Onun verileri bu şarta bağlı gelmeli. Bu şekilde her birimin işi bitirdiğinde diğer işlem için onay vermesi, böylece de veriyi o birim için "görünebilir" duruma getirmesi gereklidir. Umarım doğru anlamışımdır. Yanlış anladıysam tekrar daha ayrıntılı ve örnekli anlatır mısınız?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#4
Bir de şunu söyleyeyim, sizin işlem sıranız en azından her zaman aynı gibi. Ve işlem aşamaları az. Benim çalışmamda işlem sıralaması değişkendi, üretim aşamasında belirlenmesi ve işin bu sıraya göre devam etmesi gerekiyordu. Ayrıca seçilebilecek işlem toplamda 18 falandı. Siz daha şanslısınız Img-grin
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#5
Merhaba mehmetdemiral ;


Aslında atölyelerde okutma işini çözdüm bir şekilde atölyeye giriş yaptırıp o atölye için üretim emrinde yazılı iş emrini okutmayı da sağladım. Sadece verdiğim ekrandaki işleri kodlama yaparak sırasıyla okutturmak istiyorum. Eğer kullanıcı atölye atlarsa uyarı verdirmek istiyorum. Nasıl bir mantık kurarak kodlama yapabileceğimi çözemedim. Satırları sırasıyla check boxı işaretletmeliyim.


Saygılarımla
Cevapla
#6
Sayın mengene2,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,yapılabilecek işlemler için kendi yorumuma göre şöyle bir örnek anlatımla öneride bulunmak yerinde olacaktır kanısındayım.bu aynı zamanda,özelden gönderdiğiniz mesajdaki talebinize de cevap karşılığı da olması adına,gecikmeli bir yazı olsa da.bu gecikme için de özür dilerim.

Nasıl ki hazırladığımız bir uygulamada oluşturduğumuz bir form üzerinde o uygulamanın içeriği nedeni ile üzerinde bulunan her bir denetim kutusunun tamamen doldurulup boş bırakılmamasını ve kaydet ya da yeni adlı butonlara tıklanmasını engellemek sureti ile mutlaka bu denetim alanlarının hepsinin hiç boş bırakılmaksızın doldurulmasını kullanıcıdan talep ederiz ve ancak tamamen dolu ise etkinleştirilecek olan bu butonların işlevlerini yerine getirmesini sağlarız ya da bir başka forma veya işleme geçmesine yönlendiririz,çünkü tablo içeriğinin mutlaka tam dolu bilgiler içermesini talep ederiz,bu sizin konuyu açmanıza neden olan talebiniz için de aynı mantık ve bakış açısı ile değerlendirilerek böyle bir yöntem izlenebilir kanısındayım.

Bunun için,bir parçanın üretim atölyesi içerisindeki geçmesi gerekli her bir atölye işlemleri sürecinde kat edeceği yol durumunda,belirttiğiniz atölye sıralamasını geçerli olarak kabul ederek baz aldığımızda;o zaman yapılması gereken de,her bir atölye aşamasını tek tek ilerletmek gerekmektedir.

Mesela,ilk başlangıç noktası olarak bir parçanın herhangi bir Cad çizim ya da endüstriyel tasarım çalışması sonucu ortaya çıkacak olan neticenin şekilleneceği Tasarım Aşaması.uygulama üzerinde ilgili tasarım formu üzerinde bu aşama için gerekli olacak her türlü bilginin mutlaka kaydedilmesi sağlanır.bir sonraki aşamaya geçme işlemi tüm bilgilerin girilmesi şartı dahil edilerek erişimi engellenir veya etkisiz bırakılır.(bunun için,ilgili denetimler üzerinde enable veya visible özellikleri devreye alınabilir,kodlama sayfasında).doğal olarak da,daha henüz bu aşama tamamlanmadan bir sonraki aşamaya geçilmeyeceğinden bir sonraki atölye içerisinde o parçaya dair herhangi bir kayıt veya işlem uygulanmasına imkan verecek bir çalışma söz konusu olmayacağından bir çıkış ya da giriş çalışması yapılamayacaktır.

bu bahsedilen etkisizleştirmeye veya engellemeye veyahut da ancak bir onaya gereksinim duyulması sağlanabilir denetimler üzerinde.(mesela, bir evet / hayır veri türü ilgili tabloya dahil dilerek) bu denetimde onay verme işlemi şart koşulur ve ancak şart veya onay gerçekleşirse bir sonraki aşamaya geçme işlemi sağlanır.bu işlemler,her bir aşama için geçerli olacak şekilde uygulama içerisinde hazırlanır.her bir aşamanın kendi formu ve denetimleri üzerinde onay beklenir.onay durumuna göre işlevlerin yerine getirilmesi sağlanır.

Eğer talebinizi yanlış anlamadıysam,ilk etapta paylaşmayı istediğim bilgiler ve yorumlar bunlardır.bilgilerinize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task