Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
14/09/2012 14:54
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
8
Okunma
2529
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Merhabalar,

Projemde bir çok rapor oluşturdum. Raporları almak için kriter bilgilerini liste kutusundan gönderiyorum.
Mesela ad-soyad listem var ve bu listeden çağırma işlemini yapabiliyorum. Ama sadece tek bir forma veri göndere biliyorum (SetFocus)

Ek de bir örnek hazırladım FORM1 e LİSTE den veri çağırıyorum. Aynı LİSTE formunu kullanarak FORM2 yede veri çağıra bilirmiyim.


Ek Dosyalar
Veritabanı.rar



Kur@l

Uzman
266
 43
 59
 2.034
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 01/05/2019,23:41
Çözüldü 
Her iki formda açıksa Aşağıdaki şekilde olur.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
 
    Forms!FORM1.Form!ADI = Liste0.Column(1)
    Forms!FORM1.Form!SOYADI = Liste0.Column(2)
    Forms!FORM2.Form!ADI = Liste0.Column(1)
    Forms!FORM2.Form!SOYADI = Liste0.Column(2)
    DoCmd.Close acForm, "LISTE"


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Forumlar ayrı ayrı ve aynı anda açık olmayacak.

Forms!Form_adı.SetFocus komutundan dolayı ayrı forumları gösteremiyorum.



Kur@l

Uzman
266
 43
 59
 2.034
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 01/05/2019,23:41
Çözüldü 
Benim anlayamadığım yerler var Rapor diye başlayıp forma çevirmişsiniz meseleyi... Biraz daha detaylı anlatın meseleyi...


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Peki anlatayım.

Şimdi benim birden çok raporum olacak.
Örneğin; Ödeme raporu ve Vade farkı raporu.
Raporlarımı formdan sorguya veri göndererek alıyorum.
"Ödeme Raporu" formumda ve "Vade Farkı" raporu formunda LISTE den isim çağırarak rapor almaya çalışıyorum.
Ama liste formunda nere focus yaparsam sadece oraya gidiyor, yani tek forma gönderiyorum sadece. "SetFocus" komutunu değişkene bağlaya bilir miyim. İstek hangi formdan gelmiş ise cevap o forma dönsün.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Çözüldü 
Anladığım kadarıyla örneğinizi dzenledim.

Form2'i açıp komut butonunu tıkladığınızda liste formu açılır, listeden herhangi bir ismi çift tıklarsanız form2 açılır. Form1'de de aynı şekilde liste formu açtığınızda liste kutusunu çift tıklarsanız form1 açılır.

Eğer istediğiniz bu ise form açtırma olayında büyük bir problem var.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgulanacak Alanları Formdan Seçme Erhan5106 1 117 23/04/2019, 16:06
Son Yorum: Erhan5106
Çözüldü Bağımlı Değer Girişi dgnlrmehmet 6 174 12/04/2019, 17:57
Son Yorum: dgnlrmehmet
Çözüldü Benzer Değer Hk. serkan1985 2 146 29/03/2019, 14:22
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Metin Kutusuna Girilen Veriye Göre Veri Çağırma fascioğlu 9 558 14/03/2019, 14:50
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Access te başka bir dosyadan form aktarma te-kin 2 134 13/03/2019, 14:39
Son Yorum: te-kin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.