Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
20/06/2017 10:30
Konu Sahibi
ufukcem
Yorumlar
4
Okunma
711
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ufukcem

ufukcem

Üye
90230
 Belirtilmemiş
 6
 24
 23/05/2017
0
 
 
 
 14/02/2018,09:31
Çözüldü 
bu aralar bir projem olduğu için sık sık soru soruyorum. şimdiden özür ve teşekkürlerimi iletirim.

sıkıntım şu:

sorguda yer alan max, min , last, first gibi işlevler bir adet kaydı getirmektedir. ancak ben örneğin 2,3,4 v.s. gibi adette kaydı geri döndürebilir miyim. yani en büyük değer yerine en büyük 3 değer, en son değer yerine en son 6 değer v.s. şeklinde olabilir mi?
tabii bu husus id bazında olmalı. yani o id'ye ait son 3 kayıt mesela. ekte örneğin isme ve id ye ait son 3 kaydı, o id ye ait tarih kriterine göre son 3 kaydı listelemek istiyorum

teşekkür ederim




jon206

jon206

Üye
226
 43
 2
 17
 04/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 25/05/2018,16:20
Sn ufukcem;

sorgunuzun sql cümlesi aşağıdakiye le değiştirin..

SQL Code
SELECT TOP 5 tablo1.ID, tablo1.isim, tablo1.taih, tablo1.m, tablo1.d, tablo1.s, tablo1.seh
FROM tablo1
WHERE (((tablo1.ID)=[ID GIRINIZ]))
ORDER BY tablo1.m DESC;


top 5 istenilen kayıt sayısını verir 
En büyük veya en küçük değeri istiyorsanız ilgi alanı a/z veya z/a sılama sonucu elde edersiniz..



...........
ufukcem

ufukcem

Üye
90230
 Belirtilmemiş
 6
 24
 23/05/2017
0
 
 
 
 14/02/2018,09:31
(20/06/2017 15:04)jon206 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn ufukcem;

[b]sorgunuzun sql cümlesi aşağıdakiye le değiştirin..[/b]

SQL Code
SELECT TOP 5 tablo1.ID, tablo1.isim, tablo1.taih, tablo1.m, tablo1.d, tablo1.s, tablo1.seh
FROM tablo1
WHERE (((tablo1.ID)=[ID GIRINIZ]))
ORDER BY tablo1.m DESC;


[b]top 5 istenilen kayıt sayısını verir [/b]
[b]En büyük veya en küçük değeri istiyorsanız ilgi alanı a/z veya z/a sılama sonucu elde edersiniz..[/b]


teşekkür ederim, yalnız burda kriter olmadan yapamaz mıyız. yani her id için son 5 kayıt v.s. gibi (5 kayıt yoksa olduğu kadar kayıt)



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:23
Merhaba,
Oluşturduğunuz sorgunun Sql koduna aşağıdakini yazarak deneyiniz.

SQL Code
SELECT ID, taih, isim, m, d, s, seh
FROM tablo1 AS tbl_veriler
WHERE ((((SELECT COUNT(*) FROM tablo1 WHERE ID=tbl_veriler.ID and taih>=tbl_veriler.taih))<=5))
ORDER BY ID, taih DESC;


Bu kod, tarihe göre en son 5 kaydı gösterir. Koddaki 5 yerine 6 yazarsanız ide ait son 6 kaydı gösterir.



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
ufukcem

ufukcem

Üye
90230
 Belirtilmemiş
 6
 24
 23/05/2017
0
 
 
 
 14/02/2018,09:31
(20/06/2017 22:48)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Oluşturduğunuz sorgunun Sql koduna aşağıdakini yazarak deneyiniz.

SQL Code
SELECT ID, taih, isim, m, d, s, seh
FROM tablo1 AS tbl_veriler
WHERE ((((SELECT COUNT(*) FROM tablo1 WHERE ID=tbl_veriler.ID and taih>=tbl_veriler.taih))<=5))
ORDER BY ID, taih DESC;


Bu kod, tarihe göre en son 5 kaydı gösterir. Koddaki 5 yerine 6 yazarsanız ide ait son 6 kaydı gösterir.


teşekkür ederim. zahmet oldu. uzun zamandır çözememiştim Img-grin




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İşlemlerin Belirli Sayıda Veriye Uygulanması ertans 5 231 13/02/2019, 18:21
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Liste Kutusundaki Alana Tabloda Hesaplanmamış Değerlerin Toplamını Getirme. Oğuz Türkyılmaz 10 322 12/02/2019, 09:43
Son Yorum: halily
Çözüldü Mükerrer Kaydı Nasıl Önlerim. Oğuz Türkyılmaz 22 677 23/01/2019, 10:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Caddelerde Ait Apt.kaydı U.ALTUN 7 371 21/01/2019, 18:00
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü İlişkisiz Formda Metin Kutusu Değeri Varsayılanı Dlookup İle Getirme hbal09 2 242 14/11/2018, 11:29
Son Yorum: hbal09

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.