Skip to main content

AccessTr.neT


Bir Forma Birden Fazla Tablodan metin kutusu ekleme

Bir Forma Birden Fazla Tablodan metin kutusu ekleme

Çözüldü #1
Hocalarım ve kardeşlerim, cümleten merhabalar,
Site Kuralları gereği konuyu araştırdım fakat bulamadım. Bulduğum ilişkili konularda ya birden fazla ilişkisiz tablo bir formda görüntülenmiş, yada ilişkili tablolar sorgu ile forma aktarılmış.

4 Adet Tablom var
Tablo1'de
VATID* - Tc no - Ad - Soyad - Adres - il - ilce
Tablo2'de
DOSYAID* - vatid - firid - SIKID - KARID - ENO - DNO SIKTUR
Tablo3'de
FIRID* - Dosyaid - SIKID - Firma - Adres - il - ilce
Tablo4'de
SIKDETID* - SIKTURU - SIKKONUSU - SIKTUTARI

gibi alanlar var.
Benim merak ettiğim ya da belkide boşa uğraşıyorum...
Bir forma
Tablo1'den TCNO - Ad - Soyad - Adres Bilgilerini ve
Tablo2'den ENo - Dno alanlarını
Tablo3'den sadece Firma alanını
Tablo4'den de SIKTURU - SIKKONUSU - SIKTUTARI alanlarını
alıp bir formdan tüm tablolara yukarıda belirttiğim alanlardan KAYIT Yapabilir miyim ?

Sizce metinler ve açılır kutularla bunu tek form üzerinden yapmak acemilik mi ?
Yoksa butonlar ekleyip Tablo2 - Tablo3 - Tablo 4 alanlarını ayrıntı gir butolu ile başka formdan açıp kayıt etmek daha mı mantıklı ?

Eğer bir formdan 4-5 tabloya Kayıt imkansızsa saatlerdir boşuna uğraşıyorum demektir Img-cray
Bu arada tüm tablolar ilişkili....
Ve bir formda 4-5 tablo arasında ki ilişki mantığını da çözemedim .
Sizce Zor bir işlem mi bu ?
Saygılar...

Ek olarak diğer örnek tabloları incelediğimde bir tabloya bir çok bilgi girilmeye çalışılmış. Oysa sizler ve kitaplarda tabloların olduğunca bölünmesi söylenmiş. Bir tabloya bir çok alan girseydim belki bir fromda rahatlıkla kayıt yapabilirdim fakat ben bölmek istemiyor, 4-5 tablonun kimi alanlarına bir from üzerinden kayıt yapmak istiyorum.
Saygılar hürmetler.
Not : Tablo1 - Tablo2 ye - Tablo2 -Tablo3 'e bağlı Tablo4'de Tablo2 ye bağlı
Son Düzenleme: 18/10/2014, 23:27, Düzenleyen: fanibiri.
Cevapla
#2
Sayın fanibiri

Lütfen örneğinizi ekleyiniz.

Selamlar,
Ahmet Yenginoğlu
Cevapla
#3
Seçme sorgusu kullanın. Birden çok tabloyu tek formda kullanmış olursunuz. Tabii tablolarınızın birbirleriyle ilişkilendirilebilir ortak alanları olmalı. Bunun için de örneğinizi paylaşmalısınız.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#4
(19/10/2014 00:34)yenginoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın fanibiri

Lütfen örneğinizi ekleyiniz.

Selamlar,

Aleyküm selam. Hepinize selamlar olsun. Şimdiden ilginiz alakanız için teşekkür eder saygılarımı iletirim. Uygulamanın içine de sorunlarımı yazdım. Yardımcı olursanız çok ama çok mutlu olurum. Uygulama acemice olsa bile Devlet dairesinde kullanılacak nitekim Kamu yararına verdiğiniz emekler için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ekte gönderiyorum hürmetler...
.rar tuketdene.rar (Dosya Boyutu: 269,58 KB | İndirme Sayısı: 38)
Son Düzenleme: 19/10/2014, 05:19, Düzenleyen: fanibiri.
Cevapla
#5
Çalışmanızı görünce son projemle aynı şeyi yaptığınızı anlıyorum. Aşağıda resmi görülen uygulamamı 1 ay kadar önce bitirdim. Ücreti karşılığı bir kuruma yaptım, diğer kurumlardan gelen istekleri karşılamak üzere beklemedeyim. Sizin çalışmanız da böyle bir şey olacak sanırım.

[Resim: do.php?img=4620]
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#6
Yada böyle birşeymi istiyorsunuz..
Zahmetli ve uzun bir iş bu ,bunu bende bir kuruma yapmıştım,6 adet bilgisayardan giriş yapıyorlardı.Ama Mehmet hocamın dediği gibi ücretli yapıldı ondan dolayı sadece resmini ekliyebiliyorum.

[Resim: do.php?img=4619]
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da