Skip to main content

AccessTr.neT


Bir kelimenin değeri ile kullanma oranımı görüntüleme

Bir kelimenin değeri ile kullanma oranımı görüntüleme

#1
Merhaba Dostlar,
Bugün oldukça dalgınım bir tabloyu nasıl yapabileceğim konusunda aklıma fikir gelmiyor. Matematik bilgimin olmamasından dolayı diye düşünüyorum. Fikir verirseniz yardımcı olursanız çok sevinirim
Yapmak istediğimi detaylı olarak sormadan önce ekran görüntüsü atmak istiyorum
[Resim: lrgXqp.jpg]
Dostlar göreceğiniz üzere;
Anahtar Kelime satırı : Siteme gelen ziyaretçilerin arama motorunda hangi kelimeyi arayıp siteme geldikleri
Kelimenin Aranma Sayısı : Bu kelimenin Google Türkiye'de ne kadar arandığı sayısı
Aranma Yüzdesi : Satırdaki anahtar kelimenin, tüm anahtar kelimelere oranı
Kelimeyi kullanma sayısı : Bu kelime ile sitemde kaç adet yazı olduğu gibi bilgiler var.

Benim istediğim şudur;
Örneğin google de bir günde 1000 kişinin aradığı kelimeyi ben sitemde sadece 2 sayfada kullanmış olabilirken, yine Google de bir günde 50 kişinin aradığı kelimeyi ben sitemde 10 defa kullanmış olabilirim. Ben istiyorum ki değerli olan anahtar kelimede sitemde değeri kadar kullanayım. Aranma sayısı ile kullanma sayısı arasında bağ olsun istiyorum açıkcası ancak Matematik bilgim buna izin vermiyor. Bilmiyorum anlatabildim mi bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Örnek dosyayı ekte gönderiyorum saygılarımla.
.zip Anahtar Kelime Aranma ve Kullanma Tablosu.zip (Dosya Boyutu: 8,22 KB | İndirme Sayısı: 5)
Cevapla
#2
Bence yanlış düşünüyorsunuz ama illa ki istediğiniz gibi olsun istiyorsanız arada eksik olan şey katsayı değeri. Google'da 1000 defa aranan şey için 1000 konu yazacak değilsiniz değil mi? Bir katsayı belirlersiniz her 1000 tane için 0.3 konu/kelime yazılacak diye belirlerseniz 1000*0.3 = 300 konu veya kelime kullanmanız gerek. Yalnız dediğim gibi bu mantık yanlış. Burada aranma sayısına göre değil de başka ölçütlere göre konu yazılması gerek.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#3
Sayın kutsalodun,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Sayın alpeki99 bey’in de üzerinde durdukları ve sizi yönlendirdikleri gibi ihtiyacınız olan husus,arama motorlarında üst seviyelerde olmak değil,doğru ANAHTAR TANIMLAMARIN YAPILDIĞI doğru makale içerikleri yazmaktır.

Üst seviyelerde olmak için,artık işin kolayına kaçıp çeşitli hileler ile bu sonuçları elde etmeyi sağladığını belirten kişiler ya da buna dair yazılar mevcut.bu site,yasal olmayan yönlendirmelerde bulunmayan bir site olduğu varsayımı ile size bunun yerine doğru işlemleri uygulamaya yönlendirme çabaları sunulmaktadır.

Arama motorlarında sitenizin varlığını sürdürmesinin en geçerli yolları veya yöntemlerinin başında önemli olan hususlar veya yapılması gerekenler;

1) SEO uyumlu doğru bir web site hazırlanmış olmalı

2) Sitenin içeriğine,özelliğine ve gerekliliğine göre DOĞRU ANAHTAR KELİME tanımlarının yer aldığı doğru ve tam uygunluk içerecek makale yazıları barındırmalı

Anahtar kelimeleri de,yazıların içerisine öyle tıka basa değil,doğru bir miktar dağılımında bulunmak şartı olmalı.
Tahmini olarak,en muhtemel yöntem (istisnalar olmakla birlikte),yazının içerisinde giriş,gelişme ve sonuç kısımlarında kullanmak daha verimli olacaktır.

Ayrıca,uzun yazılar değil,aksine bir-iki paragrafı geçmeyecek şekilde (takriben,300-400 kelime) olmalı ve aslında içeriğe göre bu yazıyı resimle de desteklemeli.ve mümkün mertebe de,tıpkı Access uygulamalarında bilgilerin güncel olması için kullanılan (.requery) işlemi gibi,genel günceli takip ederek bu yazılar yazılmalı ve taze (güncel) tutmalı.

3) Yazılan bu makaleler (içerikler) hem anlatılmak istenen konu veya yazı ile ANLAMLI olmalı hem de SEO uyumlu olmalı

4) META DESCRIPTION (açıklama,tanımlama),Başlık (title),URL yapılandırmaları ile ilgili ifadeleri de yine bir uygunluk bütünlüğü ile doğru ifadeler içermeli

TITLE:
Kısa ifade içermeli ve mutlaka siteye özgü (alakalı) bir tanımlama olmalı.tıpkı,Access uygulamalarında form başlıklarında olduğu gibi,bu da;Tarayıcıda (Browser) görülecek olan ifadedir.

İstisnaların dışında,bir sitede genelde en çok dikkat çeken kısım burasıdır.

Arama motorlarında yapılan aramalarda gelen veriler içerisinde bu başlıklar da önemli rol üstlenir.kimi ziyaretçiler,bu başlık tanımları ile eğer aradıklarına uygunluk düşünürse site ziyaretlerini yapmaktadırlar.

META DESCRIPTION:
Sitenizde yer alacak olan her bir yazı (sayfa) üzerinde burada yazılı olan ifadeleri barındıracağınızı belirttiğiniz tanımlardır.yine bu tanımlar da kısa fakat konu ile ilgili olmalı.

URL YAPISI:
Sayfalar arasında nasıl bir yapılandırma ile birbirlerine bağlı olduğunu gösterir.

Çünkü;eğer içerik anlamsız ise veya bir faydası yoksa;arama motorları tarafından bu yazılar kendilerince hazırladıkları kimi testler ile gerekli kontrolleri yapılmakta ve olumlu bir izlenim söz konusu olursa ancak o zaman geçerli kılınmakta.

Şöyle örnek verilebilir;var sayılsın ki,siteniz üst kısımlarda yer almakta bir şekilde.aramalarda da ziyaretçiler sitenize bu düşünce ile uğradılar.fakat görüldü ki,kendilerine faydalı bilgiler bulamadılar.bunu da,çeşitli sayıda ziyaretçi uyguladığında,eğer arama motorları bu hemen siteden çıkışların oranında bir artık tespit ederse,bu raporlara yansıyor ve akabinde sitenizin ziyaretçilere bir katkı sağlamadığı izleniminden hareketle siteniz hakkında olumsuz sonuçlar sunabiliyor.

5) Sitenizde yer alacak içerikler (makaleler),ALINTI içermeyecek şekilde,tamamen SİZE ÖZGÜ olmalı.

Çünkü;yine arama motorlarının mevcut test uygulamaları (bot’lar) neticesinde,kopyala-yapıştır işlemleri fark edilmekte ve yine raporlanmaktadır.bu da,sitenizin üst seviyelerde barınmasını olumsuz etkiler.

6) Nasıl ki,hani Access uygulamaları içerisinde gerek DEBUG-COMPILE veya gerekse de menü seçenekleri üzerinden DÜZENLE ve ONAR işlemlerinin her fırsatta yapılması gerektiği gibi,mevcut sitenizin da kimi zaman BAKIM yapma ihtiyaçları da söz konusu.Site içi Düzenleme (Optimizasyon) uygulamak da verimli olacaktır.

Paylaşılması uygun görülen bilgilendirmeler,şimdilik olmak üzere;gidişata veya içeriğe göre bunlardan ibarettir.faydalı  olması temennisi ile.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#4
Konu;

gerek paylaşılan bilgiler neticesinde çözüme kavuşturuldu düşüncesi ile ve gerekse de
konu sahibinin zaman zarfında ayrıntılı geri dönüş bildirimleri olmaması nedeni ile,
(gerektiğinde konu sahibinin geri bildirim hakkı saklı kalmak üzere)

Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da