Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
25/07/2018 18:44
Konu Sahibi
mehmetb84
Yorumlar
5
Okunma
369
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mehmetb84

mehmetb84

Aktif Üye*
29533
Me.... Ba....
 35
 136
 519
 29/12/2010
0
 Denizli
 
 Ofis 2013 64 Bit
 17/11/2018,17:52
Çözüldü 
MErhaba arkadaşlar,
Yıllar önce Ozan bey'in yardımıyla iki veritabanı arasında, yinelenen verileri dışarıda bırakacak biçimde veri transferi yapmayı sağlayan bir kod sistemi yaratmıştık.

Fakat sonradan fark ettim ki, yinelenen veriler konusunda bir aksaklık var.
Normalde, aktarılacak olan kayıtların fatura numaraları, metrajları ve fiyatları aynı olduğu takdirde bunu mükerrer veri olarak kabul edip aktarmaması gerekiyor.
Fakat fark ettiğim üzere, fatura numaraları ve metrajları aynı olan fakat fiyatları farklı olan kayıtlar da, mükerrer kayıt olarak kabul ediliyor ve aktarılmıyor. Esasında fiyatları farklı olan kayıtlar ayrı birer fatura olarak kabul edilmeli fakat bu gerçekleşmiyor. Bunu düzeltmek için kodun içerisine price bölümünü ekledim ama fayda etmedi.

Ekteki örneklerde göreceğiniz üzere;

ana veritabanında (sistemtakip)

Fatura no(Ficheno) :11111 metrajı:1000 fiyatı: 1 
Fatura no(Ficheno) :11111 metrajı:1000 fiyatı: 2 
Fatura no(Ficheno) :11111 metrajı:1000 fiyatı: 3  

aktarma yapmak istediğim veri tabanında (VT2)

Fatura no(Ficheno) :11111 metrajı:1000 fiyatı: 1 
Fatura no(Ficheno) :11111 metrajı:1000 fiyatı: 2 
Fatura no(Ficheno) :11111 metrajı:1000 fiyatı: 3
Fatura no(Ficheno) :11111 metrajı:1000 fiyatı: 4   olan kayıtlar mevcut.

aktarma yaptığımda olması gerektiği şekliyle sadece 4 nolu kayıt aktarılıyor. Burada sorun yok.

Fakat; anlamadığım bir şekilde aynı işlem son fatura için gerçekleşmiyor.
Bu sorunlu olan işlemde;


ana veritabanında (sistemtakip)

Fatura no(Ficheno) :VKT2018000004806 metrajı:2000 fiyatı: 0,05

aktarma yapmak istediğim veri tabanında (VT2)

Fatura no(Ficheno) :VKT2018000004806 metrajı:2000 fiyatı: 0,02
Fatura no(Ficheno) :VKT2018000004806 metrajı:2000 fiyatı: 0,04
Fatura no(Ficheno) :VKT2018000004806 metrajı:2000 fiyatı: 0,05

Kayıtlar bulunmakta. Normalde aktar dediğimde bu kayıtlardan 2. ve 3. sünü aktarması lazım fakat nedense bu gerçekleşmiyor.

Bu aksaklığın önüne geçebilmem için yardımcı olabilir misiniz?
ilgilniz için şimdiden teşekkürler.




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.115
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:14
Merhaba, koddaki ilgili yeri aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz

Visual Basic Code
strSql = "SELECT t_faturalar.fat_no, [fat_no] & ""-"" & [fat_adetmt] & ""-"" & replace([fat_fiyat],"","",""-"") AS kriter, * FROM t_faturalar WHERE ((([fat_no] & ""-"" & clng([fat_adetmt]) & ""-"" & replace([fat_fiyat],"","",""-""))= '" & Kayit_AlinacakTablo.Fields("FicheNo") & "-" & CLng(Kayit_AlinacakTablo.Fields("Amount")) & "-" & Replace(Kayit_AlinacakTablo.Fields("Price"), ",", "-") & "'));"


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
mehmetb84

mehmetb84

Aktif Üye*
29533
Me.... Ba....
 35
 136
 519
 29/12/2010
0
 Denizli
 
 Ofis 2013 64 Bit
 17/11/2018,17:52
Geçersiz boş kullanımı uyarısıyla Runtime error verdi.



mehmetb84

mehmetb84

Aktif Üye*
29533
Me.... Ba....
 35
 136
 519
 29/12/2010
0
 Denizli
 
 Ofis 2013 64 Bit
 17/11/2018,17:52
Sanırım sorunun kaynağını buldum. Fiyat alanındaki hassasiyetten kaynaklanıyor. Örneğin tam sayının altında olan fiyatların ( 0,1 TL , 0,2TL, 0,3TL gibi) arasındaki farkı algılamıyor hepsini aynı görüyor. Sanırım sizin gönderdiğiniz kod da bu sorunu çözmeyi amaçlıyor.




...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.115
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:14
Örneğinizi hata verdiği haliyle tekrar ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

mehmetb84

mehmetb84

Aktif Üye*
29533
Me.... Ba....
 35
 136
 519
 29/12/2010
0
 Denizli
 
 Ofis 2013 64 Bit
 17/11/2018,17:52
Hata uyarısı gerçek verilerin olduğu veritabanımdaki boş alanlardan kaynaklanıyormuş. Onları düzeltince çözüldü. Çok teşekkür ederim.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodan Forma Aktarma atamsinatamsin 19 432 09/07/2019, 18:24
Son Yorum: halily
Çözüldü Kayıt Silindiğinde Silinenler Tablosuna Aktarma haziran4 4 223 20/05/2019, 11:58
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Access Formdaki Renkli Alanları Excele Renkli Olarak Aktarma IceMan7 6 461 10/04/2019, 15:27
Son Yorum: IceMan7
Çözüldü Access te başka bir dosyadan form aktarma te-kin 2 179 13/03/2019, 14:39
Son Yorum: te-kin
Çözüldü 2007 Raporu Excele Aktarma hegu 10 526 13/02/2019, 12:53
Son Yorum: hegu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.