Skip to main content

AccessTr.neT M.


Bu Kodun Anlamı Nedir? Uygulamadan Bunu Sildiğimde Bana Ne Zararı Olabilir ?

Bu Kodun Anlamı Nedir? Uygulamadan Bunu Sildiğimde Bana Ne Zararı Olabilir ?

Çözüldü #1
Merhaba arkadaşlar. Arzuhalmatik isminde bir uygulama yazıyorum. Şimdi kodlamayı incelerken sanki iki satır gereksiz bir yer buldum. Gereksiz kodları temizleyip sade bir altyapı istiyorum. Size danışmak istiyorum yardımcı olur musunuz? 

Aşağıdaki kod tüm uygulamaya ait bir kod.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Option Explicit On
Public Class Arzuhalmatik
    Const SW_SHOWNORMAL = 1


    Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" _
    Alias "ShellExecuteA" _
    (ByVal hwnd As Long, _
    ByVal lpOperation As String, _
    ByVal lpFile As String, _
    ByVal lpParameters As String, _
    ByVal lpDirectory As String, _
    ByVal nShowCmd As Long) As Long

    Private Sub GenelHacizTalebi1(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim PrintIt As Long
        'PrintIt = ShellExecute(Me.hwnd, "print", "C:\My Documents\MyDoc.Doc", "", "", -1) - Şeklinde kod uygulaması ile D dizininde bulunan MyDoc.pdf isimli dosyayı dışarıdan yazdır komutu ile besliyoruz.
        PrintIt = ShellExecute(Me.Handle, "print", "D:\MyDoc.pdf", "", "", SW_SHOWNORMAL)
    End Sub

    Private Sub Arzuhalmatik_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

    End Sub
End Class


Ancak şu iki satırın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bu satırı silersem uygulamanın çalışmasında bir zararı olur mu ?

Visual Basic Code
    Private Sub Arzuhalmatik_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

    End Sub


Bilmediğimi çözmeye yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun.

Cevapla
#2
 Private Sub Arzuhalmatik_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
XXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXX
XXXXXXXX
   
End Sub

Bu kod  "Arzuhalmatik" isimli formun "Yüklendiğinde" ne yapmak istersen onu yazmak için,"xxxxxx" olarak araya yazdıgım yere misal sunu yazarsan 

   MsgBox("Merhaba ")
form açıldıgı zaman mesaj verir,sonuç olarak [b]Private Sub ile End Sub [b]arasında birşey yazılı olmadıgı için bir anlamı yok,sil gitsin Img-grin[/b][/b]

Cevapla
...........
#3
Sayın Uğur, ByVal = ByValue, ByRef = ByReference, Byval bir fonksiyonda değerin ta kendisidir. Byref ise bellekteki adresi yani değişken adıdır. Eğer load olayında bir değişken kullanmayacaksanız bir fonksiyonu yok. Kolay gelsin.

Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!!!
Cevapla
#4
Elle silmeniz halinde hata alabilirsiniz. Formun Load olayına gidin Properties penceresinden. Load olayında sağ tıklayıp reset yazana tıklayın. Sonra tekrar kod tarafına bakın kod duruyorsa elle silebilirsiniz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
...........
#5
(18/06/2017 16:34)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Private Sub Arzuhalmatik_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
XXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXX
XXXXXXXX
   
End Sub

Bu kod  "Arzuhalmatik" isimli formun "Yüklendiğinde" ne yapmak istersen onu yazmak için,"xxxxxx" olarak araya yazdıgım yere misal sunu yazarsan 

   MsgBox("Merhaba ")
form açıldıgı zaman mesaj verir,sonuç olarak [b]Private Sub ile End Sub [b]arasında birşey yazılı olmadıgı için bir anlamı yok,sil gitsin Img-grin[/b][/b]
İlgin için teşekkür ederim. :Img-grin dediğin gibi yaptım.

Cevapla
#6
(18/06/2017 20:30)biberli33 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Uğur, ByVal = ByValue, ByRef = ByReference, Byval bir fonksiyonda değerin ta kendisidir. Byref ise bellekteki adresi yani değişken adıdır. Eğer load olayında bir değişken kullanmayacaksanız bir fonksiyonu yok. Kolay gelsin.
Evet ilginiz için çok teşekkür ederim.

Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da