Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/05/2012 22:12
Konu Sahibi
arifeaccess
Yorumlar
5
Okunma
4789
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
arifeaccess

arifeaccess

Aktif Üye
27089
Ar.... Ku....
 26
 5
 110
 12/11/2010
6
 İstanbul
 
 Ofis 2010
 25/04/2013,12:21
Çözüldü 
Veri tabanımızda kayıtlı olan soru kısmını Form3deki label a radiobutton kısımlarınada Form3 deki cevapların gelmesini istiyorum. Ama bağlamayı bir türlü yapamadım yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
Anket Programı.rar



Arife KULAKAngel

alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=anket.accdb");

 private void btnAccessTR_Click(object sender, EventArgs e)
 {
 OleDbDataAdapter dap = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM T_SORULAR WHERE Soru_No=6",baglanti);

 DataTable dt = new DataTable();

 dap.Fill(dt);
 DataRow dr = dt.Rows[0];
 label1.Text = dr["Soru"].ToString();
 radioButton1.Text = dr["a"].ToString();
 radioButton2.Text = dr["b"].ToString();
 radioButton3.Text = dr["c"].ToString();
 radioButton4.Text = dr["d"].ToString();
 }


kodları ile çözüm üretmiş olduk.

Diğer yandan ciddi iki eksik var:

  1. Birincil Anahtar/Otomatik Sayı alan yok
  2. Doğru şık hangisi belli olmuyor yani yeni bir alan eklemelisiniz


Ek Dosyalar
csharp_anket_datarow_örneği.rar


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
arifeaccess

arifeaccess

Aktif Üye
27089
Ar.... Ku....
 26
 5
 110
 12/11/2010
6
 İstanbul
 
 Ofis 2010
 25/04/2013,12:21
Çözüldü 
yeni bir tablo oluşturup o tabloya hangi radiobutton seçildiyse o bilgiyi tutmalıyım ve bu seçilen radiobutton un hangi soruya ait olduğuda tutulmalı tabi.
Otomatik sayı olmasını istediğiniz kısımı pek anlayamadım ama...
Yardımınız için teşekkür ederim yinede.


Arife KULAKAngel

alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Çözüldü 
İşte birinci tablo ile ikinci tablo arasında ilişki kurabilmeniz için Otomatik Sayı türünde bir alanınız olmalı. Bu alan ile birlikte o alanı ilişkilendirebilirsiniz. Ayrıca sorular arası geçişlerde, boş bırakılan sorulara geri dönmek istediğinizde vs. kullanabilirsiniz.



AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
arifeaccess

arifeaccess

Aktif Üye
27089
Ar.... Ku....
 26
 5
 110
 12/11/2010
6
 İstanbul
 
 Ofis 2010
 25/04/2013,12:21
Çözüldü 
aslında burada bir soru vardı ama sorunun cevabını buldum burdaki soruyu da silemeyince böyle bir yol denedim. Tüm accesstr.net e iyi geceler. Img-grin



afilli

afilli

Üye
1794
 39
 8
 42
 06/01/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 25/10/2015,22:24
Çözüldü 
sayın arkadaşlar bunu webte kullanıbilirmiyiz veya nasıl kullanabiliriz
iyi çalışmalar



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veritabanını Nasıl Tasarlamalıyım. icemeno 4 224 20/05/2019, 03:49
Son Yorum: halily
Çözüldü İç İçe Sekmelerde Veri Bağlama Sorunu donepezil 2 124 01/05/2019, 10:50
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Veritabanını Sıkıştır Ve Onar oosmaner 3 207 28/02/2019, 11:39
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Acces Veritabanı Bağlama golf2000 50 1.228 14/12/2018, 22:01
Son Yorum: golf2000
Çözüldü Access E Sql Serverdan Tablo Bağlama Hakkında prtkl 3 263 20/11/2018, 16:38
Son Yorum: prtkl

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.