Skip to main content

AccessTr.neT


Çalıştığı Gün Sayısı

Çalıştığı Gün Sayısı

Çözüldü #1
merhaba hocalarım,  benim atıyorum 5  tane öğretmenim var X  görev yerine    başlangıç ve bitiş tarihli olarak geçici olarak 15 gün görevlendirdim diyelim..  bu öğretmlenlerden 1 tanesi 2 gün durdu geri geldi  dönüş tarihi 2 gün sonrası oldu haliyle,  merkezde mazeretini halledince  geri gitti ama merkezdede 3 gün durmuş oldu, geri gidince gidinş tarihi tabi 5 gün sonrası oldu geliş de daha öncekilerle beraber olacak yine.   bana bunlaırn görevlendirmedeki gün sayıları lazım.

sorguda bunları buluyorum ama merkeze gelip giden 2 kez görünüyor.
bende sorgu üzerinden tekrar sorgu yapıp personelin adını ve süresini Dsum ile topluyorum düzeliyor ama diğer personelleri de ekleyince 12-15-15-15-15 göstermesi gerekirken 72 gösteriyor hepsinde bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilitmiainiz lütfen
Cevapla
#2
Merhaba, örneklendirme ile net anlaşılmıyor. Örnek uygulamanızı ekleyin inceleyelim.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
hocam ornek bir tablo ve sorgu yapıp gönderdim size,   sorguda veli adlı amire bağlı öğretmnler 6 şar gün görev yaparken, kazım öğretmen 1 ve 3 şeklinde 2 kaydı çıkıyor..  sebebi 1 gün durup işi  çıkınca geri geliyor, işini halledip 2 gün sonra geri göreve gidiyor diğerleriyle beraberde geliyor. arada 2 gün kaybı var. 

Datediff fonksiyonu ile hepsini hesaplıyor. ancak ayın 23 ile 29 arası gidip geleni tek kayıt 6 gün bulurken. arada işi çıkıp geri dönen 2 gün sonra geri gideni 2 kez kayıt olduğu için  1 ve 3 buluyor,  bu geri dönenleri tek kayıt  ve 1+3=4 olarak bulmasını istiyorum. hem ismi tek çıkacak hemde günleri toplayacak.

Dsum ile tek personel için oluyor ancak.  ekip amiri ile sorgu yapınca o ekipteki bütün öğretmenler çıktığı için hepsinin gün sayısını alıyor toplayıp bütün öğretmnelere yazıyor
.rar ornek_gun.rar (Dosya Boyutu: 18,54 KB | İndirme Sayısı: 9)
Son Düzenleme: 23/11/2019, 07:13, Düzenleyen: ferdiqq.
Cevapla
#4
Sorgudan tarih alanlarını cikartip gün sayısı alanıni da GRUPLA yerine Topla yaparak dener misiniz?
Sorgu kodu aşağıda yer almaktadır dilerim işinize yarar

Visual Basic Code
SELECT gorevlendirme.perno, gorevlendirme.peradi, gorevlendirme.peramir, gorevlendirme.pergorevyeri, Sum(DateDiff("d",Format([perbaslangic],"dd/mm/yyyy"),Format([perbitis],"dd/mm/yyyy"))) AS [gün sayısı]
FROM gorevlendirme
GROUP BY gorevlendirme.perno, gorevlendirme.peradi, gorevlendirme.peramir, gorevlendirme.pergorevyeri
HAVING (((gorevlendirme.peramir)="veli"));
Cevapla
#5
olmadı hocam
Cevapla
#6
Olmadı derken kastettiğiniz şeyi biraz daha açıklar mısınız?
Dediklerimi adım adım uyguladınız mi
Kendi denememde normalde 2 satırda gösterdiği kişiyi tek satırda günleri toplayarak gösterdi.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da