Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/07/2012 18:59
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
2
Okunma
2254
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
drummers

drummers

Destek
6533
Om.... Ca....
 120
 414
 11/05/2009
125
 İzmir
 
 Ofis 2003
 29/05/2019,12:04
Çözüldü 
Basit bir cari program yazıyorum takıldığım nokta şudur.

Bu kaydet bölümüm

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Dim kirasube As New String("INSERT INTO cari (firma_id,tarih,alinan,verilen,aciklama) values ({0},'{1}',{2},{3},'{4}')")
        kirasube = String.Format(kirasube, ComboBox6.SelectedValue, DateTimePicker1.Text, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text)
        Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='drmofis.mdb';Persist Security Info=True;Jet OLEDB:Database Password=13*13")
        Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(kirasube, baglanti)
        Dim sonuc As Integer
        baglanti.Open()
        sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
        If sonuc = 1 Then
            MsgBox("" & ComboBox6.Text & " " & "Firmasının" & " " & DateTimePicker1.Text & " " & "Tarihli Bilgileri Kaydedildi", MsgBoxStyle.Exclamation, "Kayıt İşlemi")
            baglanti.Close()
        End If
        Listele("select * from cari where firma_id=" & Me.ComboBox6.SelectedValue & "")
        
        Me.DateTimePicker1.Text = ""
        Me.TextBox1.Text = ""
        Me.TextBox2.Text = ""
        Me.TextBox3.Text = ""
        Me.TextBox4.Text = ""
        Me.TextBox5.Text = ""
        Me.ComboBox2.Text = ""

Buradan TextBox2.Text i çıkaracam çünkü 2 textboxla çalışmak çok acemice kalıyor.

-Combobox2 den "Alınan" seçilirse Textbox1 e yazılan veriyi veritabanındaki "alinan" bölümüne kaydedecek "verilen" bölümüne "0" yazacak.

-Combobox2 den "Verilen" seçilirse Textbox1 e yazılan veriyi veritabanındaki "verilen" bölümüne kaydedecek "alinan" bölümüne "0" yazacak.

Teşekkürler...



drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Çözüldü 
Kayıt işlemi öncesinde bir If bloğu ile hangi comboda ne değer yazdığını tespit edin. Sql cümlesini bu If bloğu içinde oluşturun. Kaydetme aşamasında Sql cümlesini kullanın.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
drummers

drummers

Destek
6533
Om.... Ca....
 120
 414
 11/05/2009
125
 İzmir
 
 Ofis 2003
 29/05/2019,12:04
Çözüldü 
(26/11/2012 21:05)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kayıt işlemi öncesinde bir If bloğu ile hangi comboda ne değer yazdığını tespit edin. Sql cümlesini bu If bloğu içinde oluşturun. Kaydetme aşamasında Sql cümlesini kullanın.
Teşekkürler


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Program Ayaları Kayıt Etme + Güncelleme Acil Yardım Mettleshade 5 1.032 02/10/2016, 23:44
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü ListView1 Listeleme Hakkında drummers 7 2.895 23/05/2015, 12:45
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü ExecuteReader Fonksiyon Hakkında drummers 2 2.282 30/09/2014, 08:54
Son Yorum: drummers
Çözüldü reportviewer hakkında umutakkaya 4 2.265 29/09/2014, 10:24
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 2.042 04/05/2014, 16:31
Son Yorum: umutakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.