Skip to main content

AccessTr.neT


Comboboxda Verileri Sıralamak

Comboboxda Verileri Sıralamak

Çözüldü #1
Merhaba Arkadaşlar 
Eklediğim uygulamada UserForm1 de ComboBox3 de kelimeyi seçerek aktif sayfaya kayıt yapıyorum. Açıklama olarak ayni veriyi kaç sefer girmişsem hepsi ComboBox3 de görünüyor.

Örneğin Verilen kelimesini on defa girmişsem 10 tane verilen kelimesi ComboBox3 görünüyor. Ayni kelimeden bir tane görünse çok iyi olur. Saygılar.
.rar Per-Çiz.rar (Dosya Boyutu: 294,26 KB | İndirme Sayısı: 5)
Cevapla
#2

Visual Basic Code
 
  'ComboBox3.MatchEntry = fmMatchEntryComplete
    For i = 7 To [d65536].End(3).Row
        If WorksheetFunction.CountIf(Range("d7:d" & i), Cells(i, "d")) = 1 Then
          ComboBox3.AddItem CStr(Cells(i, 4))
 
      'TextBox1.Text = CDate(Date) 'Form A?yly?ta otomatik tarih
       
      End If
    Next

yukardaki kısmı aşağıdaki kodla değiştirip dener misiniz?

Visual Basic Code
 Dim ListedeVar As String
 ListedeVar = ""
 ComboBox3.Clear
    For i = 7 To [d65536].End(3).Row
       If WorksheetFunction.CountIf(Range("d7:d" & i), Cells(i, "d")) = 1 Then
            If InStr(1, ListedeVar, CStr(Cells(i, 4)), vbTextCompare) = 0 Then ComboBox3.AddItem CStr(Cells(i, 4))
            ListedeVar = ListedeVar & CStr(Cells(i, 4))
       End If
    Next

yada doğrudan önce ComboBox3 boşaltmak için

Visual Basic Code
ComboBox3.Clear

Cevapla
#3
Çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık.

Hocam Daha önce rapor almak başlığı altında konu açmıştır siz ve Feraz hocam Rapor al olayını yazdığınız kodlarla hal etmiştiniz. UserForm1 de Rapor al butonu ile UserForm3 açılıyor ve liste sayfasına raporu aktarıyor. Çokta güzel olmuş. O zaman unutup size rapor UserForm3 de ve liste sayfasında alfabetik sıraya göre sıralansın demeyi unutmuşum. Daha önce açtığım bir konu olduğu için buraya yazdım. Size zahmet olmayacaksa bakabilirmisiniz. Saygılar.
Cevapla
#4
Sayın @berduş dictionary öğrenmek istiyordunuz bu tam dictionraylik.
Bir for each döngüsü tamamdır.Sondada comboya tüm veriler gelir.

(13/05/2020 21:00)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık.

Hocam Daha önce rapor almak başlığı altında konu açmıştır siz ve Feraz hocam Rapor al olayını yazdığınız kodlarla hal etmiştiniz. UserForm1 de Rapor al butonu ile UserForm3 açılıyor ve liste sayfasına raporu aktarıyor. Çokta güzel olmuş. O zaman unutup size rapor UserForm3 de ve liste sayfasında alfabetik sıraya göre sıralansın demeyi unutmuşum. Daha önce açtığım bir konu olduğu için buraya yazdım. Size zahmet olmayacaksa bakabilirmisiniz. Saygılar.
Dosyanızda zaten alfabetik sıralama kodu var benim bildiğim.Az bir uğraşsanız inanın kendinizde yapabilirsiniz.Bu şekilde öğrenebilirsiniz yoksa işiniz zor Img-grin
Son Düzenleme: 13/05/2020, 21:04, Düzenleyen: feraz.
Cevapla
#5
Hocam bede sıralama kodu var. Ekliyorum hata veriyor.
Cevapla
#6
Yazdığınız kodu eklermisiniz nasıl yaptınız?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task