Skip to main content

AccessTr.neT


dcount Kullanımında hata

dcount Kullanımında hata

Çözüldü #1

Visual Basic Code
If DCount("Dosya_yolu", "tbldosyalar", "Dosya_yolu='" & sCurDir & sCurFile & "'") > 0 Then
                MsgBox ("Bu dosya daha önce Tabloya alınmış")

accesste kullandığım ve sağlıklı bir şekilde çalışmakta olan kod vb6 da bir türlü çalışmadı.
kod ile veri daha önce databaseye eklenmişse dosya eklenmiş uyarısı veridirp veriyi ekletmiyordum. vb6 da bunu başka birşekildemi yapmamız gerekiyor acaba?

erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Son Düzenleme: 03/01/2011, 22:24, Düzenleyen: erdem55.
Cevapla
Çözüldü #2

Visual Basic Code
& sCurDir & sCurFile


Burada Klasör ve Dosya konumunu ekliyorsunuz. Peki her ikisi arasında \ işareti var mı? Eğer yoksa :

Visual Basic Code
& sCurDir & "\" & sCurFile


şeklinde kullanmalısınız.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
(03/01/2011 22:34)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
& sCurDir & sCurFile


Burada Klasör ve Dosya konumunu ekliyorsunuz. Peki her ikisi arasında \ işareti var mı? Eğer yoksa :

Visual Basic Code
& sCurDir & "\" & sCurFile


şeklinde kullanmalısınız.


evet var "\" konusunda problem yok
[Resim: 20585nc.jpg]
üste hatayı tam olarak aldığım noktanın resmini ekledim hata mesajı ile beraber sanki function tanımlamamı istiyor çözemeidm. Tanımlı fonksiyon yok diyo sanırım.
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Son Düzenleme: 03/01/2011, 22:47, Düzenleyen: erdem55.
Cevapla
Çözüldü #4
Pardon VB6 da çalıştığınızı anlamamışım. VB6'da Dlookup , DCount gibi etki alanı komutları yoktur. Ondan dolayı o kod çalışmaz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
(03/01/2011 22:48)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Pardon VB6 da çalıştığınızı anlamamışım. VB6'da Dlookup , DCount gibi etki alanı komutları yoktur. Ondan dolayı o kod çalışmaz.

Peki DCount yoksa verinin daha önce tabloya kaydedilip edilmediğini nasıl kontrol edebilirim vb6 da? Bir öneriniz varmı acaba? vb6 ile uğraşmaya yeni başladımda access'teki vb komutları burdada çalışır diye düşündüm ama demekki yanılmışımImg-grin İşim zor olacak gibi.
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #6

Visual Basic Code
SELECT Count(Alan Adı) As Deger FROM tablo_adı WHERE tablodaki_alan=Şart


ile o kaydın olup olmadığını kaç tane olduğunu tespit edersiniz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task