Skip to main content

AccessTr.neT


Dijital Arşiv Programı

Dijital Arşiv Programı

Çözüldü #1
Merhabalar;
Çalıştığım kurumda mevcut arşivi, dijitale dönüştürmek istiyorum. Bunun için Access'in uygun olacağını düşündüm. Daha önce de bu platformun değerli üstadlarının katkılarıyla 2 küçük proje hazırlamıştım ve amatör seviyede Access ile ilgili bir şeyler öğrenip, hem kendime hem de çalıştığım kuruma faydalı olduğuma inanıyorum.
Şimdi yapmak istediğim;
1 nolu jpeg'de görünen on binlerce evrakın bulunduğu kurum arşivini dijitale dönüştürmek için basit ve kullanışlı bir programla sistemli bir çalışma yapmak.
Halihazırda 2 nolu jpeg'de görünen bir formla evrak asıllarını ihtiyacı olan birime verip, geri alıyoruz. Fakat bu yöntemin de kurum içinde bazı sıkıntıları olabiliyor.
Buna istinaden hem mevcut evrakları dijitale dönüştürüp, hem de sonradan gelen/gelecek evrakları dijitale dönüştürüp, sistemli bir çalışmaya geçmeyi planlıyorum.
İlgili birimlerin bir server ya da ortak ağda kurulu bir makina da toplanacak dijitallerin ilgilerine göre yetkilendirilmiş kullanıcılar tarafından bir arayüzde konu, dosya adı veya tarih sayı ile arama yapıp istediği evrakın çıktısını almak suretiyle işini görmesi, ıslak imzalı evrak ihtiyacı olursa arşivden istemesi, diğer yandan da birimlerden gelen diğer evrakların da taranarak dijitalleştirilip, tasnifine göre ilgili dolap, klasör ve dosyaya eklenebilmesi gerekmekte.

Ekteki örnek çalışma ile başlangıcı yapmaya çalıştım ama bu yol doğru mu, yukarıdaki anlattığım doğrultuda bu çalışmayı yapabilmek mümkün mü, ya da farklı önerileriniz varsa öğrenmek isterim.

İlginiz için şimdiden teşekkürler..
[Resim: do.php?img=11164]

[Resim: do.php?img=11165]
.rar dijitalarsiv.rar (Dosya Boyutu: 26,12 KB | İndirme Sayısı: 44)
Son Düzenleme: 06/08/2021, 01:13, Düzenleyen: Mehmet007.
Cevapla
#2
Merhaba
Bu iş göründüğü gibi olmaz,hem bu iş için iyi bir planlama ve yazılım bilgin olmalı,birde sorumlulugu önemli,bence Profesyonel yardım almalısınız.
Cevapla
#3
Evrakları tarayıp program üzerine eklemek mi istiyorsunuz? Yoksa sadece evrakın hangi klasörde olduğunu ve evrakı düzenleyen kişinin kim olduğunu mu görmek istiyorsunuz? Evrak eğer program üzerine kaydedilecekse Jpg formatında mı olacak (taratmak suretiyle yedeklenecekse jpg olacaktır) yada word olarak mı yedeklenecek?
Cevapla
#4
Sayın lemoncher2 ;

Mevcut evrakları jpeg olarak tarayıp, fiziki ortamındaki gibi jpeg olarak dolap içindeki klasör ve içindeki dosya ve içindeki evrak şeklinde arşivlemek istiyorum. Arşiv evrakına ihtiyacı olan kişi; tarih sayı ile konusu farklı olan evrakı arama yapıp bulabilmesi, bilgisayarından çıktısını alabilmesi lazım.
Son Düzenleme: 08/08/2021, 00:23, Düzenleyen: Mehmet007.
Cevapla
#5
(07/08/2021, 20:20)lemoncher2 yazdı: Evrakları tarayıp program üzerine eklemek mi istiyorsunuz? Yoksa sadece evrakın hangi klasörde olduğunu ve evrakı düzenleyen kişinin kim olduğunu mu görmek istiyorsunuz? Evrak eğer program üzerine kaydedilecekse Jpg formatında mı olacak (taratmak suretiyle yedeklenecekse jpg olacaktır) yada word olarak mı yedeklenecek?

Binlerce evrak olduğundan, taradığım evrakların jpeglerini vt'ye değil de dosya yolu olarak eklemem gerekiyor sanırım. Buradaki örneklere bakarak yapmaya, öğrenmeye çalışıyorum. Yeni yeni öğrendiğimden çok zorlanıyorum tabiki. Eklediğim örneğe bakıp, yardımcı olabilirseniz sevinirim
.rar dijitalarsiv - 1.rar (Dosya Boyutu: 60,49 KB | İndirme Sayısı: 22)
Son Düzenleme: 08/08/2021, 00:33, Düzenleyen: Mehmet007.
Cevapla
#6
(08/08/2021, 00:31)Mehmet007 yazdı:
(07/08/2021, 20:20)lemoncher2 yazdı: Evrakları tarayıp program üzerine eklemek mi istiyorsunuz? Yoksa sadece evrakın hangi klasörde olduğunu ve evrakı düzenleyen kişinin kim olduğunu mu görmek istiyorsunuz? Evrak eğer program üzerine kaydedilecekse Jpg formatında mı olacak (taratmak suretiyle yedeklenecekse jpg olacaktır) yada word olarak mı yedeklenecek?

Binlerce evrak olduğundan, taradığım evrakların jpeglerini vt'ye değil de dosya yolu olarak eklemem gerekiyor sanırım.  Buradaki örneklere bakarak yapmaya, öğrenmeye çalışıyorum. Yeni yeni öğrendiğimden çok zorlanıyorum tabiki. Eklediğim örneğe bakıp, yardımcı olabilirseniz sevinirim

Anlayamadığım bir husus var

Evrakı Klasöre
Klasörü Dolaba mı kaydetmeniz gerekiyor. Ayrı Ayrı Topla oluşturmanızda ki amaç nedir. Detaylı bir şekilde nasıl bir işlem olmasını istiyorsanız yazarsanız yardımcı olabilirim.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task