Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/08/2012 17:37
Konu Sahibi
kokotuna
Yorumlar
4
Okunma
1890
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kokotuna

Aktif Üye
46789
 33
 62
 205
 02/03/2012
10
 Bolu
 
 -
 Dün,12:51
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar ; ekli dosyada ki form 2 deki butonun olayını incelerseniz Dlookup fonksiyonuyla tablo1 den veri alıyor ancak bu veri alımlarını her isme göre Dlookup fonksiyonuyla yazmak yerine daha kısa bir şekilde yazmak mümkünmüdür çünkü adı alanındaki veriler baya çok olduğundan her adı alanı için Dlookup fonksiyonu yazmam gerekiyor bunu otomatik olarak alacak farklı bir yöntem varsa çok iyi olur...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ek Dosyalar
dlookup.rar



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
Merhaba. Örneğinizde sanki eksik yerler var gibi geldi bana veya ben görüp anlayamadım. istediğiniz Komut9 düğmesine bastığınızda tablodan kayıt çekmek. ama çekilecek kayıt hangi kritere göre çekilecek onca onu belirlemelisiniz. vb kodlarında yapmış olduğunuz kodlama doğru bir kodlama değil. tabloya her veri giirldiğinde vb kodunu açıp ayrıca orayada mı kod gireceksiniz? Dlookup ile bir hede gösterilir ve karşılığında uyanların gelmesi istenir.

isterseniz bu konuya bir göz atın. Ekteki örnek karar vermenizde daha yardımcı olacaktır.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

kokotuna

Aktif Üye
46789
 33
 62
 205
 02/03/2012
10
 Bolu
 
 -
 Dün,12:51
Çözüldü 
aslında bu bi örnek asıl programımda çok farklı ancak onu yüklemedim... Burda demek istediğim

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
If ADI = "ALİ" Then
Me.ADRES = (DLookup("ADRES", "Tablo1", " ADI ='ALİ' "))
End If
If ADI = "AHMET" Then
Me.ADRES = (DLookup("ADRES", "Tablo1", " ADI ='AHMET' "))
End If

If ADI = "MUSTAFA" Then
Me.ADRES = (DLookup("ADRES", "Tablo1", " ADI ='MUSTAFA' "))
End If


fonksiyonunda eğer ali ise adresini al eğer ahmet ise adresini al diye bir işlem yapmaya çalıştım burda her isim için ayrı ayrı kod yazmak yerine hangi ismi yazarsam tablo1 de o isme ait adresin otomatik gelmesi şöyleki ali ise KKK ahmet ise LLL gibi yani kod o ismi adı bölümünde arayacak ve ona karşılık gelen adres bölümünü ilgili yere otomatik yazacak...

Umarım anlaşılır yazabilmişimdir...



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
yazdıklarınız anlaşılabilir. ama anladığım kadarı ile tek sorun şu. zaten sürekli form yapıyorsunuz. otomatikmen çekme yapacaktır tablodan. deseniz belirleyici bir alanım var. örneğin isme göre çekme yapacağım. Adı bölümüne Dlookup ataması yaparsınız. ve kodları 4 kere yazarsınız her isim için sonradan çekme yapar. 1 milyon kayıt olsa dahi. veya sıra numarası şeklindede yapabilirsiniz.
aşağıda örneğinizi olması gerektiği gibi düzelttim. Form 2 de kimlik metin kutusunu açılır kutu yapıp seçme özelliği getirdim. kimliği seçtikten sonra Komut9 butonuna basınca diğer metin kutularına otomatik getiriyor. istediğiniz budur umarım.
geri bildiriminizi bekliyorum.

Ek Dosyalar
ozguryasin_dlookup.rar


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

kokotuna

Aktif Üye
46789
 33
 62
 205
 02/03/2012
10
 Bolu
 
 -
 Dün,12:51
Çözüldü 
evet istediğim bu şekilde olmasıydı... çok teşekkürler yardımlarınız için...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Dlookup Komutu Veri Kaydetmeme Sorunu legolasiseyes 4 208 24/04/2019, 22:15
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Dlookup İşlevi İle Değer Getirmek adnan 4 277 09/02/2019, 18:56
Son Yorum: adnan
Çözüldü Dlookup İle Açılan Kutudan İsim Seçince Forma Resim Getirmek... remi 6 278 29/01/2019, 11:51
Son Yorum: remi
Çözüldü Dlookup Hakkında notrino 3 238 05/12/2018, 18:00
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Acces Dersleri 28. Bölümüne Kadar Geldiğim Projede Dlookup Hatası... Oğuz Türkyılmaz 2 217 21/11/2018, 12:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.