Skip to main content

AccessTr.neT


Dlookup sorunu

Dlookup sorunu

#1
Merhaba arkadaşlar,

EKte yapmaya çalıştığım Dlookup fonksiyonunu kullanarak ekleme ve silme yaptırırken tabloda eğer benzer kayıt varsa işlemi durdurmak fakat fonksiyon hata vermekte acaba nerde hata yapmaktayım.
.rar nightashes23122016.rar (Dosya Boyutu: 32,74 KB | İndirme Sayısı: 3)
Alıntı:Her şey bir fikirle başlar.
Cevapla
#2
sayın nightashes,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

NOT
T_HMMD ile T_RECETETASLAK tabloları uygulama içerisinde yer almadığı gerekçesi ile,kayıt silme ile ilgili kodlar kontrol edilememiştir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
.rar nightashes23122016-ATOZ.rar (Dosya Boyutu: 33,47 KB | İndirme Sayısı: 10)
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#3
Çok özür dilerim farkına varamamışım. Fakat kontrol edince zaten gerek duymadan harika bir şekilde çözmüşsünüz. Acaba mantığını açma imkanınız olursa sevinirim. Saygılar.
Kod
Len(DLookup("ObAdi", "T_TANIMOLCU", "ObAdi='" & Me.mtn_obadi & "'")) > 0
Alıntı:Her şey bir fikirle başlar.
Son Düzenleme: 23/12/2016, 21:33, Düzenleyen: nightashes.
Cevapla
#4
Sayın nightashes,

Alıntı:Acaba mantığını açma imkanınız olursa sevinirim

ifadenize yönelik olarak;
Dlookup Fonksiyonlarının hem yazımları hatalı hem de bir karşılık değer ile sonuç elde edilmesi gerekir.uygulamadaki kodlarla karşılaştırınız.

Tabloya eklerken aynı kayıt varsa eklenmemesi.

Yukarıdaki konunuzun 4.mesajını inceleyiniz.
Bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
Sayın atoz, önceki mesajımda benim anladığım öğrendiğim yada yanlış öğrendiğim diyelim rakamların kontrolünün sağlanması idi. Burada harfler var onun denetimi için sanırım sonuna " ' & işaretleri mi koyduk neden koyduk onu anlamamıştım. Tabi açıkça ifade etmediğim için hatalıyım kusura bakmayın Saygılar.
Alıntı:Her şey bir fikirle başlar.
Son Düzenleme: 23/12/2016, 23:16, Düzenleyen: nightashes.
Cevapla
#6
Sayın nightashes,

Eğer kriter için kullanılan ALAN adı METİN Veri Türü ise TEK TIRNAK işaretleri arasında kullanılmalıdır.

Eğer SAYI ise bu işaret olmaksızın kullanılmalıdır.

Yazım hatasının ilk etabı bundan kaynaklanmaktadır.

Bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task