Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
19/05/2014 14:54
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
4
Okunma
1065
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Çözüldü 
Arkadaşlar,
Odabilgileri formunda bulunan Etiket (101)'e tıkladığmda Oda_tipi ve Oda_fiyati bilgilerini
VB.içinde kullandığım Dlookup 'la formda gösterebiliyorum,ancak her tıklamada tbl_odabilgilerine kayıt yapıyor,gezinti sırasında yaptığım bu eylemlerin tbaloya kayıt yapmasını nasıl önleyebilirim.

Private Sub Etiket101_Click()
Call Kaydagit(101)
Me.Oda_tipi = Dlookup ("[odatipi]", "tbl_odalistesi", "[odano]=" & [odano])
Me.Oda_fiyati = Dlookup ("[odafiyati]", "tbl_odalistesi", "[odano]=" & [odano])
Me.Requery
End Sub



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.099
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,02:59
Çözüldü 
1-Metin kutusunu ilişkisiz yapabilirsin,
2-Kayıt işlemi tamamlandığında dolu olması gereken bir alan (oda tipi) boş ise oda tipi ve oda fiyatı metin kutularının temizlenmesini sağlayabilirsin.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
access_delisi

access_delisi

Aktif Üye
20
Ah.... Fu.... Ce....
 41
 63
 400
 30/10/2008
17
 -
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 14/06/2019,16:41
Çözüldü 
(19/05/2014 19:19)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2-Kayıt işlemi tamamlandığında dolu olması gereken bir alan (oda tipi) boş ise oda tipi ve oda fiyatı metin kutularının temizlenmesini sağlayabilirsin.
ornegi incelediğim kadariyla oda tipi ile fiyati her iki tabloyada kaydediliyor. oda numarası sabit olduğuna gore bence buna gerek yok, metin kutusunu ilişkisiz yapin.


SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.099
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,02:59
Çözüldü 
Bu konu cevaplandı mı acaba?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Çözüldü 
Konu çözülmüştür hocam,
sağolun.
Emeğinize sağlık.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alt Form Kayıt most 6 169 31/05/2019, 09:12
Son Yorum: most
Çözüldü Access İle Basit Kayıt Programı musti35 4 161 27/05/2019, 17:07
Son Yorum: musti35
Çözüldü Kayıt Silindiğinde Silinenler Tablosuna Aktarma haziran4 4 185 20/05/2019, 11:58
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 329 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: halily
Çözüldü Açılır kutudan kayıt girişi yapmak yuppi23 4 1.755 24/04/2019, 15:57
Son Yorum: Aşkın Güngör

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.