Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
19/05/2014 14:54
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
4
Okunma
1111
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 09/08/2019,23:55
Çözüldü 
Arkadaşlar,
Odabilgileri formunda bulunan Etiket (101)'e tıkladığmda Oda_tipi ve Oda_fiyati bilgilerini
VB.içinde kullandığım Dlookup 'la formda gösterebiliyorum,ancak her tıklamada tbl_odabilgilerine kayıt yapıyor,gezinti sırasında yaptığım bu eylemlerin tbaloya kayıt yapmasını nasıl önleyebilirim.

Private Sub Etiket101_Click()
Call Kaydagit(101)
Me.Oda_tipi = Dlookup ("[odatipi]", "tbl_odalistesi", "[odano]=" & [odano])
Me.Oda_fiyati = Dlookup ("[odafiyati]", "tbl_odalistesi", "[odano]=" & [odano])
Me.Requery
End Sub




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.139
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:44
Çözüldü 
1-Metin kutusunu ilişkisiz yapabilirsin,
2-Kayıt işlemi tamamlandığında dolu olması gereken bir alan (oda tipi) boş ise oda tipi ve oda fiyatı metin kutularının temizlenmesini sağlayabilirsin.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
access_delisi

access_delisi

Aktif Üye
20
Ah.... Fu.... Ce....
 41
 84
 401
 30/10/2008
17
 -
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 21/08/2019,15:49
Çözüldü 
(19/05/2014 19:19)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2-Kayıt işlemi tamamlandığında dolu olması gereken bir alan (oda tipi) boş ise oda tipi ve oda fiyatı metin kutularının temizlenmesini sağlayabilirsin.
ornegi incelediğim kadariyla oda tipi ile fiyati her iki tabloyada kaydediliyor. oda numarası sabit olduğuna gore bence buna gerek yok, metin kutusunu ilişkisiz yapin.


SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.139
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:44
Çözüldü 
Bu konu cevaplandı mı acaba?



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 09/08/2019,23:55
Çözüldü 
Konu çözülmüştür hocam,
sağolun.
Emeğinize sağlık.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Forma Bağlı Form Kayıt Sorunu dioxi 7 238 16/08/2019, 06:55
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Tablodaki Kayıt Kontrol Vba barcins 3 492 08/08/2019, 23:43
Son Yorum: berduş
Çözüldü Mükerrer Kayıt Hk. serkan1985 11 361 02/08/2019, 12:18
Son Yorum: cozum
Çözüldü Alt Formdan Başka Tabloya Kayıt Yapmak aydint33 9 275 31/07/2019, 20:07
Son Yorum: aydint33
Çözüldü Alt Form Kayıt most 6 364 31/05/2019, 09:12
Son Yorum: most

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.