Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/02/2018 18:44
Konu Sahibi
mehmetb84
Yorumlar
4
Okunma
367
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mehmetb84

Aktif Üye*
29533
Me.... Ba....
 35
 136
 519
 29/12/2010
0
 Denizli
 
 Ofis 2013 64 Bit
 17/11/2018,17:52
Çözüldü 
MErhaba arkadaşlar,
Veritabanımda bulunan f_tarih formunun alt formu olan f_dokumasayac formunun, asayac1 alanına ait kutucuğa tıkladığımda, şimdiye kadar ilgili makinada girilmiş en yüksek asayac2 değerinin asayac1 alanına atanmasını istiyorum.

Örneğin 1 nolu makina için girilmiş en yüksek asayac2 değeri 650. asayac1 kutusuna tıkladığımda yazdığım kod gereği 650nin getirilmesi gerek yalnız hiç anlayamadığım bir şekilde 300 sayısı çağırılıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim. 
teşekkürler



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 481
 12.055
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:26
Merhaba,

Visual Basic Code
DD = [Forms]![f_tarih].[Form]![t_dokumasayac].[Form]![dokuma_makno]

dokuma_asayac1 = DMax("dokuma_asayac2", "t_dokumasayac", "dokuma_makno=" & DD)



kodunu deneyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

mehmetb84

Aktif Üye*
29533
Me.... Ba....
 35
 136
 519
 29/12/2010
0
 Denizli
 
 Ofis 2013 64 Bit
 17/11/2018,17:52
Çalıştı çok teşekkür ederim.
Benim yazdığım koddaki sorun ne onu anlayamadım. 
Dmax kullanırken illa kriter mi yazmamız lazım?



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 481
 12.055
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:26
Merhaba,

sizin eklediğiniz kod:

Visual Basic Code
DD = [Forms]![f_tarih].[Form]![t_dokumasayac].[Form]![dokuma_makno]
ID = DLookup("dokuma_asayac2", "t_dokumasayac", "dokuma_makno=" & DD)
Me.dokuma_asayac1 = DMax(ID, "t_dokumasayac")


DD değişkeni ile dokuma_makno değerini buluyorsunuz

DD değeri 1 iken, ID Değişkeni ise, dokuma_makno=1 olan veriyi buluyor, yani tablodaki dokuma_makno değeri 1 olan ilk satırı buluyor. Bu satırın dokuma_asayac2 alanındaki veri 300 olduğu için bu veriyi buluyor. DMax(ID, "t_dokumasayac") kodunda kriter olmadığı için alana yine 300'ü aktarıyor. 

dokuma_makno'ya göre veri alacaksanız kriter kullanmanız gerekiyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

mehmetb84

Aktif Üye*
29533
Me.... Ba....
 35
 136
 519
 29/12/2010
0
 Denizli
 
 Ofis 2013 64 Bit
 17/11/2018,17:52
Şimdi anladım, çok çok teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 284 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 124 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 326 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İç İçe Sekmelerde Veri Bağlama Sorunu donepezil 2 87 01/05/2019, 10:50
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Dlookup Komutu Veri Kaydetmeme Sorunu legolasiseyes 4 208 24/04/2019, 22:15
Son Yorum: haliliyas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.