Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/01/2018 00:43
Konu Sahibi
Rıfat KARA
Yorumlar
15
Okunma
947
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rıfat KARA

Rıfat KARA

Aktif Üye
94485
Rı.... KA....
 31
 4
 18
 02/01/2018
0
 -
 
 -
 13/09/2018,20:44
Çözüldü 
Veri tabanında hem sayısal hem metin değeri içeren veri girişi yapmak zorunda olduğum RAPOR_NO isimli kısa metin biçiminde bir veri türü alanı var. 
Form üzerine giriş yapılan en büyük değeri hatırlatması amacıyla forma metin kutusu ekledim ve metin kutusu denetim kaynağına =DMax("[RAPOR_NO]";"ANA TABLO") yazdım.
Bu alan içerisinde kayıt 100 e geldiği zaman Dmax kayıt son en büyük değeri göstermemeye başladı.
Küçükten büyüğe sıralama yapmama rağmen 99 sayısını 100 den büyük olarak kabul ediyor. Sorununda buradan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Rapor_No Alanına 0001, 0010, 0099, 99-EK, 0100, 101-EK, 1000 şeklinde kayıt girilirse sorun olmayacak biliyorum ancak tek veri girişi yapan ben değilim. Bunun daha pratik ve basit bir yöntemi var mı? (Not: En fazla 2500-EK tarzında veri girişi yapıyoruz.)
Hocalarım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,10:26
Merhaba,

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
Public Function ParseText(TextIn As String, X) As Variant
On Error Resume Next
Dim var As Variant
var = Split(TextIn, " ", -1)
ParseText = var(X)
End Function


Üstteki kodu modüle ekle, modülü kaydet,

Yeni sorgu oluştur, sorgunun Sql kaynağına aşağıdaki kodu ekle, sorguyu srg_sonsira adıyla kaydet,

SQL Code
SELECT Val(ParseText([RAPOR_NO],0)) AS SiraNo FROM [ANA TABLO] ORDER BY Val(ParseText([RAPOR_NO],0));


Formdaki SON RAPOR NO metin kutusunun denetim kaynağındaki kodu

Visual Basic Code
=DMax("[SiraNo]";"srg_sonsira")


kodu ile değiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
Rıfat KARA

Rıfat KARA

Aktif Üye
94485
Rı.... KA....
 31
 4
 18
 02/01/2018
0
 -
 
 -
 13/09/2018,20:44
Ozan hocam dediğiniz işlemleri yaptım. Rapor_No'ya  0 eklenmiş gibi olmuyor. Sıralama istediğim gibi gerçekleşmedi malesef.
 SORGU SONRASI VE ÖNCESİ.rar isimli ekte eski hali, sizin dediklerinize göre düzenlenmiş hali ve 0 eklenmiş hali mevcut bi bakarsanız sevinirim.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,10:26
Merhaba,
(23/01/2018 09:36)Rıfat KARA Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Rapor_No'ya  0 eklenmiş gibi olmuyor.

Bu cümleden malesef birşey anlayamadım. Sorgunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştir,

SQL Code
SELECT TOP 1 Val(ParseText([RAPOR_NO],0)) AS SiraNo, [ANA TABLO].RAPOR_NO
FROM [ANA TABLO]
ORDER BY Val(ParseText([RAPOR_NO],0)) DESC;


Metin kutusunun denetim kaynağına da

Visual Basic Code
=DLookUp("[RAPOR_NO]";"SORGU_SON_SIRA")


Kodu ekle.

Çözüm olmaz ise, TEK ÖRNEK üzerinden, tablodaki veriye göre, metin kutusunda HANGİ DEĞERİN görünmesini istediğini yazınız.



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
Rıfat KARA

Rıfat KARA

Aktif Üye
94485
Rı.... KA....
 31
 4
 18
 02/01/2018
0
 -
 
 -
 13/09/2018,20:44
Ozan hocam son verdiğiniz kodlar ile veri girişi yapılan son en büyük değer görüntülenebiliyor.
Rapor_No'ya  0 eklenmiş gibi olmuyor derken tablodaki ve formdaki sıralama küçükten büyüğe göre olmuyor demek istedim.
Form üzerinde bir önceki kayıt dediğimde son kayıt no 101 olmasına rağmen önce 99 sonra 101 görünüyor. Aslında bu sıralamayı 1, 2, ....,9,10,...,99,99-EK,100,100-EK,101,102 şeklinde yapabilirseniz tüm sıkıntı otadan kalkacak dmax komutu çalışacak diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim.
YENİ Sql KOD SONRASI.rar isimli dosyayı ekledim.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,10:26
Merhaba
Uygulamadaki sorguyu düzenledim. 102 kaydedince son numarayı 102, 102 EK kaydedince son numarayı 102 EK olarak gösteriyor.

İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Metin Kutusu İçerik Kontrolü hbal09 4 122 10/07/2019, 16:20
Son Yorum: halily
Çözüldü İki Tarih Arası Sorgulma Sorunu HORZUM 4 325 05/07/2019, 19:25
Son Yorum: halily
Çözüldü Alt Form Toplamında #hata Ve #boyut! Sorunu donepezil 2 113 04/07/2019, 11:57
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Rapor Sorunu metınaycıcek 26 579 03/07/2019, 23:35
Son Yorum: metınaycıcek
Çözüldü Webbrowserda (input Type Disable) Olan Alandan Veri Almak mustinba 4 175 03/07/2019, 22:08
Son Yorum: mustinba

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.