Skip to main content

AccessTr.neT


Doğrudan Temin

Doğrudan Temin

Çözüldü #1
Yillar (Yil)
İhaleadi (Ihaleno,Ihaleturu,Firmacinsi,Firmaadi,Bedel-Kurul üye ve ünvanları)
Mallar (Maladi,ozellik,miktar,birim)
Fiyatarastıma (Firma,fiyat)
İhale (Firma,fiyat)

Sayın hocalarım: Yukarıdaki tabloları oluşturdum. (Parantez içindekiler tablodaki alanlardır.)

Ekte gönderdiğim örnekte alt tablolar yaptım. Tablo1 raporlama için geçici tablom.Üstyazı raporu almak için de Tablo1e eklemeye çalıştım ama olmadı.
Ekle butonu ile Yıllar tablosunun altındaki ihaleadı tablosuna gerekli bilgileri ekledim. Mallar tablosuna ekleme yaparken Ihaledegeri kod satırında veri uyşmazlığı verdi. Hatanın düzeltildiğini varsayarsak aynı kod mantığı ile fiyattespiti ve fiyatihale formlarınada bilgi girişi yapacağım.Gidiş yolum doğrumudur?
Tabloları sorgularla birbirine bağlamayı düşündüm. Ama bir mantık kurup da Hangi sorguyla ne yapabilirim ne yapacağımı bilemedim.

20 gündür forumda 50 den fazla ilgili uygulama inceledim. Ya anlamadım. Ya da şifre veya eksik dll dosyaları nedeniyle açamadım. Sizlerin yardımı ile adım adım öğrenmek istiyorum.
Öncelikle nasıl bir mantık kurmalıyım.
Ve sizin önerdiğiniz mantık doğrultusunda ilk yapmam gereken nedir? Rehberlik edip yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkür ederim.
.rar 22d.rar (Dosya Boyutu: 93 KB | İndirme Sayısı: 20)
Cevapla
#2
merhaba,
örneğini incelemedim ancak yukarıdaki tablo ve alan adlarına bakarak ilk gördüğümü söylemek itiyorum.
1-Tablolardan Yıllar diye bir tablo yapman bence yersiz,otomatik bulundugumuz yılı aldırabilir yada açılan kutuda yıl yazabilirdiniz.
2-Tablolarda ,her kayıt için özel bir numara olmalı misal mallar tablosunda bir "Malid" adında otomatik artan birincil anahtar olmalı,neden. çünkü her malzeme veya ürünün bir özel numarası olmalı,bu numarayı diğer işlem ve tablolar ile ilişkilendirmemizde yardımcı olacaktır.
3-gereksiz alan ve gereksiz uzun isim ve karakterlerden kaçınılmalı...
....gibi hatalar olmamalı diye düşünüyorum.
Kolay gelsin
Cevapla
#3
Merhaba, daha önceden hazırladığım uygulamanın indirme linkini özel mesaj ile yolladım. Uygulamayı inceleyip fikir alabilirsiniz. Ayrıca lütfen uygulamayı paylaşmayınız.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task