Skip to main content

AccessTr.neT


Dosya konumunu alma

Dosya konumunu alma

#1
Herkese merhaba
Forumda bir kaç konu başlığı altında aradım ama bulamadım. Varsa eğer beni oraya yönlendirirseniz de yeterli olur gibi geliyor. Şimdiden teşekkürler.

Elimdeki örnekte sağdaki textbox a (dosya-konumu alanına) seçilen dosyanın lokal bilgisayardaki konumunu yazacak bir kod arıyorum.
örneğin dosya aç tıklanacak açılan kutudan word seçilecek. dosya konumunun içine de

"C:\belgeler" yazacak
İşin çoğunu yaptım. Fakat me.dosya_konumu=? Eşittirden sonrasını kıvıramadım.  

Not : formu açarken internet bağlantınızı kesmeniz gerekebilir. Kesmezseniz açılışı uzun sürüyor.
.rar dosya_ac.rar (Dosya Boyutu: 801,28 KB | İndirme Sayısı: 7)
Ya bir Yol Buluruz Ya Bir Yol Yaparız.
Cevapla
#2
Kodu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz. Ayrıca ' ile iptal edilen alanlara işlem yapılmadı.

Visual Basic Code
Sub getFileName()
    ' Displays the Office File Open dialog to choose a file name
    ' for the current employee record.  If the user selects a file
    ' display it in the image control.
    'Me.resim = Null
    Dim fileName As String
    Dim Result As Integer
    With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
        .Title = "Dosya Seç"
        .Filters.Add "Bütün dosya türleri", "*.*"
        .Filters.Add "WORD", "*.docx"
        '.Filters.Add "word_eski", "*.doc"
        '.Filters.Add "text", "*.txt"
        '.Filters.Add "excel_yeni", "*.xlsx"
        '.Filters.Add "excel_eski", "*.xls"
        '.Filters.Add "Gif", "*.gif"
        '.FilterIndex = 1
        '.AllowMultiSelect = False
       .InitialFileName = "c:\"
        Result = .Show
        If (Result <> 0) Then
           fileName = Trim(.SelectedItems.Item(1))
            Me.dosya_konumu.SetFocus
            Me.dosya_konumu = Left(fileName, InStrRev(fileName, "\"))
          ''  Me.dosya_konumu = Dir(fileName)
           ' Me![baski-desen-no].SetFocus
           ' Me![resim].Visible = False
           'Call resim_AfterUpdate
        End If
    End With
End Sub
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
Ellerinize sağlık hocam, konumunu alıyor da "deneme.docx" kısmı gelmiyor. Yani çalışma sayfasının adının da çıkmasını istiyorum. Nasıl yapabiliriz?
Ya bir Yol Buluruz Ya Bir Yol Yaparız.
Son Düzenleme: 29/11/2016, 16:59, Düzenleyen: tufanbal.
Cevapla
#4
Merhaba, siz sorunuzda ""C:\belgeler" yazdığınız için ben kodu o şekilde ekledim.


(29/11/2016 09:36)tufanbal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: örneğin dosya aç tıklanacak açılan kutudan word seçilecek. dosya konumunun içine de

"C:\belgeler" yazacak
İşin çoğunu yaptım.

Kodu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

Visual Basic Code
Dim fileName As String
    Dim Result As Integer
    With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
        .Title = "Dosya Seç"
        .Filters.Clear
        .Filters.Add "Word Belgesi", "*.docx, *.doc"
        .ButtonName = "Word Belgesini Seç"
        .FilterIndex = 1
        .AllowMultiSelect = False
        .InitialFileName = "c:\"
        Result = .Show
        If (Result <> 0) Then
           fileName = Trim(.SelectedItems.Item(1))
            Me.dosya_konumu.SetFocus
            Me.dosya_konumu = fileName
        End If
    End With
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
sayın tufanbal,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#6
Geri dönüşler sayesinde amacıma ulaştım ve çalışır hale getirdim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Ya bir Yol Buluruz Ya Bir Yol Yaparız.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da