Skip to main content

AccessTr.neT


Ekleme Sorgusu Hatası

metınaycıcek
metınaycıcek
8
1444

Ekleme Sorgusu Hatası

Çözüldü #1
Sayın ozanakkaya hocam
F_BORCLANDIRMAMENU  formunu çalıştırıp 

-Dönem Tarihi Girin
-Tutar Girin
-Borçlandırma Türü
 
istenilenleri girip tamam dediğimde sıkıntı yok 
fakat  tbl_uyeborcodeme  tablosunu kontrol ettiğimde 
tbl_uyegenel  blok a  daki 32 kayıtı aldığını  sonraki blok b nin   
blok,adısoyadı,daıreno eklemiyerek ,sadece tbl_uyegenel  tablosundaki 
kaç kayıt var sa o kadar  numarayı kayıt üretiyor.
ilgilendiğiniz için Allah cc razı olsun
.rar BLOKBORCLANDIRMA.rar (Dosya Boyutu: 26,36 KB | İndirme Sayısı: 5)
Cevapla
#2
Merhaba,

Butonun tıklandığında olayındaki ekleme sorgusunda


Visual Basic Code
DLookup("BLOK", "tbl_UYEGENEL", "[DaıreNo]=" & sayiyaz) & "','" & DLookup("adısoyadı", "tbl_UYEGENEL", "[DaıreNo]=" & sayiyaz) & "')

Şeklinde 2 adet Dlookup kodu var. Bu koddaki DaıreNo kriterin DAIREID olarak değiştir.

Ayrıca,


Visual Basic Code
For sayiyaz = 1 To DCount("32", "tbl_UYEGENEL")

kodu çalışıyor ama hatalı kodun


Visual Basic Code
For sayiyaz = 1 To DCount("*", "tbl_UYEGENEL")

şeklinde olması gerekli.
Cevapla
#3
Sayın ozanakkaya hocam
Allah  cc razı olsun 
hocam dediğnizi yaptım fakat 
tbl_uyegenel  tablosundaki  daıreıd aynısını  tbl_uyeborcodeme tablosundaki daıreno aynısını atıyor
sizden ricam hocam tbl_uyegenel  tablosundaki daıreno aynısını  tbl_uyeborcodeme tablosundaki  daıreno aynısını atması
Cevapla
#4
Merhaba, tabloda DaıreNo alanına aktarılacak veriyi sayiyaz olarak belirlemişsiniz.
Önceki mesajlarda, tbl_uyegenel tablosundaki adı soyadı alanındaki veriye ulaşmak için


Visual Basic Code
DLookup("adısoyadı", "tbl_UYEGENEL", "[DAIREID]=" & sayiyaz)


kodunu kullandık. Aynı şekilde DaıreNo alanındaki veriye ulaşmak için ne yapmanız gerekli?

Bu arada, hali hazırda Türkçe karakter içermeyen Daire kelimesini niye Daıre olarak yazıyorsunuz?
Cevapla
#5
Sayın Hocam 
geç cevap verdiğim için özür dilerim 
Daire kelimesini niye Daıre olarak yazıyorsunuz? sornuşsunuz 
hocam alışkanlık oldu yoksa bir nedeni yok .
DLookup("DaıreNo", "tbl_UYEGENEL", "[DAIREID]=" & sayiyaz)
dediğinizi yaptım [b]fakat istediğim olmadı hocam [/b]
benim istediğim 
tbl_UYEGENEL  blok A nın daireno 1...32 kadar -[b]blok b nın daireno 1...32 kadar[/b]
[b]tbl_uyeborcodeme  tablosunu geçtiğinde b[b]lok A nın daireno 1...32 kadar -[b]blok b nın daireno 33...64 oluror [/b][/b][/b]
[b][b][b][b][b]tbl_uyeborcodeme  tablosunu geçtiğinde b[b]lok A nın daireno 1...32 kadar -[b]blok b nın daireno 1...32 olması yani[/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]
[b][b][b][b][b][b][b]daıreno kaçtane ıse o kadar [b][b][b][b][b][b]tbl_uyeborcodeme  tablosunu geçtiğinde gözükmesi[/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]
Cevapla
#6
Merhaba, mesajlarınızı renklendirme olayını bırakın lütfen. Yaptığınız ancak olmayan örneği ekleyiniz.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task