Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/03/2019 16:39
Konu Sahibi
access acemisi
Yorumlar
14
Okunma
439
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

access acemisi

Gümüş Üye
38814
Ce.... Çe....
 58
 77
 399
 24/08/2011
0
 Çankırı
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 23/04/2019,13:37
Çözüldü 
Değerli Arkadaşlarım
vaaz tablosuna evet hayır alanı eklemek zorunda kaldım. FrmAra formunda kayıtlı konularda seçme yaptığımda ekteki resimde olduğu gibi , örnek oruç ibadetini seçtiğimde 4 adet veriden ilk üçünü işaretliyorum.Bunların Rapor Pdf tıklanıldığında ,raporda sadece işaretlemiş olanların gözükmesini , istiyorum Saygılarımla

[Resim: do.php?img=8892]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Rapor_Pdf butonunun tıklandığında olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştirerek deneyin, olmaz ise örnek uygulamanızı ekleyin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Dim SQLAra, XKriter, Xvarsay As String
If IsNull(Me.AKAramaGecmisi) Then GoTo 10
If Me.OnayAnahtar = True Then Xvarsay = "[anahtar_kelime]" Else Xvarsay = "[anahtar_kelime] & ' ' & [metin]"
If IsNull(Me.AKKriter) Then Me.AKKriter.Value = "or"

XKriter = Replace(Trim(Me.AKAramaGecmisi), " ", "*' " & Me.AKKriter & " (" & Xvarsay & ") Like '*")

SQLAra = "SELECT * FROM vaaz WHERE (((sec)=True) AND ((" & Xvarsay & ") Like '*" & XKriter & "*')) ORDER BY sirano"
'DoCmd.OpenReport "RprVaazPlan", acViewNormal, , , , SQLAra
DoCmd.OpenReport "RprVaazPlan", acViewPreview, , , , SQLAra

Exit Sub
10 MsgBox (" Lütfen konu seçiniz")
AKAramaGecmisi.SetFocus


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

access acemisi

Gümüş Üye
38814
Ce.... Çe....
 58
 77
 399
 24/08/2011
0
 Çankırı
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 23/04/2019,13:37
Sn ozanakkaya
Dosyayı göndermemişim özür dilerim.Dosya ektedir.Sizin yukarıda verdiğiniz kodu ekledim..Evet seçeneğine göre raporda sonuç istediğimiz gibi gözüktü.
a-FrmAra formunda süre hesapla butonu kod düzenlemesi yapılması gerekiyor galiba.Sn haliliyas ın Süre hesapla kodunun buna göre uyarlanması gerekiyor. Konuyu seçip,Süre hesapla butonuna tıkladığımızda , vaazplan tabosundaki dakika ve UzunDk alanlarına süre toplamları ,seçeneklere göre gözükmesi gerekiyor.
b- FrmAra formunda kayıtlı konu seçimi yapıldığında seçili olanların (işaretlilerin) dışındaki verilerin, gözükmemesi için,FrmAra formuna FrmYeni butonu ekledim Bununla FrmYeni formu açılıyor. FrmYeni  formunda ,FrmAra formundan ,seçilen konunun verilerinden, sadece evet işaretlilerin bu forma getirilmesini istiyorum...Değişik ifadeyle rapordaki benzer tasarımın formda gözükmesini istiyorum.Saygılarımla



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Merhaba, önceki cevabımda, konu başlığında ve ilk mesajınızdaki soruya göre;


Visual Basic Code
SELECT * FROM vaaz WHERE (((" & Xvarsay & ") Like '*" & XKriter & "*')) ORDER BY vaaz.sirano;



şeklindeki kodda where kısmına ((sec)=True) kodu eklenerek sec alanında işaretlileri listelemesi sağlanarak


Visual Basic Code
SELECT * FROM vaaz WHERE (((sec)=True) AND ((" & Xvarsay & ") Like '*" & XKriter & "*')) ORDER BY sirano;



şeklinde değiştirildi.

sizinde Hesapla butonundaki 


Visual Basic Code
       SQLicerik = " SELECT Sum(nz(vaaz.dk,0)) AS Topladk" & _
                    " FROM vaaz" & _
                    " WHERE (((" & Xvarsay & ")" & _
                    " Like '*" & XKriter & "*' ));"


şeklindeki koda ((sec)=True) kodu eklemeniz gerekiyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

access acemisi

Gümüş Üye
38814
Ce.... Çe....
 58
 77
 399
 24/08/2011
0
 Çankırı
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 23/04/2019,13:37
sn ozanakkaya denedim olmadı galiba



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30

Visual Basic Code
" WHERE ((sec)=True) (((" & Xvarsay & ")" & _


orada sanki bir AND olmalı. 4. mesaja bakın.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Gruba Göre Form Çağırıp, Forma Ekleme magmar 8 206 21/05/2019, 12:28
Son Yorum: magmar
Çözüldü İki Alt Formlu Rapor Önizleme edacan19 4 154 15/05/2019, 13:49
Son Yorum: edacan19
Çözüldü Stok Bakiye Depoya Göre Seçilerek Arama ahmetbal 1 156 06/05/2019, 21:26
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü Otomatik sayı yıllara göre vermesi Fatih34 16 722 06/04/2019, 22:34
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Maps Qr Kod Rapor Çıktısı - 1 hakkih 11 480 20/03/2019, 01:30
Son Yorum: hakkih

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.