Skip to main content

AccessTr.neT


Excelden 1 satırlık bilgi alıp Formdaki labela yazdırma

Excelden 1 satırlık bilgi alıp Formdaki labela yazdırma

Çözüldü #1
[Resim: do.php?img=4415]


Arkadaşlar Vb.NEt Formumdaki Label içine daha önceden oluşturup kayıt ettiğim bir Excel dosyasından 1 satır veri nasıl atılır.(Yada şöyle diyeyim bu Excel dosyamdaki istediğim bir satırdaki değerler Labela nasıl atılır)
Aşağıda Örnek Ekledim. Yapmak İstediğimi resimledim.
Teşekkürler.

.rar WindowsApplication1.rar (Dosya Boyutu: 69,32 KB | İndirme Sayısı: 69)
Son Düzenleme: 13/07/2014, 14:46, Düzenleyen: umutakkaya.
Cevapla
Çözüldü #2
Bu örnekteki amacım , Excel dosyasındaki bir satırdaki değerleri vb.net formumdaki label yada textboxda görmek..Cevaplayana, cevaplamaya çalışana, tüm üyelere saygı ve selam ile..
Cevapla
Çözüldü #3
(13/07/2014 21:48)umutakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu örnekteki amacım , Excel dosyasındaki bir satırdaki değerleri vb.net formumdaki label yada textboxda görmek..Cevaplayana, cevaplamaya çalışana, tüm üyelere saygı ve selam ile..
Visual Basic Code
Dim App As Excel.Application
        Dim Kitap As Workbook
        Dim Sayfa As Worksheet
        Dim satir, sutun As Integer
        satir = 1
        sutun = 1

        App = New Excel.Application
        Kitap = App.Workbooks.Open("c:\deneme.xls")

        Sayfa = Kitap.Sheets(1)

       
        TextBox1.Text = (Sayfa.Cells(satir, sutun).Value)
       

        Kitap.Close()

Gibi olabilir
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4
drummers hocam Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.
Cevapla
Çözüldü #5
(14/07/2014 23:29)umutakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: drummers hocam Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.

Kolay gele Img-grin
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#6
Şu an aynı şeyi bende yapmak istiyorum ama visual studio 2008 'de maalesef hata veriyor yada benden kaynaklanan bir hata var.

sizden ricam proje halinde bana atabilir misiniz ? atma şansınız yoksa kodları tam olarak nereye yazmam gerektiğini söyler misiniz ? Çünkü kodları button1 click olayına yazdığımda hata veriyor...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da