Skip to main content

AccessTr.neT


Excelden Veri Alma -Excel Sayfasını İçe Aktarma

Excelden Veri Alma -Excel Sayfasını İçe Aktarma

#1
ufak bir çalışma ama geliştirilebilir.
aktarılacak tabloyu
excel dosyasını ve Excel sayfasını seçip butona basınca
isterseniz yeni tablo olarak isterseniz de  var olan tabloya aktarıyor
Not: maalesef 2 eksiği var
1 - Excelden alan aktaramıyorsunuz
2 - sayfa isminde boşluk varsa sorun çıkıyor
dilerim işinize yarar
.rar Excel Dosyasını iceri Aktarma.rar (Dosya Boyutu: 22,53 KB | İndirme Sayısı: 31)

bu sürümde
1 - tabloya alan da aktarabiliyorsunuz
2 - sayfa isminde boşluk varsa sorunsuz bir şekilde aktarıyor
3 - mümkün olduğunca hata önleme kodları eklendi
4 - dosya seçme iptalindeki hata giderildi
Not: Benim denemelerimde sorun çıkmadı ama garantisi yok)
.rar Excel içeri Aktarma_hy4.rar (Dosya Boyutu: 26,22 KB | İndirme Sayısı: 49)

5 - tablo eklemek yada bağlama özelliği
.rar Excel içeri Aktarma_hy5.rar (Dosya Boyutu: 34,3 KB | İndirme Sayısı: 19)

19 Şubat 2020 tarihli güncelleme: https://accesstr.net/attachment.php?aid=31520
Cevapla
#2
bu sürümde
1 - alan da aktarabiliyorsunuz
2 - sayfa isminde boşluk varsa sorunsuz bir şekilde aktarıyor
3 - mümkün olduğunca hata önleme kodları eklendi
4 - dosya seçme iptalindeki hata giderildi
5 - tablo eklemek yada bağlama özelliği
6 - liste kutusunda veri on izleme
7 - Excel dosyasındaki belli bir aralıktaki veriyi alma;
sayfa seçmenin yanında hücre de seçilebilir
sadece sütun başlığı ;
yani ilk hücre : C
son hücre : F şeklinde de
Yada
yani ilk hücre : C7
son hücre : F şeklinde de yazılabilir
yani ilk hücre : C8
son hücre : F23 şeklinde de yazılabilir
satır numaraları eklenerek de;
8 - seçilen Excel dosyasını açma [Resim: do.php?img=9683]
[Resim: do.php?img=9684]
.rar Exceliceri Aktarma_SayfaBagla_hy20.rar (Dosya Boyutu: 32,71 KB | İndirme Sayısı: 48)
Cevapla
#3
Merhaba,
Sn.berduş, çok güzel olmuş elinize sağlık.
Saygılarımla
Cevapla
#4
teşekkürler @adnan bey ama biraz tembellikten birazda bıkkınlıktan olsa gerek eğer hücre isimleri uygun formatta olmazsa hata vermesini engelleyecek kod eklemedim. ))
Cevapla
#5
Visual Basic Code
DCount("Name", "MSysObjects", "Name='" & txtTblAd & "'") > 0


üstteki yeri alttaki gibi yapmayacakmıydınız başka bir konuda yapmıştınız hani.

Visual Basic Code
DCount("Name", "MSysObjects", "Name='" & txtTblAd & "' and type in (1,4,6)") > 0

Ayrıca hata verdi .Durumu Gif ile anlattım sayın hocam.

[Resim: ZHS9jW50.gif]
Son Düzenleme: 21/02/2020, 18:58, Düzenleyen: feraz.
Cevapla
#6
yanlış dosyayı indirmiş olabilirsiniz @feraz bey
son dosya 2. mesajda yer alıyor
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da