Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/10/2017 14:07
Konu Sahibi
Eray Uyar
Yorumlar
5
Okunma
507
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eray Uyar

Eray Uyar

Üye
92435
Er.... Uy....
 35
 1
 2
 04/10/2017
0
 İstanbul
 MIS Manager
 Ofis 2013 64 Bit
 05/10/2017,21:11
Merhabalar,
Access'te biraz yeniyim o nedenle yardımınızı rica ediyorum.
Konu özeti olarak 2 farklı tabloda Transfer edilen ve kurulan ürünlerin listesini tutuyorum. Bir kontrol yazarak eğer transfer tablosunda Serial_No alanında yer alan değer Kurulum tablosunda Serial_14 alanında yer alıyorsa Y olarak, almıyorsa N olarak işaretlemek istiyorum. bunun için tabloda ayrı bir alan açabilirim ya da sadece query de sonuç olarak da görebilirim. 


aslında temel olarak exceldeki vlookup mantığını yansıtmak istiyorum. 

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:18
Merhaba, bu işlem için accessde Dlookup işlevi kullanılıyor. Örnek uygulama eklerseniz tablolarınız incelenip uygun kod yazılabilir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
Eray Uyar

Eray Uyar

Üye
92435
Er.... Uy....
 35
 1
 2
 04/10/2017
0
 İstanbul
 MIS Manager
 Ofis 2013 64 Bit
 05/10/2017,21:11
Teşekkür ederim.
Örnek oluşturması için 2 tablonun yapısına uygun bir Excel olşturdum ve sheetlere böldüm
Tam olarak istediğim;

Transfer sheetinde yer alan Serial_No değerlerinin Installation sheetinde yer alan Serial_14 değerleri içerisinde aranması ve eğer var ise transfer sheetinde ek bir alanda Y, yoksa N olarak belirtilmesi. 

almak istediğim sonucu sarı ile işaretleyerek belirttim Img-grin



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:18
Merhaba,
1- Örnek uygulamanız yok,
2- Excel değil Access uygulaması eklemelisiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:18
Merhaba,
1. mesaja eklediğiniz Excel belgesi malesef açılmıyor. Üst mesajda da belirttiğim gibi, örnek Access uygulaması ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:18
Lütfen konunuza geri dönüş yapınız.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Başka Tablodan Toplam Çekme Batselot 2 292 08/09/2018, 15:34
Son Yorum: ozanakkaya
  Tablodan Silme Sorunu fascioğlu 3 369 28/07/2018, 01:47
Son Yorum: ozanakkaya
  Tablodan sadece bir hücre bilgisi çekmek turkyolu 1 866 14/01/2015, 16:02
Son Yorum: ozanakkaya
  farklı sayfalardaki verileri anasayfada toplama ve aylık döküme aktarma mehmetb84 1 1.910 12/07/2014, 09:17
Son Yorum: alpeki99
  iki farklı kumaşı nasıl girerim ömer74 1 1.384 10/02/2014, 17:47
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.