Skip to main content

AccessTr.neT M.



Fatura Takip Programı C#

#1
Merhaba arkadaşlar fatura takip programinda  access de sonodeme tarihi sütununda bugünün tarihine göre yani  1 nisandan önce kayitli  olan kişileri gizleyecek sonodeme tarihi 1 nisan ve 1 nisan dan sonraki güne ait  kayitli kisileri listeleyecek mesela fatura tarihi 31 mart sonodeme tarihi 2 nisandaki kisileri listeleyecek ve messagebox ile de bugünün tarihine gore son odemesi 1 nisan ve sonrakiler icin hatirlatma yapacak bugün elektrik faturası odemesinin son günü diye inşallah anlatabilmistirim sıkıntı mı

.zip fatura_takip.zip (Dosya Boyutu: 73,81 KB | İndirme Sayısı: 93)
Cevapla
#2
sayın Emine Çalık,

bilgilendirme olması adına,

1)

Alıntı:...sonodeme tarihi sütununda bugünün tarihine göre yani  1 nisandan önce kayitli  olan kişileri gizleyecek sonodeme tarihi 1 nisan ve 1 nisan dan sonraki güne ait  kayitli kisileri listeleyecek...

ifadenize yönelik olarak;

a)

1 Nisan derken eğer amacınız direkt bu tarih ise ilgili tablodan oluşacak bir sorgu hazırlayıp sorgudaki bu son ödeme tarihini gösteren sütun altındaki Kriter satırına

Kod:
>#01.04.2001#


yazmanız yeterlidir.

b)

eğer amacınız,içinde bulunulan güne dair sonrasını kapsıyorsa yani her yeni gündeki tarih ve sonrasını göstermesi ise,o zaman da;

Kod:
>Date()


yazmanız yeterlidir.

2)

Alıntı:...messagebox ile de bugünün tarihine gore son odemesi 1 nisan ve sonrakiler icin hatirlatma yapacak bugün elektrik faturası odemesinin son günü diye...

ifadenize yönelik de;
site arama sayfasında "uyarı" ya da "hatırlatma" benzeri ifadeleri diye aratmak sureti ile edineceğiniz çeşitli içerikteki konulardaki bilgileri ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

son olarak;
site arama sayfasında (çift tırnak içerisinde yazmak sureti ile) "iif fonksiyonu" ve "tarih formatı" diye aratmak sureti ile edineceğiniz çeşitli içerikteki konulardaki bilgileri ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.

Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
...........
#3
Merhaba ben Access de sizin dediginizi yaptim ama olmuyor Access uygulamasiyla kisi bil tablosu açtım ve icinde toplam 61 tane kayıtli kişi bulunuyor id numarasii 17 ceyda bilge adli kişinin fatura tarihinde 30.3.2016 ve sonodemetarihin de simdiki bulunduğumuz ayin 1 'i gözüküyor ben bu kisiden itibaren başlamasını istiyorum visual Studio 2012 programini kullanıyorum  
Buradan bakabilirsiniz

.rar fatura_takip.rar (Dosya Boyutu: 92,43 KB | İndirme Sayısı: 34)
Cevapla
#4
sayın Emine Çalık,

öncelikle;
belki yanlış yazılmıştır düşüncesi ile üzerine herhangi bir düzeltme yapılmamıştır fakat akabinde bu açıklamanız nezdinde,görülmektedir ki konunuz Visial Basic .Net üzerinden (her ne kadar #C olarak belirtsenizde) ilgili kategoriye taşınacaktır.

katılımcılar tarafından çözümler için önerilecek bilgi ya da yönlendirmeler neticesinde,bu kategoriden işlemlerin yapılması uygun olacaktır.

ayrıca,siz yine de Site Kuralları gereği içeriğinde gerçek dışı veriler olacak şekilde örneğinizi (zip ya da rar olarak)konunuza dahil ediniz ki bu örnek üzerinden paylaşımların yapılmasına imkan sağlayınız.(örneğin,ceyda bilge ifadeler sanırım gerçek kişiler.bunların olmamasını sağlayınız denmektedir.)

eğer #C olarak paylaşımlar söz konusu olmazsa,kodları internet ortamında #C'den VB.Net'e dönüştürme yöntemlerini kullanabilirsiniz.aşağıda bu hususa dair kullanabileceğiniz iki site bağlantısı mevcut.

Teleric

CodeConverter

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.

Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
...........
#5
Merhaba hocam accessde sorguyu oluşturdum bunun kodlarini accessden nasil cekebilirim ya da visual basic e nasil uyarlabilirim
From kisibil where (((kisibil.sonodemetarihi)> date ())) programi karistiriken sorgunun Sql kodlamasina ulaştım hocam bu kodu nasil visaual basic uyarlayabilirim
From kisibil where (((kisibil.sonodemetarihi)> date ())) programi karistiriken sorgunun Sql kodlamasina ulaştım hocam bu kodu nasil visaual basic uyarlayabilirim

.rar fatura_takip.rar (Dosya Boyutu: 92,43 KB | İndirme Sayısı: 16)
Cevapla
#6
From kisibil where (((kisibil.sonodemetarihi)> date ())) bu kodu listele kismina yazdim ama calismadi

Hatirlatici olarak bu kodu mu yazman gerekiyor
 private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
            kmt.CommandText="Select * from tablo where sonodeme tarihi=getdate()";
            SqlDataAdapter da=new SqlDataAdapter("select * From kisibil", bag);

            DataTable dt =new DataTable();

da.Fill(dt);
if (dt.Rows.Count>0)
{
      var liste = dt.Rows.Cast<DataRow>().Select(x => x[0].ToString()).Aggregate((i,x ) => i + Environment .NewLine + x);//x[18] sütun numrası
              MessageBox.Show(liste,"Bugün sonodeme yapacaklar ");

}
}

Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da