Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/04/2016 01:40
Konu Sahibi
Emine Çalık
Yorumlar
9
Okunma
4251
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emine Çalık

Emine Çalık

Üye
81060
Em.... KE....
 Belirtilmemiş
 2
 10
 01/04/2016
0
 
 
 
 19/04/2019,22:06
Merhaba arkadaşlar fatura takip programinda  access de sonodeme tarihi sütununda bugünün tarihine göre yani  1 nisandan önce kayitli  olan kişileri gizleyecek sonodeme tarihi 1 nisan ve 1 nisan dan sonraki güne ait  kayitli kisileri listeleyecek mesela fatura tarihi 31 mart sonodeme tarihi 2 nisandaki kisileri listeleyecek ve messagebox ile de bugünün tarihine gore son odemesi 1 nisan ve sonrakiler icin hatirlatma yapacak bugün elektrik faturası odemesinin son günü diye inşallah anlatabilmistirim sıkıntı mı




atoz112

atoz112

Onursal Üye
8839
 49
 9
 5.716
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
sayın Emine Çalık,

bilgilendirme olması adına,

1)

Alıntı:...sonodeme tarihi sütununda bugünün tarihine göre yani  1 nisandan önce kayitli  olan kişileri gizleyecek sonodeme tarihi 1 nisan ve 1 nisan dan sonraki güne ait  kayitli kisileri listeleyecek...

ifadenize yönelik olarak;

a)

1 Nisan derken eğer amacınız direkt bu tarih ise ilgili tablodan oluşacak bir sorgu hazırlayıp sorgudaki bu son ödeme tarihini gösteren sütun altındaki Kriter satırına

Kod:
>#01.04.2001#


yazmanız yeterlidir.

b)

eğer amacınız,içinde bulunulan güne dair sonrasını kapsıyorsa yani her yeni gündeki tarih ve sonrasını göstermesi ise,o zaman da;

Kod:
>Date()


yazmanız yeterlidir.

2)

Alıntı:...messagebox ile de bugünün tarihine gore son odemesi 1 nisan ve sonrakiler icin hatirlatma yapacak bugün elektrik faturası odemesinin son günü diye...

ifadenize yönelik de;
site arama sayfasında "uyarı" ya da "hatırlatma" benzeri ifadeleri diye aratmak sureti ile edineceğiniz çeşitli içerikteki konulardaki bilgileri ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

son olarak;
site arama sayfasında (çift tırnak içerisinde yazmak sureti ile) "iif fonksiyonu" ve "tarih formatı" diye aratmak sureti ile edineceğiniz çeşitli içerikteki konulardaki bilgileri ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.



...........
Emine Çalık

Emine Çalık

Üye
81060
Em.... KE....
 Belirtilmemiş
 2
 10
 01/04/2016
0
 
 
 
 19/04/2019,22:06
Merhaba ben Access de sizin dediginizi yaptim ama olmuyor Access uygulamasiyla kisi bil tablosu açtım ve icinde toplam 61 tane kayıtli kişi bulunuyor id numarasii 17 ceyda bilge adli kişinin fatura tarihinde 30.3.2016 ve sonodemetarihin de simdiki bulunduğumuz ayin 1 'i gözüküyor ben bu kisiden itibaren başlamasını istiyorum visual Studio 2012 programini kullanıyorum  
Buradan bakabilirsiniz



atoz112

atoz112

Onursal Üye
8839
 49
 9
 5.716
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
sayın Emine Çalık,

öncelikle;
belki yanlış yazılmıştır düşüncesi ile üzerine herhangi bir düzeltme yapılmamıştır fakat akabinde bu açıklamanız nezdinde,görülmektedir ki konunuz Visial Basic .Net üzerinden (her ne kadar #C olarak belirtsenizde) ilgili kategoriye taşınacaktır.

katılımcılar tarafından çözümler için önerilecek bilgi ya da yönlendirmeler neticesinde,bu kategoriden işlemlerin yapılması uygun olacaktır.

ayrıca,siz yine de Site Kuralları gereği içeriğinde gerçek dışı veriler olacak şekilde örneğinizi (zip ya da rar olarak)konunuza dahil ediniz ki bu örnek üzerinden paylaşımların yapılmasına imkan sağlayınız.(örneğin,ceyda bilge ifadeler sanırım gerçek kişiler.bunların olmamasını sağlayınız denmektedir.)

eğer #C olarak paylaşımlar söz konusu olmazsa,kodları internet ortamında #C'den VB.Net'e dönüştürme yöntemlerini kullanabilirsiniz.aşağıda bu hususa dair kullanabileceğiniz iki site bağlantısı mevcut.

Teleric

CodeConverter

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.




...........
Emine Çalık

Emine Çalık

Üye
81060
Em.... KE....
 Belirtilmemiş
 2
 10
 01/04/2016
0
 
 
 
 19/04/2019,22:06
Merhaba hocam accessde sorguyu oluşturdum bunun kodlarini accessden nasil cekebilirim ya da visual basic e nasil uyarlabilirim
From kisibil where (((kisibil.sonodemetarihi)> date ())) programi karistiriken sorgunun Sql kodlamasina ulaştım hocam bu kodu nasil visaual basic uyarlayabilirim
From kisibil where (((kisibil.sonodemetarihi)> date ())) programi karistiriken sorgunun Sql kodlamasina ulaştım hocam bu kodu nasil visaual basic uyarlayabilirim



Emine Çalık

Emine Çalık

Üye
81060
Em.... KE....
 Belirtilmemiş
 2
 10
 01/04/2016
0
 
 
 
 19/04/2019,22:06
From kisibil where (((kisibil.sonodemetarihi)> date ())) bu kodu listele kismina yazdim ama calismadi

Hatirlatici olarak bu kodu mu yazman gerekiyor
 private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
            kmt.CommandText="Select * from tablo where sonodeme tarihi=getdate()";
            SqlDataAdapter da=new SqlDataAdapter("select * From kisibil", bag);

            DataTable dt =new DataTable();

da.Fill(dt);
if (dt.Rows.Count>0)
{
      var liste = dt.Rows.Cast<DataRow>().Select(x => x[0].ToString()).Aggregate((i,x ) => i + Environment .NewLine + x);//x[18] sütun numrası
              MessageBox.Show(liste,"Bugün sonodeme yapacaklar ");

}
}



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Otomatik İndirme programı Uptadex 4 347 29/06/2019, 17:04
Son Yorum: Uptadex
Çözüldü Arac kiralama programı için iki dgw karşılaştırma Tbx 4 1.508 25/05/2016, 01:58
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Visual Basic de zimmet programı royce 10 3.862 16/06/2014, 14:34
Son Yorum: prestij06
Çözüldü Hoparlor Bass Tız Test Programı tech_06 5 6.205 30/11/2013, 14:52
Son Yorum: ifor35
Çözüldü Visual Studio ve Access kullanarak programı birden çok pcde çalıştırma rastignac 2 3.069 10/11/2013, 23:28
Son Yorum: rastignac

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.