Skip to main content

AccessTr.neT M.


Fikirlerinize ihtiyacım var.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

#1
Merhaba;
Firmamız için tüm işlemlerin kaydını tutabileceğim bir program yapıyorum.
yalnız işin içinden çıkmadığım bir durum var.
Şöyleki;
Müşteri önce siparişi veriyor ve biz o siparişi fabrikaya gönderiyoruz. Ama müşteriden parasını alıyoruz. Bu işlem askıda olan bir işlem. Stokla alakası olmayan bir işlem. Biz müşteriye borçlu gibi gözüküyoruz.
Mal gelince stoğa giriliyor. Sonra sipariş numarasına göre müşteri ödemesi giriliyor. Bakiye sıfırlanıyor. Sipariş faturalanıyor ve stoktan düşüyor. Sipariş bölümünden siliniyor.
Sipariş tablosu ve formunu oluşturdum. Müşterinin bilgilerine de yansıyor.
Ama şunu kafamda oturtamadım Ben mal gelince siparişi olduğu gibi stoğa eklemeliyim. Satıştan da aynı şekilde sipariş numarasına göre çıkış yapmalıyım. Ve işlemi bitmiş sipariş silinmeli yada gizlenmeli.
Bunu yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Fikirlerinize ihtiyacım var.

.rar Database11.rar (Dosya Boyutu: 144,24 KB | İndirme Sayısı: 10)
Cevapla
#2
Aslında çok kolay. Tablo yapınızı ve örneğinizi incelemedim ama şunu yapın: Tablonuzun adı işlemler. Tablodaki tüm işlemlerin bir de "Durum" gibi bir alanı olsun. Sipariş girilirken "sipariş" formundan girildiğinde bu alana "Sipariş" ibaresi veya mesela 1 gibi sayısal bir değer girilsin. Daha sonra işlemi sipariş olmaktan çıkarıp "satış" yapmak için satış formundayken "işlem_no" gibi bir değer üzerinden "sipariş" yazılan alanı "satış"a veya 2 gibi bir sayısal değere dönüştürün. Bunun için "Siparişten Sat" gibi bir form yapabilirsiniz. İşlem yapılıp teslimat gerçekleştiğinde bir şekilde bu değer "Teslim" adını veya 3 sayısal değerini alsın.

Şİmdi tüm bu işlemler sonunda sorguyla formlara çağırdığınız verileri bu alandaki değere göre istifleyin. Yani SİPARİŞ formunda sadece SİPARİŞ yazanlar gelir. Satış formunda ise SATIŞ haline dönüşenler gelir. Arşiv formunda ise "TESLİM" yazanlar gelir. Mantık bu. Sanırım anlaşılmıştır.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
...........
#3
Mehmet bey fikriniz için çok teşekkür ederim.
1 haftadır bebekte olunca kafam durdu iyice. Söylediğiniz yöntem gerçekten güzel ve kolay. Bu gün deneyeceğim yarın sonuç ile ilgili (yada takıldığım bir şey olursa) geri dönüş yaparım.
Tekrar teşekkür ederim.

Cevapla
#4
Bekliyorum. BU arada bebeğinizi öpün bizim için. Bir de öneri: Access 64bit'ten uzak durun. Bu sitedeki bir çok örnek modül 64'bit için yazılmamıştır ve uzuuuun uğraşılar sonucu çalışır hale gelebilir. Ben sadece shift kilidini açan uygulama için 2 saat uğraştım ve her şeyi yapmama rağmen anlamsız biçimde çalışmadığı için 32 bit'e geçtim tekrar.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
...........
#5
(14/11/2013 00:08)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bekliyorum. BU arada bebeğinizi öpün bizim için. Bir de öneri: Access 64bit'ten uzak durun. Bu sitedeki bir çok örnek modül 64'bit için yazılmamıştır ve uzuuuun uğraşılar sonucu çalışır hale gelebilir. Ben sadece shift kilidini açan uygulama için 2 saat uğraştım ve her şeyi yapmama rağmen anlamsız biçimde çalışmadığı için 32 bit'e geçtim tekrar.
Mehmet bey
Grip illetine yakalandım geri dönüş yapamadım kusura bakmayın.
Sizin fikirlerinizi de birleştirerek şöyle bir şey yaptım. Satışa oluşturduğum liste kutusuna sorgu ile sipariş verilerini getirdim. Sipariş numarasına göre arama yaparak çift tıklayıp olduğu gibi satışa çevirebiliyorum. Siparişi ise başka bir form üzerinden 'durum' sutununu değiştiriyorum.
Diğer önerinizi de dinleyerek 32 bite geçtim.
yalnız takıldığım başka bir nokta var. Site Kuralları gereğince sanırım yeni konu açmalıyım.
Tekrar çok teşekkür ederim.

Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da