Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
01/02/2013 14:03
Konu Sahibi
vakar
Yorumlar
6
Okunma
1646
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
vakar

vakar

Üye
30355
 43
 4
 9
 16/01/2011
0
 İzmir
 
 Belirtilmemiş
 28/11/2018,23:28
Çözüldü 
Selam Arkadaşlar,
yaptığım ufak çaplı Access çalışmasında FormA'da bulunan açılan kutuya filtreleme yaptıramadım. Mümkünse bir göz atabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Sayın Alpeki99 çok haklısınız özür dilerim neyi filtrelemek istediğim yazmayı unutmuşum. Oda numarasına göre filtrelemek istiyorum. Teşekkürler.



alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Neyi filtrelemek istediğinizi yazarsanız iyi olur. Açılan kutudakilerimi yoksa kutudan seçilenlere göre alt formdakileri mi?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
vakar

vakar

Üye
30355
 43
 4
 9
 16/01/2011
0
 İzmir
 
 Belirtilmemiş
 28/11/2018,23:28
Çözüldü 
Yukarıda mesaja düzeltme yaptım ama burada bir daha belirteyim. Arkadaşlar açılan kutuda oda no'ya göre alt formdakileri filtrelemek istiyorum. Teşekkürler.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.101
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:39
Çözüldü 
kutu1 isimli açılan kutunun güncelleştirme sonrasında olayına aşağıdaki kodu ekle.

Visual Basic Code
Me.ogrenci1.Requery


Ayrıca, kutu1'in satır kaynağındaki sorguda oda ve odano alanları var, oda alanını kaldır.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
vakar

vakar

Üye
30355
 43
 4
 9
 16/01/2011
0
 İzmir
 
 Belirtilmemiş
 28/11/2018,23:28
Çözüldü 
Sayın OZANAKKAYA cevabınız için teşekkürler. Dediklerinizi aynen yaptım ama yine de oda no ya göre filtrelemedi. Herhalde ben daha önceki safhalarda yanlış bir şey yaptım.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.101
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:39
Çözüldü 
alt formun kayıt kaynağındaki sorguya 3 tablo ekleyip ilişkilendirme yapmışsın. Bu yüzden boş alan bulunan veriler listelenmiyor. Sadece ogrenci tablosu kalsın, diğer 2 tabloyu sil. İlişkilendirme bu şekilde yapılmaz.

Okulu tablosundaki Kimlik alanı ile ogrenci tablosundaki Okulu alanlarının ilişkilendirilmesi gerekiyor. ilişkilendirme sonrası ogrenci tablosundaki okulu alanında okul adı yerine okulu tablosundaki ilişkili kimlik alanındaki verinin (1,5,7 gibi) yazılı olması gerekiyor.

Örnek uygulamayı değiştirdim.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Openargs İle Form Açıp Filtreleme magmar 4 225 14/05/2019, 17:32
Son Yorum: magmar
Çözüldü Açılan Kutuda Filtreleme Yapma derebeyi 4 280 22/01/2019, 12:34
Son Yorum: derebeyi
Çözüldü Liste Kutuları Arasında Filtreleme Sorunu mmert06 2 211 31/12/2018, 00:44
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Çoklu Checkbox Seçimine Göre Sorguda Filtreleme arfmzfx 6 440 03/11/2018, 22:13
Son Yorum: arfmzfx
Çözüldü Süzme/ Filtreleme Ve Rapor Açmak İstiyorum alimadam 6 492 19/10/2018, 03:03
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.