Skip to main content

AccessTr.neT


Fiyat Barkod Prg.Hata

Fiyat Barkod Prg.Hata

#1
Merhabalar;
Sn etürker in yaptığı Market programından faydalanarak yeni bir program yapmaya çalışıyorum ama açılan kutu güncelleştirme sonrası olayında bazı yayınlarda özellikle özel karekter kullanılan yayınlarda hata ile karşılaşıyorum.Konu ile ilgili yardımlarınızdan dolayı şimdiden Teşekkür ederim..

selamlar
.rar fiyat barkod.rar (Dosya Boyutu: 289,11 KB | İndirme Sayısı: 117)
Cevapla
#2
bu şekilde değiştir ve dene

Private Sub Açılan_Kutu68_AfterUpdate()
Dim esr As Variant
esr = Me.Açılan_Kutu68
Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.T1 = Dlookup ("BarkodNo", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.T4 = Dlookup ("ürünadı", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin300 = Dlookup ("YAYIN_KODU", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.s1 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.u1 = Dlookup ("ürünadı", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin70 = Dlookup ("BarkodNo", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin73 = Dlookup ("VAR", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin80 = Dlookup ("YENİFİYATI", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin82 = Dlookup ("onay", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
On Error Resume Next
Me.T1.SetFocus
If IsNull(T1) Or IsNull(T4) Or IsNull(T5) Then
MsgBox "BU YAYIN BARKOTUNU KONTROL EDİN..!! BU YAYIN YOK..!!", vbCritical, "DİKKAT"
DoCmd.RunCommand acCmdSelectRecord
Exit Sub
End If
Komut38_Click
Me.T1.SetFocus
Me.YCari_alt_formu3.Requery
Me.SORGU1.Requery
Me.T1.SetFocus
End Sub
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla
#3
Hocam denedim yine aynı hatayı alıyorum hata run-tıme error 3075
Cevapla
#4
barkodu okuturkenmi hata veriyor
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla
#5
Hocam;

Açılan kutuda yada Barkod okuttuğumda hata alıyorum.Örn. HARPER'S BAZAAR yayının seçtiğimde hata alıyorun .Sanırım Yayın adlarında kullanılan özel karakterlerden(" ' & % ) kaynaklanıyor ama bir türlü çözemedim...
Cevapla
#6
Sayın Tuncay. Programı çok inceleyemedim ama sanırım siz dlokkup komutunu isimle ilişkilendirdiniz. Bunu yapmanın daha basit yöntemleri mevcut. Açılankutu 68'i çift sütunlu yapıp, ilk sütunu 0cm olarak belirleyin. Böylece aslında barkod noyu seçip, ismi seçmiş gibi olacaksınız. İsimle ilgili sorgulama sorunu da böylece ortadan kalkacaktır. Gördüğüm kadarıyla

Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.T1 = Dlookup ("BarkodNo", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.T4 = Dlookup ("ürünadı", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.Metin300 = Dlookup ("YAYIN_KODU", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")

şeklinde de görüldüğü gibi tüm verilerinizi 68 nolu açılan kutuya bağlamışsınız. O açılan kutudan değeri Dlookup ile değil de Column komutuyla alırsanız daha hızlı ve kolay bir iş olur. Şöyle ki:

Açılan kutu 68'i çok sütunlu yapın. İlişkili sütun 1 olsun. Sütunlardan hangisinin görülmesini isterseniz onun boyutunu belirtin diğerlerini ; aralakılarıyla ve 0cm olarak sıfır santim belirleyin. Artık açılan kutunun güncelleme sonrasında olayına

Me.T6 = Me.Açılan_Kutu68.column(1)

yazın. Böylece 1 nolu 2.nci sütundaki (dikkat ilk sütun 0 dır) değer T6 alanına gelecektir.


Kolay gelsin
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task