Skip to main content

AccessTr.neT


[FONKSiYON] Eklenen Resmi Klasöre Taşıması

[FONKSiYON] Eklenen Resmi Klasöre Taşıması

Çözüldü #1
1.SORU
Selam arkadaşlar, ekteki programı yaptım, evrak kayıt programı, lakin evrağı tarayıp eklemek istediklerinde tarama diye oluşturduğum klasöre taşımak zorunda kalınıyor (çünkü kayıt evrakları dışındada taramalar olduğu için belirli bir klasörü gösteremiyorum) bu yoğun iş akışı içinde uğraştırıcı birşey , ben resmi seçip eklediğimde göstereceğim klasöre otomatik taşıyabilirmi bu konuda fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim 1.sorum bu,
[Resim: 71594346.jpg]

2.SORUM
access 2010 kullanıyorum ek özelliği var aslında tam anlamıyla işimi karşılayacak bir özellik fakat eklediğim resimler direk veritabanına eklendiği için 10.resimde database 30 mb a ulaşıyor bu konuda bana yardımcı olacak veya ışık tutacak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Herkese şimdiden teşekker ederim.
Ek Dosyalar
gelenevrak.zip(73.92 KB)
Cevapla
Çözüldü #2
Sn.sudamlasi79
Forumu ararsanız resimleri ayrı klasörde tutan örnekler mevcut.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla
Çözüldü #3
Visual Basic Code
Dim Kaynak, Hedef
Kaynak = CurrentProject.Path & "\Logo.png"
Hedef = "c:\YeniLogo.png"
FileCopy Kaynak, Hedef

şeklinde dosya kopyalayabilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #4
Resimleri farklı klasörde depolama il ilgili
Linkteki konuyu incelermisiniz.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla
Çözüldü #5
Alpeki99'un kodu nasıl uygulanacak diye merak edenler için;

Polsofta, resim eklenirken seçilen resmin bir kopyasını polsoft.mdb ile aynı dizinde bulunan resim klasörüne kopyalatıyorum. Bu işlemi gerçekleştiren kod:

Visual Basic Code
  YedekYolu = VtYolu(BagliTabloVt) & "resimler"
  ResimAdi = "\kisi-" & tcno & adsoyad & StrConv(Right(ImagePath, 4), 2)
   ResimAdi = StrConv(Replace(ResimAdi, " ", "-"), vbLowerCase)
   ResimYeni = YedekYolu & ResimAdi 

2. soru, konu başlığı ile bağlantılı olduğu için yazıyorum cevabı, veritabanına eklemey yerine tabloya yol olarak kaydedin.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #6
teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için benim istediğime benzerbirşey fakat dosyayı kopyaladıktan sonra klasör yolunu tabloya eklesin ve tablonun kayıt sayısını alsın istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da