Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/11/2012 17:08
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
6
Okunma
2310
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Çözüldü 
Sayın Hocalarım çalışmakta olduğum bir projemde frm_musteri formunda bulunan Oda No,Oda Tipi,Giriş-Çıkış tarihi Konaklama süresi ve oda fiyatını içeren alanlar var bunun dışında koraklama toplamı diyede ilişkisiz bir alan var Odafiyatı*konaklamasüresini hesaplayıp ilişkisiz alan Konaklama toplamına yazması gerekiyor,bu işlemi ilk kayıt girildiğinda hesplıyor ancak formu kapattıktan sonra yapılan hesaplama form dan siliniyor,bu konuyla ilgili kodlar aşağıdadır,bu sorunu gidermeme yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok tşk.ederim.

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Kisisayisi_Exit(Cancel As Integer)
If IsNull(Me.Konaklamasuresi) Then Exit Sub
If Me.Konaklamasuresi = 0 Then Exit Sub
Me.Cıkıstarihi = Me.CT
Me.Odatipi = Me.Oda_tipi
Me.Odafiyati = Me.Oda_fiyati
Me.KONTOP = Me.Oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
Forms!frm_musteri.Requery
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
End Sub 


İkinci Kod

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Konaklamasuresi_AfterUpdate()
Me.Cıkıstarihi = Me.CT
Me.Odatipi = Me.Oda_tipi
Me.Odafiyati = Me.Oda_fiyati
Me.KONTOP = Me.Oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
Call ODARENK2
Forms!frm_Odaplanı.Requery
End Sub



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
örneğinizi biraz inceledim. dediğinizi tam anlamadım fakat anladığım. şu durum.
hesaplama bölümlerini tabloya yazdırmak istiyorsunuz. daha projeniz eksik durumda. veya bize geldiği şekil eksik. normal şartlarda hesaplamaları otomatik yapması gerekiyor. fakat biz el ile yazıyoruz. bunları tabloya kaydetmesi gerekiyor. kaydetmiyor çünkü ilişkisiz. tabloya kaydet desek kaydetmeyecek çünkü orada kayıtlı bir değer var (sıfır), onun için yeni bir alan açıp oraya yazacak. o yüzden mecburen güncelleme dememiz gerekir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
If IsNull(Me.musterino) Or Me.musterino = "" Then 'müşteri numarası mevcut mu diye kontrol ediyoruz.

GoTo 100
Else
End If

Dim rs As New ADODB.Recordset
 rs.Open "tbl_musteri", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic 'tablomuza bağlanıyoruz.

 rs.Find "[musteri_no]=" & Me.musteri_no ' işlem yapılacak müşteriyi belirtiyoruz.
 
 rs.Fields("buraya tablo alan adını yazınız") = Me.buraya formda bulunanmetin kutusu adını yazınız.
 've üstteki kodu gerektiği kadar tekrar ediniz.

 rs.Update '
 ' Stop
 rs.Close

Set rs = Nothing
100

bu kodu istediğiniz olaya yazınız. örneğin. metin kutusundan çıkılınca veya güncelleme sonrası vb.

kod sayesinde tabloyaya yazılacağı için istediğiniz olacaktır diye düşünüyorum.

yanlış anlamadı isem isteğiniz bu.

not: birde müşteri numaranız otomatik sayı düşünceme göre manuel olsa daha mantıklı olur. her müşteride otomatik kendi kendine artan bir şekilde.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Çözüldü 
Özgür hocam,meslek noyu anlamadım.



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
yanlış yazmışım Img-grin elimdeki projeye gitti aklım. düzenledim orası
müşteri no olacak yani bir müşteriyi diğer müşterilerden ayırt eden özellik. oda sizde müşteri numarası. örnektede düzenleme yaptım.

Visual Basic Code
rs.Find "[musteri_no]=" & Me.musteri_no

kodunu kullanarak bulmak istediğimiz müşteriyi buluyoruz.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Çözüldü 
Hocam,uygulamaya çalıştım,ama olmadı.Belkide ben yanlış yaptım,bilmiyorum.



Kur@l

Uzman
266
 43
 59
 2.034
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 01/05/2019,23:41
Çözüldü 
Probleminiz ekteki örnekte giderilmiştir.


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgulanacak Alanları Formdan Seçme Erhan5106 1 117 23/04/2019, 16:06
Son Yorum: Erhan5106
Çözüldü Sürekli Formda Yazılacak Verinin Otomatik Olarak Gelmesi mmert06 2 446 19/04/2019, 22:50
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Mysql 5.7 Php 7.3 Guncellemesinden Sonra Smtp Mail Gönderemiyorum zetyu 6 257 10/04/2019, 00:19
Son Yorum: zetyu
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 5 214 11/02/2019, 17:37
Son Yorum: Ertugrul Kuzu
Çözüldü Keydown İle Aynı Arama Listesinden 2 Ayrı Formdan Birine Veri Çekebildim. Oğuz Türkyılmaz 7 308 31/01/2019, 13:17
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.