Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/07/2018 20:03
Konu Sahibi
Amras
Yorumlar
1
Okunma
326
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Amras

Amras

Üye
98630
Ke.... Ar....
 39
 1
 2
 28/07/2018
0
 Ankara
 Ziraat Mühendisi
 Ofis 2013 64 Bit
 26/12/2018,09:28
Çözüldü 
Selam,
Ufak bir projem var iş yerinde kullanmak için. Verdiğimiz bilgisayarların geçmişini görmem gerekiyor. Projeyi ekteki şekline getirebildim. frm_bilgisayarcikis formunda yaptığım değişiklikler tbl_bilgisayarcikis tablosuna yazılıyor. Fakat değişiklik yapınca tablodaki veri de değişiyor. Bir bilgisayar bir çok kişiye el  değiştirebiliyor ya da ambara gideibliyor. Bunların geçmişini tarihi ile tutmak istiyorum. Bunun için tbl_gecmis diye bir tablo oluşturdum. Bu tabloya frm_bilgisayarcikis formundaki verilerin aynı anda girmesini istiyorum. Ama yapamadım bir türlü. Daha sonra yapabilirsem frm_gecmis diye bir form oluşturup id olarak değilde isim olarak formdan görmek istiyorum. Ya da frm_bilgisayarlar, frm_kisiler formlarının altına alt form olarak yaparak da görebilirim.  frm_bilgisayarlar formunun altına düğme ekleyeyim dedim kaydet gibi onu tıkladığımda diğer tabloya da yazsın diye ama beceremedim bir türlü. Nasıl çözebilirim. Farklı önerileriniz var mıdır ? Belki kurudğum yapı yanlıştır ondan da emin değilim. Yaptığım çalışmada tbl_bilgisayardetay diye bir tablo var. Onu fazlalık olduğunu düşündüm ilişkilendirmeden kaldırdım ama tam karar veremediğim için silmedim. Ona takılmayın. Teşekkürler şimdiden.



Amras

Amras

Üye
98630
Ke.... Ar....
 39
 1
 2
 28/07/2018
0
 Ankara
 Ziraat Mühendisi
 Ofis 2013 64 Bit
 26/12/2018,09:28
Selam tekrar,
Sonunda bir komut buldum. Birisini işine yarayabilir. Aşağıdaki komutu girdim bir de düğmeye kaydet özelliği ekleyince iki tabloya da veriyi yazıyor.


Private Sub Komut18_Click()

Dim sql, sql1 As String
sql = "INSERT INTO tbl_gecmis(IDCikis, IDBilgisayar, IDKisi, IDPersonel, Tarih) values ('" & IDCikis & "', '" & IDBilgisayar & "' , '" & IDKisi & "', '" & IDPersonel & "' ,'" & Tarih & "')"
CurrentDb.Execute sql

End Sub



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Gruba Göre Form Çağırıp, Forma Ekleme magmar 8 290 21/05/2019, 12:28
Son Yorum: magmar
Çözüldü Girilen Sipariş Miktarına Göre Makinanın Üretm Doluluğu gimbo25 7 258 14/05/2019, 14:10
Son Yorum: halily
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 180 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü e-bildirge yazdırma ates2014 20 2.647 19/04/2019, 21:27
Son Yorum: ates2014
Çözüldü EXCEL e Access Tablosundaki İstediğimiz alanları ve veriyi atma blacksir 4 3.759 16/04/2019, 21:49
Son Yorum: next

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.