Skip to main content

AccessTr.neT


Formda Arama

Formda Arama

Çözüldü #1
Herkese merhaba, eklediğim örnekteki formda tarihe göre arama yapmak istiyorum. Forma eklediğim arama, tarih aramaları için hata veriyor. Tablodaki tarih kısmının veri türünün, tarih/saat olması ile ilgili veri türü uyuşmazlığı var. Tablodaki veri türünü metin yapınca sorun kalmıyor fakat bu seferde çalışması gereken birçok sorgu çalışmaz hale geliyor.  Bu sorunu arama butonunun (komut51) olay yordamı kodlarını düzenleyerek nasıl çözebilirim?
İyi çalışmalar dilerim.
.rar sayilar.rar (Dosya Boyutu: 137,19 KB | İndirme Sayısı: 2)
Cevapla
#2
aşağıdaki kodu dener misiniz?
önce tarih alanının olduğu metin kutusundaki değer tarihe çevrilmeli: CLng(CDate(Me.Metin131)) <-- önce tarihe sonra da uzun tamsayıya çevriliyor
not: metin kutusu boş olduğunda yada kayıt bulunamayınca ne yapılacak bilemediğim için kodu böyle bıraktım
If IsNull(Me.Metin131) Then GoTo 100
Dim rst As Recordset
Set rst = Me.RecordsetClone
rst.FindFirst "[tarih] = " & CLng(CDate(Me.Metin131))
If Not rst.NoMatch Then Me.Bookmark = rst.Bookmark
rst.Close
100
Cevapla
#3
Sayın berduş, istediğim şekilde çalışıyor çok teşekkür ederim. Arama biraz uzun sürüyor, sanıyorum verinin fazla olması ile ilgili. Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Cevapla
#4
isterseniz form.filter kullanılabilir yada recordset doğrudan kritere göre de oluşturulabilir bu durumda tüm kayıtları görmek için metin kutusunu boşaltıp yeniden arama kodu çalıştırılmalı
Cevapla
#5
Sayın berduş tekrar merhaba, form.filter ve recordset kullanmayı bilmiyorum. Sizin de değerli vaktinizi almak istemem şuana kadar gösterdiğiniz ilgi ve yardım için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.
Cevapla
#6
rica ederim
iyi çalışmalar
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task