Skip to main content

AccessTr.neT


formda hesaplama

formda hesaplama

Çözüldü #1
Selam,herkese hayırlı günler dilerim
Arkadaşlar,daha önce üzerinde çalıştığım İlişkisiz Metin Kutularında toplama adlı çalışma ile ilgili bir konu açmıştım ve bu konu çözüldü,
Ancak yeni bir kaç ekleme yaptım,ve bu eklemeler sonucunda aşağıdaki aksama meydana geldi.
Olay şu,Açılan kutudan seçtiğim ürün fiyatını metin kutusuna atıyor buraya kadar sorun yok ancak adedini yazdığımda tutarı metin kutusuna atmıyor,ancak ya 2 ci metin kutusunda işlem yaptığımda 1 nci metin kutusunda yaptığım işlemi tamamlıyor yada hesapla dediğimde tamamlıyor.Bu sıkıntı neden kaynaklanabilir. Saygılarımla
Ek Dosyalar
BİLGİSAYAR TOPLAMA.rar
Cevapla
Çözüldü #2
Açılana kutularda güncelleştirme sonrasında
Me.Fıyat1 = Me.Açılan_Kutu54.Column(1)
topla
-----
Me.T1 = Val(Me.Fıyat1) * Val(Me.M1)
-----

Me.M1 = 1 (Bu Kodu topla'dan önce yazman gerekiyor "Bir değer vermeden çarpım yapamazsın")
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, kimse yeterince düşünmüyor demektir
Son Düzenleme: 21/10/2013, 16:33, Düzenleyen: KJS.
Cevapla
Çözüldü #3
Kdv ve iskonto kutusunda değer değiştikten sonra yeniden hesapla (topla'ya yönlendirdim)
Örnek ekte inceler misiniz?
.rar BİLGİSAYAR TOPLAMA.rar (Dosya Boyutu: 45,16 KB | İndirme Sayısı: 27)
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla
Çözüldü #4
Sevgili kardeşim biraz kafam karıştı
Me.M1=1
M1 Miktar1 peki = 1 ne anlama geliyor çözemedim,benim örnek üzerinde yapabilirmisin
Cevapla
Çözüldü #5
ekledim
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla
Çözüldü #6
Tamam örneğinizi inceledim,direkt adet kısmına 1 atıyor,istendiğinde adet sayısını değiştirebiliyoruz,peki direkt 1 yerine 0 atsa ve miktarı belirleme işini kullanıcıya bıraksa daha iyi olmazmı.

Teşekkür ederim dostum sağol varol,emeğine sağlık,sorun çözülmüştür.
Son Düzenleme: 21/10/2013, 16:51, Düzenleyen: fascioğlu.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da