Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
25/05/2018 19:18
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
11
Okunma
510
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Çözüldü 
Sayın Hocalarım,
Daha evvelki projelerimde açıkladığım gibi önceden yapmış olduğum projeleri tekrar elden geçirip,becerebildiğim
kadar hataları düzeltmek.
 Özelliklede Türkçe karakterler gibi.vs.
 
1_Ekli Personel Projemde PERSONEL formunda sol tarafta personel isimlerinin yer aldığı liste var.
 Bu listede Resmi bulunmayan ismi açtığımda hata alıyorum ve bu hatayıda end diyerek geçiştiriyorum.
 Burada benim isteğim resim olsun veya olmasın Listeden seçtlğm personelin bilgilerini
görüntülemek.
 2-Listeden seçtiğim personel bilgileri forma yüklenirken acayip bir refleks gösteriyor gecikmeli olarak alanlara bilgileri getiriyor bu durumun hiçte hoş bir görüntü oluşturmuyor.
 
    Her iki konuda ne yapılabilir.
Saygılarımla.



fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Sayın hocalarım,

Rica etsem bu sorum  hakkında bir fikir verebilirmisiniz.
Saygılarımla.
İyi çalışmalar.



ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Private Sub personel_List_AfterUpdate()
' Denetime uyan kaydı bul.
    Dim rs As Object

    Set rs = Me.Recordset.Clone
    rs.FindFirst "[PERSID] = " & Str(Nz(Me![personel_List], 0))
    If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark
    
    
If IsNull(Me.ResimCercevesi.Picture = DLookup("[Resim]", "tbl_PERSONEL", "[PERSID]=" & Me.personel_List.Column(0))) Then
 Me.ResimCercevesi.Picture = DLookup("[Resim]", "tbl_PERSONEL", "[PERSID]=" & Me.personel_List.Column(0))

 Else
    
End If
Calisiyormu
End Sub


denermisiniz


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Sayın Özgür hocam,

Hataverdi hata  kodu;

Me.ResimCercevesi.Picture = Dlookup ("[Resim]", "tbl_PERSONEL", "[PERSID]=" & Me.personel_List.Column(0))



C*e*l*o*y*c*e

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
7
Me.... B.....
 72
 3.212
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,17:36
Bene çalıştı ,hata yok,resim yerine dikkat edin



fascioğlu

fascioğlu

Aktif Üye*
24774
Fa.... Aş....
 64
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Sayın hocam..
Belirttiğim kodu kaldırdım,
bende de şu an çalıştı,sonrası henüz belli değil test ediyorum.

Saygılarımla
İyi çalışmalar.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 290 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 132 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 328 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Formda Form Yenileme haziran4 2 129 02/05/2019, 13:44
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Formül Kullanma haziran4 8 206 02/05/2019, 13:04
Son Yorum: haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.