Skip to main content

AccessTr.neT


Formda Resim Yoksa Hata Sorunu

Formda Resim Yoksa Hata Sorunu

Çözüldü #1
Sayın Hocalarım,
Daha evvelki projelerimde açıkladığım gibi önceden yapmış olduğum projeleri tekrar elden geçirip,becerebildiğim
kadar hataları düzeltmek.
 Özelliklede Türkçe karakterler gibi.vs.
 
1_Ekli Personel Projemde PERSONEL formunda sol tarafta personel isimlerinin yer aldığı liste var.
 Bu listede Resmi bulunmayan ismi açtığımda hata alıyorum ve bu hatayıda end diyerek geçiştiriyorum.
 Burada benim isteğim resim olsun veya olmasın Listeden seçtlğm personelin bilgilerini
görüntülemek.
 2-Listeden seçtiğim personel bilgileri forma yüklenirken acayip bir refleks gösteriyor gecikmeli olarak alanlara bilgileri getiriyor bu durumun hiçte hoş bir görüntü oluşturmuyor.
 
    Her iki konuda ne yapılabilir.
Saygılarımla.
.rar Personel İşlemleri-Final.rar (Dosya Boyutu: 197,06 KB | İndirme Sayısı: 14)
Cevapla
#2
Sayın hocalarım,

Rica etsem bu sorum  hakkında bir fikir verebilirmisiniz.
Saygılarımla.
İyi çalışmalar.
Cevapla
#3
Visual Basic Code
Private Sub personel_List_AfterUpdate()
' Denetime uyan kaydı bul.
    Dim rs As Object

    Set rs = Me.Recordset.Clone
    rs.FindFirst "[PERSID] = " & Str(Nz(Me![personel_List], 0))
    If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark
    
    
If IsNull(Me.ResimCercevesi.Picture = DLookup("[Resim]", "tbl_PERSONEL", "[PERSID]=" & Me.personel_List.Column(0))) Then
 Me.ResimCercevesi.Picture = DLookup("[Resim]", "tbl_PERSONEL", "[PERSID]=" & Me.personel_List.Column(0))

 Else
    
End If
Calisiyormu
End Sub

denermisiniz
POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.
Cevapla
#4
Sayın Özgür hocam,

Hataverdi hata  kodu;

Me.ResimCercevesi.Picture = Dlookup ("[Resim]", "tbl_PERSONEL", "[PERSID]=" & Me.personel_List.Column(0))
Cevapla
#5
Bene çalıştı ,hata yok,resim yerine dikkat edin
Cevapla
#6
Sayın hocam..
Belirttiğim kodu kaldırdım,
bende de şu an çalıştı,sonrası henüz belli değil test ediyorum.

Saygılarımla
İyi çalışmalar.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task