Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/05/2014 15:30
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
8
Okunma
2696
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vetaltan

vetaltan

Aktif Üye
11650
Al.... Ak....
 57
 20
 100
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 25/01/2019,17:39
Çözüldü 
Değerli arkadaşlar,
Formdaki yatay veya dikey kaydırma çubuklarını,vb kodu ile aşağı yukarı yada sağa sola hareket ettirebilir miyiz?



vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Örnek uygulamanızı ekler misiniz?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
vetaltan

vetaltan

Aktif Üye
11650
Al.... Ak....
 57
 20
 100
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 25/01/2019,17:39
Çözüldü 
Sn. ozanakkaya

Bu konuyla ilgili hiçbir fikrim olmadığı için ne yazık ki herhangi bir örnek uygulamam yok.Ancak,Access-sql forumunda aynı soruyu paylaştım ve cevap olarak bir örnek uygulama aldım.Henüz inceleme fırsatım olmadı.O mdb'yi sizinle paylaşıyorum.


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Başka siteye nasıl sordunuz veya nasıl bir cevap aldınız bilmiyorum, vb koduyla kaydırma çubuğuna niçin müdahale edilmek istenir onu öğrenmek için örnek uygulama istedim.

Bu isteğin amacı nedir?



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
vetaltan

vetaltan

Aktif Üye
11650
Al.... Ak....
 57
 20
 100
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 25/01/2019,17:39
Çözüldü 
Sn.ozanakkaya,
form üzerindeki verinin boyutunun, formun yükseklik ve genişliğinden büyük olduğu durumda,acleftbutton&mousemove olayı ile formu kaydırmak amacıyla bunu düşündüm.
örneğin;yanyana >40 adet ve altalta form yüksekliğini aşacak sayıda textbox varsa ,formun vertikal ve horizantal scrollbarlarını kullanmadan,acleftbutton&mousemove olayı ile formun görünmeyen bölümlerine ulaşmaktı amacım.Biraz karışık yazdım,umarım amacım hakkında açıklayıcı olabilmişimdir.


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

fatih karagöl

fatih karagöl

Aktif Üye
25500
 Belirtilmemiş
 21
 167
 05/10/2010
88
 Edirne
 
 -
 15/12/2015,17:38
Çözüldü 
Selamlar
Formunuza alt bilgi ve üst bilgi alanları olsun

Alt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop + 1
ÜSt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop - 1
kodlarını ekleyin. istediğiniz scrool olayı gerçekleşecektir.
Daha da geliştirilebilir ama orası sizin hayal gücünüze bakar


Hayatta listbox kullanmam..

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Metin Kutusu İçerik Kontrolü hbal09 4 94 10/07/2019, 16:20
Son Yorum: halily
Çözüldü Formda Açılır Kurularda 3101 Hatası Veriyor haziran4 11 283 24/05/2019, 16:22
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Excel Kodu Access Koda Çevirmek C*e*l*o*y*c*e 3 213 18/05/2019, 01:34
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü Formda Form Yenileme haziran4 2 201 02/05/2019, 13:44
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Formül Kullanma haziran4 8 300 02/05/2019, 13:04
Son Yorum: haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.