Skip to main content

AccessTr.neT


Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme

Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme

Çözüldü #1
merhaba arkadaşlar,
formdaki liste kutusundaki verilere göre rapor çıkabilirmi acaba?
formdaki liste kutusundaki veriler değişebiliyor. 1 ila 30 adet veri olabilir. 


iyi akşamlar



[Resim: do.php?imgf=150670433256811.png]
.rar raporu forma göre listele.rar (Dosya Boyutu: 34,29 KB | İndirme Sayısı: 5)
husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.
Cevapla
#2
Merhaba,

Raporun kayıt kaynağında bulunan sorguda, IRS_KODU alanının ölçütüne


Visual Basic Code
[Forms]![form]![Liste5]

kodu ekleyerek deneyiniz.
.rar raporu forma göre listele_s.rar (Dosya Boyutu: 22,01 KB | İndirme Sayısı: 3)
Cevapla
#3
sn ozanakkaya,
merhaba,

eklediğiniz örneği inceledim. 
formda liste kutusundaki değere tıklayıp raporla butonuna tıklayınca seçilen değere ait veriler raporda gözüküyor.
fakat ben şunu istemiştim,

formdaki liste kutusundaki verilere göre rapor çıkabilirmi acaba?  (form açıldığda iki adet veri çıkıyor, raporda bu iki IRS_KODU na ait veri de raporda gözükmesi lazım.
ama şuda olabilirdi
formada 20 tane IRS_KODU  olabilirdi 
o zaman da raporda liste kutusunda bulunan 20 IRS_KODU na ait veri çıkması lazımdı.

formdaki liste kutusundaki veriler değişebiliyor. 1 ila 30 adet veri olabilir.  (gerekirse 30 tane IRS_KODU na ait veri çıkacak.

eğer ben yanlış anlattıysam, kusura bakmayın lütfen.
iyi akşamlar.
husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.
Cevapla
#4
(29/09/2017 23:55)husem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: eğer ben yanlış anlattıysam, kusura bakmayın lütfen.

Merhaba, mevzuyu sanırım ben yanlış anladım.

Ekli örneği inceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
.rar raporu forma göre listele_sld.rar (Dosya Boyutu: 27,87 KB | İndirme Sayısı: 11)
Cevapla
#5
(30/09/2017 01:09)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29/09/2017 23:55)husem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: eğer ben yanlış anlattıysam, kusura bakmayın lütfen.

Merhaba, mevzuyu sanırım ben yanlış anladım.

Ekli örneği inceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
sn ozanakkaya, vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim,
işlerinizde başarılar dilerim.
iyi günler.
husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.
Cevapla
#6
sn ozanakkaya,
bu örnek çalışmadaki kodu projeme taşıyacağım,
fakat liste5 değil artık liste0 olacak. 
bide liste5 te ilk sütunda gelen IRS_KODU,
liste0 da 3.sütunda geliyor.
kodda düzenleme yaparken 3.sütundaki değeri gecicitablo ya aktarırken aşağıdaki kodlardan hangisini düzenleyeceğim, bilemedim de.

iyi çalışmalar.

On Error GoTo Err_Komut9_Click
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "Delete '*' FROM tbl_gecici;"
For X = 1 To Me.Liste0.ListCount - 1
    DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_gecici ( verilerim ) SELECT " & Liste0.ItemData(X) & " AS veri;"
Next
DoCmd.SetWarnings True
husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da