Skip to main content

AccessTr.neT


Formdan veri tabanına resim eklemek Lütfen!!!

Formdan veri tabanına resim eklemek Lütfen!!!

Çözüldü #1
Merhaba Değerli Arkadaşlar ve Üstadlar,
İki gündür formdan veri tabanına resim eklemeye çalışıyorum bir türlü beceremedim. Formdan bir çok arkadaşın örneğini indirdim, kusursuz çalışıyor kendi koduma yerleştirdiğimde hatalardan arındıramıyorum. referanslara kadar herşeyi adım adım kontrol ettim. şimdi veritabanım da karışmaya başladı. Acele olmasa komut komut öğrenip yapacağım ama yarına kadar bu resim ekleme olması lazım. Bir yol, bir yöntem... Lütfen.

Ek Dosyalar
d_giyim.rar(112.24 KB)
Cevapla
Çözüldü #2
tracar burda yaptıgın programı visaul studioda basic.net dilinde yapmayı denedinmi peki ?
Son Düzenleme: 25/12/2011, 20:42, Düzenleyen: tunchacı.
Cevapla
Çözüldü #3
hayır. ikisini sekronize kullanmak yerine direk accesste hepsini yapmayı denedim. vstudio ya şimdilik bulaşmayacağım. sizin fikriniz nedir?
Cevapla
Çözüldü #4
veri tabanına resim kaydetmek veri tabanını şişir buda yavaslamaya sebeb olacaktır.Buda istenmeyen bir durum ama visaul studio ile bu duruma çözüm kolay programda hazırlanan bir buton ile bir klasör oluşturulup o klasöre seçilen resmin kopyası atılır ve resmin yolu veri tabanına kaydediler ve daha sonra kullanıcı gormek ıstedıgı bolumde resımde mevvcut ıse resimi veri tabanındaki yoldan cıkartır ve resmi gosterır .... (Yardımcı olabildimmi ?)
Son Düzenleme: 25/12/2011, 21:02, Düzenleyen: tunchacı.
Cevapla
Çözüldü #5
Yanlış anlamadı isem veritabanında resim yerine yolunu tutmamı tavsiye ediyorsunuz. Olur form üzerindeki picturebox veya her ne ise ondan çağırsamda aynı işlevi görür kanaatimdeyim. birde yaptığım uygulamalarda iki farklı uygulamayıda denedim sanırım en son çalıştığım sadece veriyolunu kaydedecek. hala denemeler halindeyim hataları bir nebze azalttım. yardımlarınız için teşekkürler. ama tamamen çözmüş değilim onu tekrar hatırlatmak isterim Img-grin
Cevapla
Çözüldü #6
Anladım ben sizin için bir örnek yapmak için şimdi notlarımı inceleyeceğim size benim kullandıgım vbsic.net ile resmin yolunu kaydettim daha sonra bu resmi göstereceğim belki ozaman kafanızdaki soru işaretleri biraz daha azalır diye düşünüyorum (ayrıca evet bir pictureboxda göstereceksiniz elinizdeki resmin adresini bu mantık dogru bende size bu mantıgı studioda göstereceğim Img-grin )
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da