Skip to main content

AccessTr.neT


formu ekranda hareket ettirme

formu ekranda hareket ettirme

#1
Merhaba değerli hocalarım ekteki uygulamamda açılan formu ekranda hareket etmesini nasıl sağlayabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca form tasarımlarında fikir verme yönünden faydası olur umarım.
.rar MuratPersonel.rar (Dosya Boyutu: 304,07 KB | İndirme Sayısı: 9)
Son Düzenleme: 22/12/2016, 16:11, Düzenleyen: murat dikme.
Cevapla
#2
sayın murat dikme,

Alıntı:...açılan formu ekranda hareket etmesini nasıl sağlayabilirim...

ifadenize yönelik olarak;
kast ettiğiniz tam olarak nasıl bir hareketlendirmedir?

hangi durumda nasıl bir durum elde etmek istiyorsunuz?

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#3
Sayın Hocam, form açıldığında ekranın ortasında sabit duruyor. Ben ise mause ile formu ekranda istediğim herhangi bir yere taşımak istiyorum
Cevapla
#4
sayın murat dikme,

Alıntı:form açıldığında ekranın ortasında sabit duruyor. Ben ise mause ile formu ekranda istediğim herhangi bir yere taşımak istiyorum

ifadenize yönelik olarak;

1)

formun ortada yer almasının nedeni:
ÖZELLİKLER -BİÇİM sekmesindeki OTOMATİK ORTALA satırının EVET olarak ayarlı olmasından kaynaklıdır.

2)

formu istenilen ekran yerine taşıma işleminin engellenmesinin nedeni de:
ÖZELLİKLER -BİÇİM sekmesindeki KENARLIK STİLİ satırının YOK olarak ayarlı olmasından kaynaklıdır.bunu, İNCE olarak değiştirebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
tamam hocam teşekkür ederim sorun çözüldü
Cevapla
#6
Merhaba, @atoz112 hocanın cevabına ek olarak Form Çubuğu Olmadan Form Taşıma bağlantısındaki konuyu inceleyebilirsiniz.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da