Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
15/04/2019 09:56
Konu Sahibi
hegu
Yorumlar
8
Okunma
387
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hegu

hegu

Aktif Üye
168
Hü.... Sı....
 54
 80
 580
 03/11/2008
23
 Konya
 Sağlık Memuru
 Ofis 2007
 Bugün,11:58
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin. Şöyle bir sıkıntım var. Form1 her açıp kapattığımda yeni bir işlem açıyor. Yani ayın 15.04.2019 tarihinde form1 açtım biraz veri girdim ve kapattım. Tekrar form1 açtığımda aynı tarihden bir daha oluşturuyor. Ben ayın 15.04.2019 tarihinden bir tane oluşturmasını isitiyorum. Bu konuda ne yapabilirim. Teşekkür ederim.




hegu

hegu

Aktif Üye
168
Hü.... Sı....
 54
 80
 580
 03/11/2008
23
 Konya
 Sağlık Memuru
 Ofis 2007
 Bugün,11:58
Me.Metin7 = Dlookup ("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LOKMA'")
Me.Metin34 = Dlookup ("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LOKMA YARIM'")
Me.Metin40 = Dlookup ("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='MUZLU SÜT'")
Me.Metin11 = Dlookup ("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LİMONATA'")
Me.Metin9 = Dlookup ("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='ÇAY'")
Me.Metin46 = Dlookup ("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='SU'")
Me.Metin52 = Dlookup ("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='KAHVE'")

bunları kayıt ekle içine alınca durum düzeldi. Bu yaptığım doğru mu? Bir de formu kapatıp açınca o günün işlemini açamıyorum.



...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.139
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:44
Merhaba, belirttiğiniz kodları formun yüklendiğinde olayına yazmışsınız. Formu her açtığınızda bu veriler tabloya yeni kayıt olarak ekleniyor.

Formun yüklendiğinde olayındaki kodu

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
If DCount("[TARIH]", "URUN", "clng([TARIH])=" & CLng(Date)) > 0 Then

MsgBox (Date & " tarihli veri daha önce kaydedilmiş, yeni tarih belirleyin.")

Me.TARIH = ""

Else

Me.Metin7 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LOKMA'")
Me.Metin34 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LOKMA YARIM'")
Me.Metin40 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='MUZLU SÜT'")
Me.Metin11 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LİMONATA'")
Me.Metin9 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='ÇAY'")
Me.Metin46 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='SU'")
Me.Metin52 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='KAHVE'")

End If


kodu ile değiştirirseniz, formu açtığınızda, tarih daha önceden girilmiş ise uyarır. 

Formun güncelleştirme sonrasında olayına 

Visual Basic Code
If IsNull(Me.TARIH) Or Me.TARIH = "" Then

DoCmd.RunSQL "DELETE URUN.TARIH FROM URUN WHERE (((URUN.TARIH) Is Null));"

End If


şeklinde kod eklerseniz tarih alanı boş olan veriler form kapandığında silinir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

hegu

hegu

Aktif Üye
168
Hü.... Sı....
 54
 80
 580
 03/11/2008
23
 Konya
 Sağlık Memuru
 Ofis 2007
 Bugün,11:58
Sayın ozanakkaya hocam dediğinizi uyguladım. Şöyle bir sorun oldu. Bu gün verileri girdikten sonra formu kapatınca tekrar formu açtığımda dediğiniz uyarıyı veriyor fakat ben tekrar o günün tarihi üzerinde veri girmeye devam etmek istiyorum. Bununla ilgili ne yapmam lazım. Bir de yeni tarih belirleyin uyarısı verince yeni tarih yazınca bilgiler(satış fiyatları) gelmiyor. Teşekkür ederim.




...........
berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.414
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,21:41
Sayın Hegu ürün tablosunda yer alan "lokmamal" lokmanın maliyetini mi gösteriyor yoksa lokma_miktarı*lokma_fiyatı'nı mı?
eğer "lokmamal" = lokma_miktarı*lokma_fiyatı'nı gösteriyorsa ürün tablosunu değiştirmek daha uygun olur gibi.
sadece "tarih", "urunid" ve "urunmiktari" alanlarının olduğu bir ürün tablosu sizin işinize daha çok yarar.
örnek tablo yapısı ve ilişkisi ekli örnekte yer almaktadır.

Ayrıca formun geçerli olduğunda olayını aşağıdaki gibi düzenlerseniz fiyat otomatik gelir. ama bence ilişkilendirmenizde sorun var gibi.
urun tablosu, verileri fiyat tablosundan alıyorsa metin kutuları ilişkilendirilmemiş olmalı.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Form_Current()
Me.Metin7 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LOKMA'")
Me.Metin34 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='LOKMA YARIM'")
Me.Metin40 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='MUZLU S?T'")
Me.Metin11 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='L?MONATA'")
Me.Metin9 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='?AY'")
Me.Metin46 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='SU'")
Me.Metin52 = DLookup("URUN_FIYAT", "TBL_URUN_FIYAT", "URUN_ADI='KAHVE'")
End Sub



hegu

hegu

Aktif Üye
168
Hü.... Sı....
 54
 80
 580
 03/11/2008
23
 Konya
 Sağlık Memuru
 Ofis 2007
 Bugün,11:58
Sayın haliliyas hocam bütün verileri URUN tablosundan alıyor. LOKMAADET lokmanın adeti LOKMAFIYAT lokmanın satış fiyatını LOKMAMAL ise lokma maliyet fiyatını gösteriyor.  Diğerleri de diğerlerinin bilgilerini gösteriyor.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formu Açıldığında Boş Geliyor haziran4 2 243 16/05/2019, 16:06
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Veri Girişi Formu Nasıl Olmalı? icemeno 6 404 11/05/2019, 23:50
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Dinamik Veri Giriş Formu alexwoz 7 529 07/02/2019, 14:22
Son Yorum: alexwoz
Çözüldü Personel Formu ertans 17 648 05/02/2019, 17:27
Son Yorum: berduş
Çözüldü Formu Beklet Moduna Alıp Kapatarak Ait Olduğu Denetimi Bekleme Modu Rengine Çevirme Oğuz Türkyılmaz 26 927 12/01/2019, 15:04
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.